DOLAR 32,3711 0.16%
EURO 34,9777 -0.28%
GBP 40,9551 0.17%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 22769010,24%

Turkcell ve Telsim davalık !

ABONE OL
23 Eylül 2016 10:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Akdeniz köylüleri, köylerindeki 2 GMS operatörüne ait Baz istasyonlarının kaldırılması konusunda kararlı. Baz istasyonları nedeniyle köyde kanser vakalarının arttığına inanan köylüler söz konusu cihazların köyün dışına çıkarılmasını istiyor

 

Birçok kez yetkililere bu taleplerini aktaran Akdeniz köylüleri, girişimlerine herhangi bir yanıt alamamaları nedeniyle bu kez de imza kampanyası başlattı

Köy sakinleri topladıkları 246 imzayı avukatları aracılığıyla önümüzdeki günlerde   köyde baz istasyonları bulunan  2 GSM operatörüne ulaştıracak ve baz istasyonlarının köy dışına çıkarılmasını talep edilecek. Köylüler bu taleplerine  15 gün içerisinde olumlu bir yanıt almazlarsa bu kez de yargının yolunu tutacak

Akdeniz Köyü Muhtar  Azası Cemal Güneralp, köy halkı adına Yeni Bakış’a yaptığı açıklamada, “Canımıza artık tak etti ve bu istasyonlar taşınana kadar her türlü yola başvuracağız, gerek yasal yollarla, gerekse eylem yoluyla bizim için ciddi bir problem olduğuna inandığımız baz istasyonların köyün dışına çıkarılması için elimizden geleni ardımıza koymayacağız” dedi

 

 

Eniz ORAKCIOĞLU

 

Akdeniz Köyü sakinleri evlerin çatılarına kurulan GSM antenlerinin sağlığa zararlı olduğunu ve bu nedenle köyde kanser vakalarının arttığını iddia etmiş ve yetkililere antenlerin köy dışına çıkarılması yönünde çağrı yapmıştı. Girişimlerinden herhangi olumlu bir yanıt alamayan köylüler bu kez de imza kampanyası başlattı. Kampanya sonucu 246 imza toplandı.

 

Evlerden uzaklığı 9 km olmalı

Akdeniz köylülerinin imza attığı metinde  baz istasyonlarının işlevi  ve insan sağlığı üzerinde etkileri de yer almakta. Metinde yer alan “Baz istasyonu denilince akla gelen; GSM iletişiminin kapsama alanını genişletmek için bina çatılarına kurulan, 4 metre boyunda, iki çubuk antenle bir çanak antenden oluşan ve mikrodalga yayan cihazdır. Halk arasında yaydığı radyasyon ile bilinir” şeklinde tanım yanında istasyonun evlere uzaklığının 9 km, 74 metre olması gerektiğinin de altı çiziliyor.

 

“En çok çocuk ve hamile kadınları etkiliyor”

Metinde, elektromanyetik dalgaların en çok çocuk, hamile ve yaşlılarda etkisini gösterdiği de vurgulanmakta ve bunun yanında elektromanyetik dalgaların kansere neden olduğu belirtilmekte. Bunun yanında bu dalgaların yaratabileceği diğer sorunlar ve tahribatlar  da metin içerisinde yer alarak vatandaş bu konuda bilgilendiriliyor.  Dalgaların sinir sisteminin tahribine yol açtığı, kadınlarda adet bozuklukları, gebelik de düşük yapma olasılığı, erken doğum olasılığı, engelli bebeklerin doğması gibi bir çok etken sıralanmakta. Bunun yanında  baz istasyonların  erkeklerde kısırlığa yol açtığı, gözde perde ve ağ tabakasının tahribine de neden olduğu ifade edilmekte.

 

Yasal Girişimler var

246 imzalı metinde tüketicilerin yasal girişimlerine de yer verilirken,  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) bu istasyonları kurulmasına izin vermediği kuran şirketlere ise  ceza uyguladığı kaydedildi.

 

“Başka evladımız ölmesin”

Akdeniz Köyü sakinleri imza attıkları metinde 10 vatandaşın hayatını kaybettiğine de dikkat çekilerek,  “Bir başka evladımızı, kardeşimizi, anamızı, babamızı kaybetmek istemiyoruz. Bu baz istasyonlarının köy dışına mera alanlarına alınmasını tüm köy halkı olarak ivedilikle talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

246 imza toplandı

Bu arada, Akdeniz Köyü sakinleri topladıkları 246 imzayı avukatları aracılığıyla önümüzdeki günlerde   köyde baz istasyonları bulunan  2 GSM operatörüne ulaştıracak ve baz istasyonlarının köy dışına çıkarılmasını talep edilecek. Köylüler bu taleplerine  15 gün içerisinde olumlu bir yanıt almazlarsa bu kez de yargının yolunu tutacak.

 

Güneralp; “Elimizden geleni ardımıza koymayacağız”

Akdeniz Köyü Muhtar  Azası Cemal Güneralp, köy halkı adına Yeni Bakış’a yaptığı açıklamada,  Baz istasyonları köy içerisindeki evlerin çatılarına kurulduğu günden itibaren  kanser vakalarının  arttığını belirtti.  Güneralp; “Birçok sevdiğimizi kanser denen kötü hastalık yüzünden kaybettik, artık sağlık içinde yaşamak ve çocuklarımızın büyüdüğünü görmek istiyoruz. Bu nedenle de  baz istasyonlarının köy dışarısına çıkarılmasını talep ediyoruz. Canımıza artık tak etti ve bu istasyonlar taşınana kadar her türlü yola başvuracağız, gerek yasal yollarla, gerekse eylem yoluyla bizim için ciddi bir problem olduğuna inandığımız baz istasyonların köyün dışına çıkarılması için elimizden geleni ardımıza koymayacağız” dedi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam