DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
GBP 40,5695 0.07%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 1969573-2,96%

“Usulsüz işler dönüyor”

ABONE OL
23 Mayıs 2018 08:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Mağusa’da taksicilik yaparak geçimini sağlayan Hüseyin Ulusu, Mağusa Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Biberoğlu’nun seçim olmadan gayrı yasal bir şekilde başkan olduğunu ve görevi boyunca usulsüzlüklerde bulunduğunun tespit edilmesine rağmen, Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan’ın buna göz yumarak Biberoğlu’nu görevden almadığını iddia etti.


Ulusu, başta İçişleri Bakanı olmak üzere yetkililerden, Muhammet Biberoğlu’nun gayrı resmi başkanlığının düşürülmesini, yaptığı yolsuzlukların araştırılmasını ve Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan’ın yazılı belge vermesine rağmen sonrasında hazırlanan sahte evraklara göz yummasının ortaya çıkarılmasını talep etti.


Yeni Bakış

Mağusa’da taksicilik yaparak geçimini sağlayan Hüseyin Ulusu, Yeni Bakış’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ulusu, iddialarının açıklığa kavuşması için yetkilileri göreve davet etti. Ulusu, 3 yıl önce Mağusa Taksiciler Birliği Başkanının Muhammet Biberoğlu’na seçim olmadan gayrı yasal bir şekilde başkanlığı devrettiğini ifade etti.

“Tüzükle yaptıkları uyuşmuyor”

Ulusu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüzüğü okudum. Tüzükle yapılanların çok farklı olduğunu gördüm. Yıllık aidat 12 TL olmasına rağmen başkan Biberoğlu istediklerinden 25-30 TL alıyor, istediklerinden ise 2 TL aidat alıyordu. Birliğin paralarının nerelere gittiğini tespit ettim. Başkan haksız gelir elde ediyor, kendi özel aracına birliğin parasıyla benzin koyduğunu tespit ettim. Başkanın yönetim kurulu üyelerinin imzasını alması gereken durumlarda bunu yapmayarak yönetim kurulunda olmayan iki üyenin imzasıyla hareket ettiğini tespit ettim. Bu durumu kaymakamlığa yazılı olarak ilettim. Kaymakamlık kendisinden bir takım belgeler talep etti. Bir süre sonra kaymakamlığa gittiğimde söz konusu kişinin evraklarını eksik sunduğunu içeren yazıyı aldım. Evraklarını eksik sunan kişi ile ilgili kaymakamlık bu kişiyi görevden alabilir. Ancak bu durum olmadı. Muhammet Biberoğlu’nun birileri tarafından korunduğunu anladım.”

“Belgeleri tamamladım, mahkemeyi geri çek”

Hüseyin Ulusu, gayrı resmi olarak başkan olduğunu iddia ettiği ve başkanlığı süresince usulsüzlüklerde bulunduğunu savunduğu Muhammet Biberoğlu hakkında Kaymakamlıktan aldığı belgelerle birlikte dava açtığını söyledi. Ulusu, mahkemenin görüşülmesini beklerken, Muhammet Biberoğlu’nu bir gün yolda gördüğünü, kendisine davadan vazgeçmesini, eksik olan belgeleri tamamladığını, Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan ve UBP Milletvekili Dursun Oğuz’un kendisine yardım ettiğini, böyle bir durumda mahkemeden haksız ayrılacağını söylediğini belirtti. İlk başta buna inanmadığını ancak İçişleri Bakanlığı’na giderek durumu aktardığı zaman evrakların gerçekten de tamamlanmış yanıtının kendisine verildiğini belirten Ulusu, bu evrakların da tıpkı Muhammet Biberoğlu’nun başkanlığı gibi sahte belgelerle hazırlandığını iddia etti.

“Konuyu Bakana aktardım”

Ulusu, bu süre içerisinde İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ile görüştüğünü belirterek, durumu aktardığını, yeni bakana güveninin tam olduğunu, konuyu araştırıp yapılan yolsuzluğu ortaya çıkaracağına inandığını kaydetti. Ulusu, açtığı davadan vazgeçmeyeceğini, yargıya güveninin tam olduğunu, ancak Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan’ın ilk başta verdiği belgeye rağmen sonrasında evrakların tamam olduğunu söyleyerek mahkemeyi yanıltabileceğini düşündüğünü söyledi. Ulusu, başta İçişleri Bakanı olmak üzere yetkililerden, Muhammet Biberoğlu’nun seçim olmadan göreve geldiği gayrı resmi başkanlığının düşmesini, yaptığı yolsuzlukların araştırılmasını, Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan’ın yazılı belge vermesine rağmen sonrasında hazırlanan sahte evraklara göz yummasının ortaya çıkarılmasını talep etti. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam