DOLAR 32,5938 0.35%
EURO 34,7628 0.01%
GBP 40,4984 -0.26%
ALTIN 2.496,710,52
BITCOIN 20175060,70%

Yargı yapımı durdurdu

ABONE OL
8 Aralık 2018 07:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gönyeli Belediyesi’nin, Gönyeli ile Yenikent’i birbirine bağlayan altgeçit projesinin çalışmaları yapılırken bazı vatandaşların mağdur oldukları gerekçesiyle mahkemeye açtıkları davada ara emri alınmasının ardından,  Gönyeli Belediyesi konuyu bir üst mahkemeye taşıdı 


Üst mahkemede görüşülen dava sonunda alt mahkemenin aldığı ara emrinin geçerli olduğuna hükmetti. Buna göre alt mahkemede duruşması yapılıp gerekçeli karar çıkana kadar projenin tamamlanması bir süre daha bekleyecek


Deniz ABİDİN

Barolar Birliği Eski Başkanı Avukat Ünver Bedevi, iki müvekkilinin Gönyeli’de alt ve üst geçidin yapıldığı köprünün sınırında evleri olduğunu belirterek, Gönyeli Belediyesi tarafından yapılmakta olan geçidin evlerin kullanımına müdahale ettiği gerekçesiyle bir süre öncedava dosyaladığını belirtti. Bedevi, söz konusu müvekkillerinin haklarının ihlal edildiği, evlerinden anayola tapularında da resmi olarak kayıtlı olan çıkışın duvarın yapılmasıyla engellendiği gerekçesiyle dava açtıklarını belirtti. Duvarın yapılmasıyla tüm bu evlerin tamamen yolsuz bırakıldığını ifade eden Bedevi, geriye kalan alanların yol olmaya ölçü olarak yeterli olmadığını kaydetti. Ünver Bedevi, evlerin Fasıl 96 Yollar ve Binalar Yasasına göre devlet yoluna sahip olması gerektiğini belirterek, bu bölgede bunların geçmişte yapıldığını söyledi. Bedevi, yolun bu şekilde ortadan kaldırılmasıyla müvekkillerinin gayrı yasal bir biçimde yolsuz bırakıldığına dikkat çekerek, bölgedeki evlerin de bu şekilde değerinin düştüğünü kaydetti.

“Alt mahkemenin ara emri kararı geçerli”

Bedevi, bu gerekçelerle ilgili alt mahkemede açtıkları davada bir de ara emri talep ettiklerini anlatarak, alt mahkemenin bir süre önce ara emri kararı aldığını anımsattı. Ünver Bedevi, bunun üzerine Gönyeli Belediyesinin üst mahkemeye giderek, alt mahkemenin hatalı karar verdiğini ve iptal kararı talep ettiğini bildirdiğini belirtti. Bedevi, bunun üzerine yüksek mahkemenin tüm iddiaları değerlendirerek,  belediyenin iddialarını yanlış bularak ret cevabı verdiğini söyledi. Ünver Bedevi, alınan ara emrinin şu an itibarıyla geçerli olduğunu ifade ederek, alt mahkemedeki davanın esası görüşülüp bir karara varılıncaya kadar ara emrinin yürürlükte kalacağını kaydetti. Bedevi,  böylece Gönyeli Belediyesinin, Gönyeli ile Yenikent’i birbirine bağlayan alt geçit projesinin durduğunu belirterek, “ilk etapta alt mahkemeden ara emri alındığında Gönyeli Belediyesi durmadı. ‘Bu ara emri bize engel değildir’ dedi. Alt mahkemede duruşması yapılıp gerekçeli karar çıkınca alt mahkeme bu kez tüm proje duracak kararı aldı” diye konuştu. 

Bedevi, davanın esasında mahkemenin vereceği kararın geçerli olacağını belirterek, söz konusu projenin bir süre daha bekleyeceğini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam