DOLAR 32,5933 0.35%
EURO 34,8180 0.19%
GBP 40,3890 -0.55%
ALTIN 2.508,230,96
BITCOIN 20982632,92%

“Üretici tedirgin”

ABONE OL
10 Aralık 2018 06:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

Yayla Köyü Muhtarı Murat Rüstemoğlu, narenciye bahçelerine gerekli bakımın yapıldığını ancak tuzlu sudan dolayı verimin düşük olduğunu ifade etti. Muhtar Rüstemoğlu, portakalın ve fiyat belirsizliğinin, üreticiyi tedirgin ettiğini söyledi. Kırsal kesim arsalarına yaklaşık 150 ev yapıldığını belirten Rüstemoğlu, bölgede kaldırım ve su olmadığını kaydetti. Rüstemoğlu, köy içindeki başıboş köpeklerin denetim altında olması gerektiğini ifade etti.

“Tuzlu su verimi düşürüyor”

“Bilindiği üzere bölgede narenciye bahçeleri var. Portakalın ve fiyat belirsizliği üreticiyi tedirgin ediyor. Bahçelere gerekli bakım yapılıyor ama su tuzlu olduğu için verim düşük oluyor. Türkiye’den gelen su sadece içme suyu olarak verildi. Aldığımız duyuma göre de yaklaşık 3 yıl sonra tarım için bağlanacak.”

“Kırsal kesim arsalarında su ve kaldırım yok”

“Köydeki kırsal kesim arsaları bir süre önce dağıtıldı. Altyapısı henüz tamamlanmadı. Buna rağmen yaklaşık 150 ev yapıldı. Bu bölgede kaldırım ve su yok. Sadece asfalt ve elektrik var. Kırsal arsaya çok talep var. Hükümetin kırsal kesim arsası vermek yerine, toplu konut yapacağını duyduk. Bekliyoruz.”

“Mandıra yeri ayrılmadı”

“Köy içindeki asfalt yenileme ister. Kaldırımlarımız yapıldı sadece az bir kısım kaldı. Ova ve bahçe yolları berbat haldedir. Belediye bir kısmını yaptı, kalanı da yapacağını söyledi. Köy içindeki mandıralar çok değil sadece yol kenarlarında var. Mandıra yeri ayrılmadı. İmkânı olan köy içinden çıktı. Zaten büyük baş yoktur.”

“Kilise ibadete açıktır”

“Bölgemizdeki başıboş köpekler de sorundur. Bu köpeklerin denetim altında olması gerekiyor. 

Bu köpeklere ekinokok testi yapılmalıdır. Etraf köpek pisliğiyle doludur. Bu konuyu yetkililere ilettiğimizde, bize meclisteki yasayı beklediklerini söylediler. Köydeki kilise tamir edildi. Ziyarete ve ibadete açıktır.”

“Kulüp var ama futbolda aktiflik yok”

“İyi durumda olan camimiz, çocuk parkımız, muhtarlık binamız ve kahvemiz de var. Atatürk büstümüz yenilendi. Kulübümüz var ama futbolda aktiflik yoktur. Saha yarım kaldığı için gençler futbolu bıraktı. Gençler atıl duran sahanın aktif hale gelmesini isterse, ben katkı koymaya hazırım.”

“Bahçeler için su havuzu yapılacak”

“Bölgeli, su dereye boşuna akıyor diye arıtma tesisinden şikâyet ediyor ama arıtılıp akıtılıyor. Oraya büyük bir havuz yapılıyor ki su narenciye bahçelerine verilsin. Bu köyümüz için güzel bir haberdir. Tahminime göre ihaleyi alanlar yaklaşık 1 yıl içinde bu havuzu yapacak. Zaten yeri de bellidir.” 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam