DOLAR 32,3278 0.23%
EURO 35,1117 -0.07%
GBP 41,0371 0.03%
ALTIN 2.300,451,02
BITCOIN 23121412,54%

Vladimir Putin ile görüşecek

ABONE OL
6 Ekim 2017 08:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Ekim ayının son haftasında Rusya’yı ziyaret edeceği, ziyaretin, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yükseldiği dikkate alındığında, çok önemli bir dönemde gerçekleşeceğine dikkat çekildi. 
Fileleftheros’un haberine göre 23-25 Ekim’de Moskova’da olacak Anastasiadis, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Başbakanı ve diğer yetkililerle görüşecek, Putin’den Kıbrıs sorununun çözüm çabasına katkı isteyecek. 
Anastasiadis’in bu ziyaretinin Türk-Rus ilişkilerinin zirve yaptığı bir döneme denk geldiğine dikkat çekilen habere göre Rum Sözcü Nikos Hristodulidis dün, her ülkenin kararlarını, kendi çıkarlarına göre aldığını hatırlatarak, “ayaklarının yere basması ve gerçekçi olunması gereğine” dikkat çekti.
Hristodulidis “Türkiye’nin bir ülkeyle yaptığı işbirliği illa Kıbrıs Cumhuriyeti’ne karşı oyun olduğu anlamına gelmez. Uluslararası olgulara yaklaşırken soğukkanlı ve gerçekçi olmalıyız” ifadelerini kullandı. Gazete Hristodulidis’in bu açıklamasının, Rusya’nın Türkiye’ye silah satışı konusunun gündeme getirilmesini bekleyebileceklere peşin cevap teşkil ettiğini yazdı.
Kasım’da Fransa’ya giderek Macron ile görüşecek
Habere göre Anastasiadis Moskova ziyaretinin ardından, Kasım ayının ilk yarısında Paris’e giderek Fransa Cumhurbaşkanı Emmanouel Macron ile görüşecek. Görüşmede gündeme gelecek ana konunun Kıbrıs sorunu olacağı belirtildi. 
Gazete, Anastasiadis’in Macron ile görüşmek için Paris’e gideceğini zira Fransa Cumhurbaşkanı’nın, önümüzdeki hafta Rum tarafında yapılacak Güney Avrupa Ülkeleri toplantısına katılmayacağını kaydetti. 
Rum Sözcü bu tür temasların, müzakerelerin yeniden başlayabilmesi için Türkiye’ye mesaj göndermek için kullanıldığını belirterek, Anastasiadis’in, bütün temaslarında –BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi üyeleriyle yaptıkları gibi- “müzakerelerin yeniden başlaması için Türkiye nezdinde harekette bulunulmasını” istediğini söyledi. 
Rusya adil ve sürdürülebilir çözüme bağlı
Gazete, Rum yönetiminin Rusya Federasyonu’na  yeni büyükelçi atadığı Leonidas Markidis’in, güven mektubunu Salı günü Rusya Devlet Başkanı Putin’e verdiğini yazdı.

Habere göre bu vesileyle yaptığı konuşmada Rusya’nın dış politikasının ana eksenlerine değinen Putin Rusya’nın, Kıbrıs sorununa  BM Güvenlik Konseyi kararlarına uygun, kapsamlı, adil ve sürdürülebilir bir çözüme bağlılığı olduğunu söyledi.
Putin Rusya-Güney Kıbrıs ilişkilerinin dinamik şekilde geliştiğini belirterek, Anastaiadis’in Ekim sonunda yapacağı Moskova ziyareti sırasında çeşitli alanlarda önemli ikili anlaşmalara imza atılacağını kaydetti.
Markidis de Rusya’nın Kıbrıs sorununda verdiği desteğe teşekkür ettiği konuşmasında, geleneksel Rum-Rus ilişkilerinin  daha da güçlenmesi yönünde çalışacağı taahhüdünde bulundu. 
Politis de haberi “Putin Çözüm Konusunda: Adil ve Sürdürülebilir” başlığıyla aktardı.  

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam