DOLAR 32,4947 0.16%
EURO 34,8384 0.22%
GBP 41,0929 0.83%
ALTIN 2.432,73-0,23
BITCOIN 2037505-1,59%

Vatandaş yılbaşında ‘asgari’ eğlence yapacak

ABONE OL
19 Aralık 2018 08:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

2018 yılını geride bırakmaya günler kala, birçok vatandaş yeni yıl için program yaptı. Vatandaşlar, dışarıdaki fiyatları makul bulmadığını ifade ederek, yeni yılı evde geçirmeyi planladıklarını söylediler. Vatandaşlar, pahalılığa rağmen bütçeye göre yeni yıl gecesi mangalın yanacağını belirttiler. Bazı vatandaşlar ise asgari ücretle hiçbir şey yapılamayacağını ifade ederek, özel bir şey yapmayacaklarını söylediler.

Vatandaş ne dedi?


Süleyman Barsakcıoğlu: Dışarısı oldukça pahalıdır

“Bu yılbaşını her zamanki gibi evde geçireceğim. Dışarısı oldukça pahalıdır. Bunun yanı sıra hem etin hem de diğer tüketim ürünlerinin fiyatları pahalı oldu. Geçen sene de yılbaşını evde geçirdim, mangal yaktık. Pahalılığa rağmen yine de mangal yakmayı düşünüyorum. Dışarıya çıkmaya korkar olduk. Sonuçta alkollü araç kullananlar olacak.”

Rifat Şadın: Yılbaşına aynı parayla evde de girilir

“Ben geçen yılbaşını dışarıda geçirdim. Bu sene de dışarıya çıkacağım. Pahalılığa rağmen kimse yemeden içmeden geri kalmaz. Sadece kıyafetten keser. Bence pahalılık bazı kişileri çok da etkilemedi. Et pahalı oldu derler ama yine de evlerde mangallar yanacaktır. Dışarısı pahalıdır diye çıkmamayı tercih ederler ama aynı parayla yılbaşına evde de girilir.”

Şevket Tansel Şah: Bütçeye göre hazırlık yapacağız

“Geçen sene evdeydik. Aile arasında mangal yakarak yeni yıla girdik. Bu sene de evde ailemizle birlikte olacağız. Her şeyin pahalı olması etkiledi ama biz de bütçeye göre hazırlık yapacağız. Biraz et biraz tavuk alacağız. En azından birer şiş olsun alacağız. Eskisi gibi her çeşit etten alacak gücümüz yok.”

Gökhan Yenigün: Senede bir defa olduğu için dışarıya çıkacağım

“Yılbaşını geçen sene evde geçirdim. Evde ailece yedik içtik. Pahalılık herkesi olduğu gibi tabi ki bizi de etkiledi. Zaten sadece pahalı olan et fiyatı değil. Bu pahalılığa rağmen, çocuklarımla meyhaneye gideceğim. Sonuçta senede bir defadır, senede bir defa da olsa eğlenmek bizim de hakkımızdır.”

Çağatay Gürler: Her seneki gibi özel bir şey yapmayacağım

“Geçen sene yılbaşı gecesi anneme gittim. Yeni yıla ailemle birlikte girdim. Bu yıllardan beridir böyle. Özel bir şey yapmıyorum. Bu sene de her yılki gibi özel bir şey yapmayacağım. Dışarıya çıkmadım, bu yıl da çıkmayacağım ve ailemle olacağım. Gördüğüm kadarıyla bekârlar dışarıya çıkmayı tercih ediyor.”

Kadir Güler: Pahalılıktan dolayı bir şey yapamıyoruz

“Yılbaşında hiçbir şey yapamıyoruz. Gelirimiz giderimizi karşılamıyor. Bir asgari ücretle nasıl yapalım? Artık mangalın yanmasının mümkünatı yok. Geçen yıl da aynı şekilde evde geçirdik. Evde beslediğim tavukları kestim, çocukları biraz neşelendirmeye çalıştım ama olmadı. Hiçbir şey olmuyor. Bu pahalılıktan dolayı hiçbir şey yapamıyoruz.”

Ersin Kanal: Bu sene yılbaşını Güney Kıbrıs’ta geçireceğim

“Bu sene yılbaşını kısmetse Rum tarafında geçirmek istiyorum. Trodos’ta bir geceliğine yer ayırttım. Bir gece de yılbaşını orada geçireyim dedim. Kıbrıslılar diğer tarafta yılbaşını nasıl geçiriyorlar bir göreyim dedim. Zaten aynı parayı burada da harcıyoruz. Burada her şey pahalı. Etler pahalıdır. Bu sene Güney Kıbrıs’ta geçireceğim, paramı o tarafa vereceğim. Geçen yıl evde kaldım. Her taraf doluydu ve dışarısı tehlikelidir diye çıkmadım.”

Sertan Debreli: Her zamanki gibi mangal yanacak

“Yılbaşını ailemle evimde geçirmeyi düşünüyorum. Her zamanki gibi mangal yanacak. Et fiyatlarının pahalı olduğunu düşünmüyorum her şey orta seviyededir. Kasaptan 3 kilo et alacağına, bir kuzu kes daha kârlısın. Eti de 1 yıl yersin. Geçen yıl da aynısını yaptım. Zaten ben hayvan besliyorum her yıl bir tane kesip ailemle oturup yiyip içiyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam