DOLAR 32,3736 -0.21%
EURO 34,7965 0.1%
GBP 40,7394 0.36%
ALTIN 2.438,760,02
BITCOIN 2040049-1,44%

“Uygulama TC’li öğrencileri kapsamamalı”

ABONE OL
4 Eylül 2018 14:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış’a konuşan KKTC’de öğrenim gören TC uyruklu öğrenciler, yeni düzenleme ile getirilen pasaport uygulamasını olumlu bulmadıklarını dile getirdi


Öğrencilerin giriş-çıkışlarının üniversiteler ve muhaceret arasında sistemli bir çalışma ile halledilebileceğini düşünen öğrenciler, zorunlu hale getirilen pasaport ile işlerin zorlaştırıldığını kaydetti


Süreyya ÖZDEMİR

KKTC’de üniversite öğrenimi gören TC uyruklu öğrenciler uygulamaya konan zorunlu pasaport kararı ile mağdur olduklarını ifade etti. Öğrenciler yeni çıkan düzenlemenin, kedileri için sıkıntı yarattığını belirterek, sitemlerini dile getirdi. Öğrencilerin giriş-çıkışlarının üniversiteler ve muhaceret arasında sistemli bir çalışma ile halledilebileceğini düşünen öğrenciler, zorunlu hale getirilen pasaport ile işlerin zorlaştırıldığını kaydetti. 


Ramazan Tutan: Son yılına gelmiş öğrenciler için zahmetli bir uygulama

“Öğrenciler için yeni bir düzenleme olan pasaport çıkarma zorunluluğu ekonomik anlamda sıkıntıya düşmemizin yanında bizler için yeni bir masraf doğurdu. Son yılına gelmiş öğrenciler içinzahmetli bir uygulamadır. Uygılamaya konan bu düzenleme, buraya okumaya gelen öğrencilerin kontrolünü sağlamak adına olduğunun bilincindeyiz. Bunu yaparken de adaya gelen yabancıların çıkarmış olduğu huzursuzluk, okumak yerine farklı iş yerlerinde çalışma gibi etkenler doğrultusunda yapılmış olan düzenlemenin olumlu bir yönü olsa da, öğrenci kesimi için yeniden bir masrafın olması nedeniyle doğru değildir.”


Görkem Göktaş: Devlet, okumaya gelen öğrencileri bu sayede kontrol altında tutabilecek

“Öğrencilerin çıkartması için zorunlu tutulan yeni pasaport uygulamasının hem olumlu hem de olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Son sınıf öğrencilerinin böylesi bir uygulamaya tabi tutulması, onları zor durumda bırakırken, diğer yandan okumaya gelen öğrencileri devlet bir şekilde denetleme yoluna gidebilecek.”


Seda Ufaktaş: Bu uygulamayla denetim daha da ön plana çıkabilecek

“Öğrenciler için getirilen yeni pasaport uygulamasının geç kalınmış bir düzenleme  olduğunu düşünüyorum. KKTC dış hatlar olduğu için deyim yerindeyse, elini kolunu sallayan herkes adaya rahatlıkla girebiliyor. Bu uygulamayla bence denetim daha da ön plana çıkabilecek.”


Gizem Fatmaoğulları: Denetim kolaylaşacak

“Öğrenci için zorunlu hale getirilen pasaport uygulaması, adaya giriş çıkışların denetlenebilmesi adına güzel bir çalışma, bu sayede burada okumaya gelen öğrenciler farklı işlerle uğraşmayacak ve denetimleri daha kolay sağlanabilecek.”


Şükrü Ötkün: Türk vatandaşları için adil değil

“Yeni çıkartılmış ve öğrenciler için zorunlu halde tutulan pasaport uygulaması bence bir Türk vatandaşı için adil değil. Bunun yanı sıra öğrenciler taksitlerini ev kiralarını zar zor toplarken tekrardan bir masraf uygulanması öğrencileri ciddi anlamda mağdur etmektedir. Türkiye’den gelen öğrencilerin buraya pasaportla giriş yapmasına anlam veremiyorum.”


Zeynep Gülşen Çiçek: KKTC Türkiye’nin himayesi altında bulunan bir devlettir

“KKTC, Türkiye Cumhuriyeti’nin himayesi altında olan bir devlet, TC kökenli öğrenci ve vatandaşlarından bu anlamda taleplerde bulunması bizleri inanılmaz zor durumda bırakıyor. Türk askerlerinin koruduğu bir devletin bizlerden pasaport istemesi kadar saçma bir durum olamaz.”


İbrahim Çelik: “Türk Öğrenciler mağdur oluyor”

“KKTC’de, öğrencilerden zorunlu olarak pasaport istenmesinin, bir Türk vatandaşı olarak etik bir durum olmadığını düşünmekteyim.  Öğrencilerin denetimini kontrol altında tutmak için yapılan uygulama, TC’li öğrencileri  mağdur etmektedir.”


Seda Yurdusev: KKTC’nin Türk vatandaşı öğrencileri için de istediği zorunlu pasaport uygulaması bizleri incitiyor

“Öğrencilere yönelik zorunlu pasaport uygulanması, ada’da bulunan öğrenci kesiminin denetimini kontrol altında tutabilmek adına güzel bir uygulamadır. Fakat bunu yaparken duyuruda yer alan Türkiyeli öğrencilere de pasaport çıkarma zorunluluğu getirmeleri bizleri incitiyor. 

Türkiye Cumhuriyeti himayesinde bulunan bu topraklarda bizlerin, giriş çıkışlarına düzenleme getirilmesi etik bir durum değil. Türkiye askerinin koruduğu bu memleketin öğrencilere bu denli zorluk yaşatmaları bizleri sıkıntıya sokmaktadır. Zaten ada’ya girerken öğrenciler için gerekli belgelerimiz kontrol altında tutulmakta, bu uygulamanın Türk öğrenciler için değil, ada’da bulunan diğer yabancı uyruklu öğrenciler için düzenlenmesini isterdim.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam