DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 2036518-0,46%

Vatandaş önünü göremiyor

ABONE OL
13 Ağustos 2018 07:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Süreyya ÖZDEMİR

Ekonomik kriz, sokaktaki insanın umutlarını kaybetmesine neden oluyor. Vatandaş, hükümetin ülkede üretimi tetikleyecek bir takım önlemler almasının gerekliliğine dikkat çekerek, “Üretmeyip sadece tüketmeye devam edersek sonunda yok olacağız” dedi. Yeni Bakış’a konuşan vatandaş, son günlerde dövizin neden olduğu ekonomik çıkmazdan kurtulmanın yolunun, üretim, turizm ve yükseköğrenim politikalarının doğru planlamasından geçtiğini vurguladı. 

Vatandaş ne dedi?

Derdaş kasap: “Ülkede henüz bir şey belli değil”

“Umudumuzu kaybetmek için henüz çok erken, çünkü henüz bir şey belli değil. Genel olarak ben ülkenin gidişatından memnunum. Şu anki satışlarımız iyi durumda, kazancımız Allah’a şükür yerinde pazarın hali akşam üstü daha iyi olur şimdilik bir satış yapamasak da,  ülkemizden de pazarın satışından da ümidimiz var.”

Kazım Arslan:“Artık umut kalmadı”

“Bu ülkede hiçbir şeyin değişeceğine yönelik ümidim yok. Vatandaş isyan etmezse bu durumun değişeceğini sanmıyorum”

Mustafa Yavuz: “Durumumuz ortada”

“Ülkenin geleceğinden yana umudumuz kalmadı. Her şey zaten kötü durumdaydı, her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor. Durumumuz ortada. Yetkililer gidişatımızı görüyor, bir şekilde  bizlere el uzatmaları gerekirken bu duruma bir  türlü dur diyen kimse yok”

Ali Sayan: “Bizi satın alacaklar”

“ Bu ülke artık düzelmez, hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Bu durumda ancak ses çıkarmalıyız, bugün meclisin önünde 20 kişilik bir eylem gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Dik durabilseydik iş bu hale gelmezdi. Bizim mallarımız, buradan gemi gemi gitti. Buradan alınan malları, uçaklar bile taşıyamadı.Bizler o günleri biliriz.  74’ü gören insanlarız. Şimdi sanayimiz yerlerde ve avuç açar duruma geldik. En sonunda ‘papazın elini öpmeye gideceğiz.’ Bizi satın alacaklar, Türkiye’nin parasını istemiyoruz diyorlar neyini istemiyorsun. Halimiz belli, bugüne kadar böyle  zam görmedik. Şu pazarın durumuna bakın yazıklar olsun halimize, acınacak durumdayız. 

Bu memleketten gün gelecek herkes kaçmak isteyecek ve bizi satın alacaklar. Ülkeden yana umutlarımız suya düştü.”

Hakkı Afacan: “Buradan başka gidecek kapımız yok”

“Ülkeden yana umudumuzu kesmek doğru değil, bu memlekette gelecek görüyorum, görmek zorundayız,  burası bizlerin vatanı, bu gibi durumlarda ümitsizliğe kapılıp oturmak işe yaramaz. Zaten buradan başka gideceğimiz, çalacağımız bir kapımız yok. Güzel şeyler yaşamasak bile umudumuzdan vazgeçmemeliyiz. Bu durum iki farenin süt kovasına düşme hikayesine benzedi.

Bugün  ülkemizden vazgeçersek her şey bizim için bitmiş olacak. Ülkemizin geleceğinden vazgeçmiyoruz bu ülke öyle kolay kazanılmadı ki kolay vazgeçilsin umudumuzu kaybetmemek gerek.”

Murat  Gür: “Sorunsuz bir ülke istiyoruz”

“Umudumuz bitmez, bu ülke bizim ülkemiz, bu ülkede döviz, yapılan zamlar hiçbir zaman sorun olmadı. Tek sıkıntımız üretim. Ürettikçe daha güzel günler göreceğiz, turizmimiz canlanacak daha güzel günlere gideceğiz. Bu memleketten kendini bilmez, hırsızı sapığı, dolandırıcısı giderse daha güzel günler gelecek. Gazeteleri açıp bunlara tanıklık etmek istemiyoruz. Sorunsuz bir ülke istiyoruz. Elbet göreceğiz de buna inanmak istiyorum.”

Mustafa Bağrıaçık: “Her şey düzelecek” 

“Biz ülkemizden olduğu gibi Türkiye’mizden de umudumuzu kesmedik. Ben hem Türkiye vatandaşı hem de KKTC vatandaşıyım. Şu an ortalık karışık diye ülkeden umut kesilmez. Her şey düzelecek.”


İsmail Reis: “Batmış bir geminin içindeyiz” “Gelecek kalmadı, batmış bir geminin içerisinden nasıl kurtulacağız? 

Artık umut diye bir şey kalmadı. Belirli bir yaşa geldik, artık tek derdimiz çocuklarımız.  Onlar nasıl geçinecek başlarını içine sokabilecek bir ev, araba alabilecekler mi. Ya da kiralarını ödeyebilecekler mi. Eşim ile birlikte, aldığımız emekli maaşımız belli, evimize dört bin TL maaş giriyor. Aldığımız bu parayla nasıl geçinelim ya da evlatlarımıza nasıl yetirelim. ‘dert üstü, murat üstü’ her şey yerli yerinde yolundaymış gibi davranıyoruz. Baştakiler hiçbir şey yapmıyor. 

Bu vatandaşın halini bilen yok, ne yapsınlar da geçinsinler, kötü yola teşvik ediyorlar. Varsa birileri yol göstersin, ülkenin halini görüyoruz tüp gaz zammından  geri  çekilen üç liradır,  sanmayın böyle kalacak şüphesiz  bunu  yarın 70 lira olarak göreceksiniz.”

Fatih Güner: “Kuzey Kıbrıs ekonomisi Türkiye’ye bağlıdır”

“Kuzey Kıbrıs ekonomisi direk Türkiye’ye bağlıdır. Son günlerde de şişirilmiş bir döviz artısı vardır. Bu durumu tamamen geçici bir durum olarak düşünmekteyim. Söz konusu olan şeyler siyasi etkiye bağlı durumlardır. Bu ülkede üretimin ve ihracatın olmaması yaşam standartlarını tabi ki düşürür. Çalışıp çabalamaktan başka yolumuz yok. Umudumuzu yitirmememiz lazım.”


Ayşem Bektaş: “Artık barış istiyoruz” 

“Umudumuz kalmadı, mevcut hükümetle birlikte karanlık günlere gideceğiz. İnsanlar artık hiçbir şeyden emin olamıyor.  Artık barış istiyoruz. Kimseyle küs kalmayı istemiyoruz. Barışla birlikte can güvenliğimizde olsun istiyoruz.  Hiçbir şeye İnancımız kalmadı umut etmekten yorulduk, güzel günler görmek istiyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam