DOLAR 32,3892 0.2%
EURO 35,0708 -0.09%
GBP 41,0764 0.38%
ALTIN 2.325,110,26
BITCOIN 2261791-1,64%

Türk ikiz kardeşlerin projesi İngiltere’de yarışacak

ABONE OL
13 Kasım 2017 09:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İkiz kardeşler Yağmur ve Yaprak Sürmeli’nin, ölen köpeklerinin anısına evcil kedi-köpeklerin ayak ve tuvalet temizliği için geliştirdikleri pati temizleme cihazı, Pet Industry Awards 2017’de “inovasyon” kategorisinde yarışacak.

Yaprak Sürmeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamen yenilikçi girişimcilik şirketi olarak vizyonlarının evcil hayvan sektöründe dünyada tanınan bir Türk markası yaratmak olduğunu ve bunun için çok saba sarf ettiklerini söyledi.Yerli ve milli bir projeyi hayata geçirirken oldukça zorlandıklarını dile getiren Sürmeli, ülkenin yüksek döviz getirisi olan milli projelere ihtiyacı olduğunu, o yüzden bu tip projelere özel ve ayrıcalıklı destekler oluşturulması gerektiğini kaydetti.

 

“İlk ödüle talibiz”

Sürmeli, kadınların neler yapabileceklerini kanıtlama açısından elde edecekleri başarıların önemli olduğunu vurgulayarak, “PEGGYMATIC, Uluslararası Pet Endüstri Federasyonu tarafından İngiltere’de 28 Kasım’da düzenlenecek Pet Industry Awards 2017’de ‘inovasyon’ kategorisinde yarışacak. Bu yıl ilki düzenlenen inovasyon kategorisinde ilk ödüle talibiz, bu ödülü almayı çok istiyoruz.” dedi.KOSGEB ve KGF desteği bulunan ürünlerinin, katıldığı her organizasyonda dikkatleri üzerine toplamayı başardığına işaret eden Sürmeli, ürünün geçen hafta Zürih’te düzenlenen Kadın Kurucu Zirvesi’nde de birçok yabancı yatırımcının dikkatini çektiğini, gelen görüşme taleplerini değerlendirdiklerini aktardı.

 

“İlham kaynağı olmaya çalışıyoruz”

Yağmur Sürmeli de geliştirdikleri pati temizleme cihazının kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla 6 Kasım’da Zürih’te düzenlenen Kadınlar Kurucu Zirvesi’nde finale kalmayı başardığını bildirdi. Zürih’te farklı ülkelerden gelen büyük yatırımcılara sunum yaptığını dile getiren Sürmeli, “Böyle büyük bir organizasyonda yer almak ve ülkemi temsil etmekten bir Türk kızı olarak gurur duydum. Ülkemizdeki genç kızlara başarılarımızla ilham kaynağı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Sürmeli, Türkiye’ye döviz getirebilecek her türlü yatırım ve çalışmaya sıcak baktıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Pati temizleme cihazımız katma değer yaratan ve benzeri olmayan bir ürün. Şu anda yurtdışı distribütörlükleri için de çok fazla talep alıyoruz. Ülkemizde yaklaşık bir yıldır satışı yapılıyor. Yoğun siparişten dolayı zaman zaman teslimat gecikmeleri yaşanabiliyor, önümüzdeki dönemde üretim kapasitesini arttırarak bu problemi de çözmüş olacağız.”

İstanbul’da yaşayan ve köpekleri Peggy’nin anısını yaşatmak için “Peggymatic” adını verdikleri cihazla birçok yarışmada derece alan Yağmur ve Yaprak Sürmeli kardeşler, Türk Patent Enstitüsünce götürüldükleri, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’nın desteğiyle Güney Kore’nin başkenti Seul’de 16-19 Haziran 2016 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı’nda altın madalya kazanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam