DOLAR 32,3804 0.18%
EURO 35,0017 -0.25%
GBP 41,0107 0.24%
ALTIN 2.324,660,24
BITCOIN 2258276-1,05%

UBP’siz hükümete doğru

ABONE OL
21 Ocak 2018 08:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

UBP ve YDP’nin dışta kalacağı istikrarlı bir hükümet modeli hedefiyle DP, CTP, TDP ve HP dün bir araya geldi. Dört parti, yaptıkları toplantı sonrasında genel sekreterlerin başkanlık edeceği üçer kişiden oluşan komitelerin kurulmasına karar vererek, hükümet kurulmasına yönelik görüşmelere bugün başlanılacağını duyurdu


Yeni Bakış’a konuşan DP Genel Sekreteri Afet Özcafer ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, komitelerin bugün görüşmelere başlamasıyla birlikte bir iki gün içinde daha net bir tablonun ortaya çıkacağını söyledi


Özcafer: Partilerle toplantılar yapıldıktan sonra birkaç gün içinde daha net konuşabileceğiz. Nikahı kıymadan, bir evliliğin ne kadar yürüyeceğini bilemezsiniz. Bu durum ona benzer. Ancak bu ülkenin hükümetsiz kalmayacağı kesindir


Özyiğit: İyi niyet ve samimiyet varsa istikrarlı bir hükümet mümkündür. Önümüzdeki günlerde tablo daha net belirginleşecek. Dün iyi bir başlangıç yaptık. Özgürgün demokrasiye inanıyorsa saygılı olmalıdır

Deniz ABİDİN 

DP, CTP, TDP ve HP, UBP’siz bir hükümet için düğmeye bastı. İstikrarlı bir hükümet kurulması için dün bir araya gelen dört parti,  görüşmelerin başlaması için komiteler oluşturulmasına karar verdi.

CTP Genel Merkezinde bir araya gelen DP, CTP, TDP ve HP yetkilileri, görüşmelere bugün başlanması için komitelerin kurulması kararı aldıklarını açıkladı. 

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, toplantının ardından yaptığı açıklamada, genel sekreterlerin başkanlık edeceği üçer kişiden oluşan komitelerin görüşmelere başlayacağını ifade etti. Yeni Bakış’a konuşan DP Genel Sekreteri Afet Özcafer ve TDP Başkanı Cemal Özyiğit ise komitelerin bugün görüşmelere başlamasıyla birlikte bir iki gün içinde net sonucun ortaya çıkacağını söyledi. 

DP Genel Sekreteri Özcafer:

“Birkaç gün içinde daha net konuşulabileceğiz”

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Afet Özcafer, UBP ile bir koalisyon kurulması konusunda bir değişikliğin olmadığını belirterek, 

DP olarak en baştan beri kimseyle görüşmeyiz demediklerini, dün itibariyle dörtlü bir koalisyon oluşması için resmi olarak partilerle görüşmelerin başladığını belirtti. Özcafer, Başbakanın hükümetin istifasını vermesiyle toplantının dün yapılmaya başlandığını söyledi. Partilerle toplantılar yapıldıktan sonraki birkaç gün içinde daha net konuşulabileceğini belirtti. 

“UBP birinci parti diye hükümette yer alması şart değil”

Özcafer, Hüseyin Özgürgün’ün, “UBP’siz bir koalisyon halka yapılmış sivil bir darbedir” şeklindeki açıklamasına karşılık ise, “Bu Özgürgün’ün kendi yorumudur. Ben bu yoruma katılmıyorum. UBP birinci parti diye hükümette yer alması şart değildir. Böyle koalisyonlar daha önceden de kuruldu. Darbeyle bir alakası yok diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

“Ülkenin hükümetsiz kalmayacağı kesindir”

Özcafer, “Dörtlü bir koalisyonla istikrarlı bir hükümet yaratılacak mı?” sorusuna ise, “Nikahı kıymadan, bir evliliğin ne kadar yürüyeceğini bilemezsiniz. Bu durum ona benzer. Resmi bir durum henüz ortada yokken yorum yapmak doğru olmaz, ancak bu ülkenin hükümetsiz kalmayacağı kesindir. Bir an önce hükümet kurulmalıdır. Çünkü sorunlar kapıdadır. Bekleyen ve geçmesi gereken bir bütçe vardır. Bu nedenle çalışmalar başlamıştır. Sanıyorum ki bir iki güne kadar her şey netleşecektir” yanıtını verdi. 

TDP Başkanı Özyiğit: 

“İyi niyet ve samimiyet varsa istikrarlı bir 

hükümet mümkün”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkanı Cemal Özyiğit de, dörtlü bir koalisyon için görüşmelere başladıklarını ifade ederek, “Görüşmelere henüz yeni başladık. Önümüzdeki günlerde tablo daha net belirginleşecek” diye konuştu. Özyiğit, dörtlü bir koalisyonda anlaşılması durumunda, iyi niyetle ve samimiyetle yaklaşıldığı sürece istikrarlı bir hükümetin olmaması için bir nedenin olmadığını söyledi. 

“Özgürgün 

demokrasiye inanıyorsa saygılı olmalıdır”

Özyiğit, “Şu an iyi bir başlangıç yaptık” diyerek, UBP’nin dışta kalacak olmasını şu ifadelerle yorumladı, “Meclis’te 50 milletvekili var. Dört partinin toplamda 27 milletvekili var. Özgürgün son dönemde 4 bağımsız milletvekili ile azınlık hükümeti kurdu. ‘UBP’siz bir koalisyon halka yapılmış sivil bir darbedir’ sözüne katılmıyorum. Dolayısıyla Sayın Özgürgün demokrasiye inanıyorsa saygılı olmalıdır. 27 Milletvekiliyle dört partili bir uzlaşma sağlanırsa neden bir hükümet kurulmasın?” 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam