DOLAR 32,5601 0.2%
EURO 34,9646 -0.09%
GBP 40,7210 -0.25%
ALTIN 2.443,810,32
BITCOIN 2095205-0,05%

Turistlerin ilgisi yoğun olur

ABONE OL
18 Aralık 2018 08:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

Surlariçi Selimiye Mahallesi Muhtarı Mustafa Mesutoğlu, bölgede kapalı olan tarihi yerlerin, hafta sonu ziyarete açılması gerektiğini söyledi. Muhtar Mesutoğlu, turistlerin bölgeye daha çok hafta sonu geldiğini ifade ederek, tarihi yerlerin açılması durumunda muazzam bir talep olacağını belirtti. Mesutoğlu, bölgede çocukların oyun parkının olmadığını da dile getirdi.

“Bölgenin çocuk parkına ihtiyacı var”

“Bölgede çocuk parkımız yoktur. Tek sorunumuz budur. Küçük çocuklarımızın okul sonrası oynayabileceği bir yer yok. Defalarca hükümete ve belediyemize belirtiyoruz ama Lefkoşa Surlariçi bölgesinde çocuk parkı yapmak için uygun yer bulmak da kolay değil. Bölgemiz gelişmekte olan bir bölgedir. Güzel bir şekilde gençliğimiz geri geldi, güzel iş yerleri açıldı. Muazzam bir talep var ve bölge devamlı gelişmektedir.”

“Katlı otopark yapılabilir”

“Bölgede park yerleri var ama maalesef sorun da var. Mesela birkaç katlı otopark yapılabilir, o da finans gerektirir. Hiçbir yerden olumlu bir cevap alamıyoruz. Bölgedeki belediye otoparkı normal şartlarda yeterlidir ama dışarıdan geldiğinde yeterli olmuyor. Özel oto parklar var. Sağ olsun devletimiz çok serbest bıraktı. İnsanlar bir gün park ettiğinde 1 aylık park parası alıyorlar. Haliyle insanlar da bölgeye gelmekten çekiniyor.
1-2 saate 13-15 lira alıyorlar. Belediye otoparkı bütün gün 4 lira. Haliyle oraya gidiyorlar.”

“Yağmur yağdığı zaman Küçük Medrese’nin girişi göl olur”
“Kaldırımlarımızın bir kısmını belediye yaptı. Her yere yapılması mümkün değil çünkü sokaklar dar. Orada bir sorunumuz yok. Tamir edilmesi gereken yollar bir miktar yapıldı. Acil yapılması gereken Küçük Medrese Sokağı’nın girişidir. Eski Saray Sokak tamir edildiğinde asfalt yükseldi. Bu sefer yağmur olduğu zaman Küçük Medrese’nin girişi göl olur. Bunu belirttik fakat belediyenin durumu müsait olmadığı için ileriki zamanda yapılacak dediler.”

“Kapalı olan tarihi yerler ziyarete açılmalıdır”
“Hafta sonu ve mesai saatleri dışında tarihi yerlerimiz açık değildir. Taş müzesi var, hafta sonu kapalı, mesai saatinde açıktır. Bu büyük bir sorundur. Hafta sonu hepsi kapalıdır. Gelen turist Selimiye Camisi’ni, Büyük Han’ı ve Kumarcılar Hanı’nı görebilir ama müze sıfatındaki taş eserler müzesini göremiyorlar. Kapalı olan tarihi yerler ziyarete açılmalıdır.”

“Turist daha çok hafta sonu geliyor”
“Surlariçi’nde Haydarpaşa Camisi var, müze sıfatındadır ancak açılmıyor. Mahmutpaşa Kütüphanesi zaten hiç açık değil. Açık olsa çok muazzam bir talep olur. Bunlar yapılması gereken şeylerdir. Turistler daha çok hafta sonu geldiği için, hafta sonu açık olsa daha iyi olurdu.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam