DOLAR 32,4789 -0.2%
EURO 34,9429 0.3%
GBP 40,6575 0.21%
ALTIN 2.436,520,57
BITCOIN 21026250,70%

Turizmciler endişeli!

ABONE OL
23 Ocak 2018 08:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KTOB Başkanı Fethi Özboğaç, ülkede ve çevresinde yaşanan bütün çalkantılardan en fazla etkilenecek olanın turizm sektörü olduğunu vurgulayarak, “Biran önce Türkiye’nin Afrin operasyonunun insanların ve askerlerin zarar görmeden hedefine varıp bitmesini arzu ediyor, Ortadoğu’da barışın gelmesini, Suriye’deki sorunların çözülmesini istiyoruz ve böylelikle de turizmin önünün açılabileceğini düşünüyoruz” dedi


KITSAB Başkanı Erkan Kilim de, “Savaş ve gerginlik turizmi olumsuz etkilemekte, bunun yanında Türkiye’nin Afrin operasyonu, Ortadoğu ve Suriye’de yaşananların etkisi de bizim ülkemize turizm anlamında olumsuz yansımaktadır” diye konuştu

Eniz ORAKCIOĞLU

KTOB Başkanı Fethi Özboğaç ve KITSAB Başkanı Erkan Kilim Yeni Bakış’a, Türkiye ve Suriye’de yaşanan olayların KKTC turizmine etkisini değerlendirdi. Ülkemizde ya da komşu ülkelerde yaşanan savaş ve gerginlik olaylarının turizmi olumsuz etkilediğine işaret eden birlik başkanları, hükümetin henüz kurulmamasının da turizme etkisinin olumsuz olduğunu  söyledi.

KTOB Başkanı Fethi Özboğaç,

“Yaşanan olaylar turizmi 

olumsuz etkiler”

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) Başkanı Fethi Özboğaç, ülkede ve çevresinde yaşanan bütün çalkantılardan en fazla etkilenecek olanın turizm sektörü olduğunu vurgulayarak,  “Bizim ve etraftaki ülkelerin her türlü sıkıntıdan, çatışma ve dalaşmadan uzak durması ya da bu ülkelerde bu tür sıkıntıların olmaması pozitif olarak etkileyecek unsurlardır. Bu sebeple son günlerde yaşananları endişe ile izlemekteyiz. Biran önce Türkiye’nin Afrin operasyonunun insanların ve askerlerin zarar görmeden hedefine varıp bitmesini arzu ediyoruz. Bunun yanında Ortadoğu’ya sulhun gelmesini, Suriye’deki sorunların çözülmesini istiyoruz ve böylelikle de turizmin önünün açılabileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

“Hükümet biran 

önce kurulmalı”

Özboğaç, sözlerine şu şekilde devam etti; “Turizmi etkileyen faktörlere iki aşamadan bakabiliriz, bunlardan birincisi diğer ülkelerin pozisyonlarına göre bizim ülkemizin nasıl etkilendiği, diğeri ise ülke içindeki olayların turizmi nasıl etkilediği. Hükümetin de biran önce kurularak icraatlarına başlamasını arzu etmekteyiz. Şu anda rezervasyon sezonu olmasına rağmen maalesef daha bir hükümet oluşmamıştır. Bundan dolayı arzumuz biran önce hükümetin kurulmasıdır” dedi.

“Ülkede yaşanan çalkantılar 

turizme zarar verir”

Yapılan spekülatif konuşmalar ve insanların birbirlerine tahammülsüzlüğünün de turizm için çok endişe ve zarar verici bir durum olduğunun altını çizen Özboğaç, “Bunun yanında söylenen ve belirtilen fikirlere karşı düşmanca davranmak doğru hareketler değildir. Son zamanlarda Afrika gazetesinde yazılan yazıların bu derece çok büyük yerlere getirilmesi maalesef olayın etkisini artırmaktadır. Bizim arzumuz bunların artık yaşanmamasıdır. Bu tür olaylar ve çalkantılar turizme zarar vermektedir” diye konuştu.

KITSAB Başkanı Erkan Kilim;

“Savaş turizmi olumsuz etkiler”

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Erkan Kilim de turizmin kırılgan yapısına dikkat çekerek, birçok faktörün sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı. Kilim, savaş ve gerginlik durumları turizmi olumsuz etkilemekte, “Bu gibi olaylar ülkeleri ziyaret edecek turistler içinde korkutucu ve ülkeler için turizm anlamında eksi puandır. Öte yandan turistlerin ziyaret edecekleri ülkeler için ilk baktıkları ayrıntı güvenliktir. Bunların yanında Türkiye’nin Afrin operasyonu, Ortadoğu ve Suriye’de yaşananların etkisi de bizim ülkemize turizm anlamında olumsuz yansımaktadır” diye konuştu.

“Uzun süreli turizm 

politikası şarttır”

Hükümetin henüz kurulamamasının da bazı yönlerden turizme olumsuz etkileri olduğunu söyleyen Kilim, “Özellikle 2018 yılına girerken fuarlara seçim yasakları sebebi ile katılamamamız ve şu an bizim yoğun bir şekilde tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapmamız gerekirken bütçenin kapalı olması sebebi ile yapamamamız turizme olumsuz yansıyacaktır. Bunların yanında Turizm bakanlığına gelecek olan yeni bakan ve ekip yeni düzen demektir ve hepimizin bu yeni düzene uyum sağlaması gerekecektir ki buda bir zaman gerektirir. Ama öte yandan dıştaki ülkeler bizim iç seçim ve sorunlarımızla ilgilenmemektedir. Bu akan bir süreçtir ve hızlı davranan bu yarışı kazanmaktadır. Şu an tur operatörleri 2020’yi programlamaktadır. Bu sebeple de biran önce turizm örgütünün kurulması ve seçim gibi durumların yapılacak projeleri ertelememesi lazımdır. Bu noktada da uzun süreli bir turizm politikası şarttır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam