DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20454956,22%

Vatandaş tedirgin!

ABONE OL
21 Kasım 2018 05:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

Ülkede en çok ekonomik krizin ve artan suç olaylarının gündemde olduğunu ifade eden vatandaşlar, Kuzey Kıbrıs’ın eskisi gibi olmadığını söylediler. Vatandaşlar, hükümetin üstüne düşen görevi yapmadığını savunarak “Bu ülke adam olmaz” dedi. Vatandaşlar çevre, sağlık, trafik, suç olayları ve kontrolsüz nüfus artışı konularında hükümetin icraat yapmasını istiyorlar. Vatandaşlar, daha yaşanılabilir bir ülke için yetkilileri göreve davet ettiler.

Vatandaş ne dedi?

Şefika Başkurt: Asgari ücrete zam yapılmalıdır

“Trafikte sorunlar yaşıyoruz. İnsan canı hafife alınıyor. Bu konuda caydırıcı cezalar yok. Bence 3 kez kaza yapmış aynı kişinin hem ehliyetine hem de aracına el konulmalıdır. İnsanların alım gücünün artması için asgari ücrete zam yapılmalıdır. Cinayet, hırsızlık ve benzeri suçların biraz da olsun azaltılması için yabancı uyruklu vatandaşlar sınır dışı edilmelidir. Eğitim alanında ciddi açıklar var. Sağlık sektöründe yani hastanelerde denetim artırılmalıdır. Görevini aksatanlar hakkında işlem başlatılmalıdır. Düzensizlik içinde sistem olmaz.”

Gamze Aldemir: Ülkede adalet yok

“Ben 30 yıldan beri ülkede yaşıyorum. Bu ülkede adalet diye bir şey yok. Arkası olanın işi olur, olmayanın olmaz. Ülkede beni en çok rahatsız eden konu, taciz ve tecavüz olaylarının artmasıdır. Ben kızlarımı gönül rahatlığıyla dışarı gönderemiyorum. Nüfusta özellikle son yıllarda kontrolsüz bir artış oldu. Buna bağlı olarak da suç oranları artış gösterdi. Yetkililerin daha sık denetim yapması gerekiyor.”

Ahmet Saçar: İnsanlarda sabır kalmadı

“İnsanların sabrı, tahammülü kalmadı. En ufak bir şeyde patlamaya hazır bomba gibi olduk. Ekonomik sebeplerden dolayı ve insanların alım gücünün düşmesi nedeniyle herkes gergindir. Şiddet ve suç olayları arttı. Mesela hastaneye gidiyoruz ya cihaz bozuktur ya da doktor yoktur. Okullarda güvenlik yok. Pazartesi günleri öğle arası çocukların okuldan çıkmaması için görevli olması lazım. Trafik ve çevre desek, ülkenin kanayan yaralarından biridir. Yetkililerin ülke için bir şeyler yapması gerekiyor.”

Kemal Uçar: Döviz düşse bile fiyatlar düşmüyor

“Ülkede insan sayısından çok araba var. Trafikte kimsenin kimseye saygısı kalmadı. Otobüslerimiz sadece öğle saatlerinde doluyor. Dövizin düşmesine rağmen fiyatlar düşmüyor. Olduğu yerde kalıyor. Yolcu ücretleri de değişmedi, mazotun fiyatı da. Ülkede düzeltilmesi gereken o kadar çok şey var ki. Çevre düzensizliği, trafik sıkışıklığı, yolların ve kaldırımların bozuk olması vs. Hükümetin ciddi çalışmalar yapması lazım.”

Mehmet Çolak: Bazı şeyler parayla bazı şeyler de icraatla düzelir

“Suç olaylarında polise tam yetki verilmiyor. Yerli insanlar bile başka insanları dolandırmak için türlü türlü iş yapıyor. Mesela mahkeme teminatla serbest bırakıyor. Daha caydırıcı ve daha ciddi cezaların olması gerekiyor. Belki böyle olunca suç oranlarında da azalma olur diye düşünüyorum. Ben Kıbrıs’a 2005 yılında geldim. Adada o zamandan bu zamana kadar her şeyin arasında dağlar kadar fark oluştu. Bazı şeyler parayla bazı şeyler de icraatla düzelir.”

Abdülkadir Aldemir: Bu ülke adam olmaz

Ülkede ekonomik krizden dolayı göç, aile içi şiddet ve suçlar arttı. Bu olaylar bizi huzursuz ediyor. Çevre düzeni sıfır, temizlik ise idare eder durumdadır. Kontrolsüz bir şekilde artan nüfus, beraberinde trafik yoğunluğunu ve suç artışını da getirdi. Ülkede her konuda çözüm üretilmesi gerekiyor. Devletin icraat ve denetimli bir şekilde çalışma yapması gerekiyor. Yoksa bu ülke adam olmaz.”

Muhammet Ceyhan: Düzen bozuldu, ülke eskisi gibi değil

“Ülkede ekonomik kriz, geçim sıkıntısı, maaşların aynı yerde sayması ve çevre düzensizliği aldı başını gidiyor. Günden güne artan insan sayısı beraberinde suçları da artırdı. İnsanlar nasıl geçineceğini düşünüyor. Parası kalmayan hırsızlık yapıyor. Hükümetin ciddi önlemler alması lazım. Araba sayısı da artış gösterdiği için bir yerden bir yere gitmek için artık dakika değil saatimizi harcıyoruz. Düzen bozuldu, ülke eskisi gibi değil.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam