DOLAR 32,3321 0.25%
EURO 35,0847 -0.13%
GBP 41,0182 -0.02%
ALTIN 2.287,210,44
BITCOIN 22737230,53%

Yeni iş kapıları açılıyor

ABONE OL
15 Temmuz 2018 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Yeni Havalimanı’nda alanın büyümesine ve operasyonların artmasına bağlı olarak yer hizmeti veren Turkish Ground Services şirketinin yaklaşık bin 600, THY’nin de 3 bine yakın personel alacağını belirterek, “Özellikle genç arkadaşlarımız, web sitelerini takip edip, kendilerine uyan iş ilanlarına müracaatta bulunsun. Havacılık sektörünün çıtasını gençlerle yükseltelim.” dedi.

İlk resmi uçuşun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Haziran’da gerçekleştirildiği İstanbul Yeni Havalimanı ilk etabının 29 Ekim’de düzenlenecek törenle hizmete alınacağını anımsatan Ekşi, THY’nin taşınma sürecinin de 31 Ekim saat 02.00’de başlayacağını ve bunun 12 saat süreceğini bildirdi. Ekşi, o süreçte THY ile birlikte kendilerine hizmet veren şirketlerin de yeni havalimanına taşınmasının gerçekleşeceğine işaret ederek, “Taşınmada 800 tırlık operasyondan bahsediyoruz. Atatürk Havalimanı’ndan teçhizatlar alınacak ve yeni havalimanına götürülecek. Bu 12 saatlik sürede ve öncesinde 120 uçağımız boş olarak yeni havalimanına nakledilecek. Diğer uçaklarımız yurt dışından yolculu ve yolcusuz olarak yeni havalimanına dönecek.” diye konuştu.

“İlk uçuş yurt içinde Ankara’ya, yurt dışında Azerbaycan ve KKTC’ye”

Söz konusu taşınma dolayısıyla yolcuların hiçbir mağduriyet yaşamayacağının altını çizen Ekşi, THY’nin yeni havalimanından ilk uçuşunu yurt içinde Ankara’ya, yurt dışında Azerbaycan ve KKTC’ye yapmasının planlandığını dile getirdi.

Ekşi, yeni havalimanına taşınma sürecine ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), THY, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla periyodik toplantılar yapıldığına dikkati çekerek, havalimanına ulaşım konusunda da yolcuların hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini kaydetti.

Havalimanına yolcuların toplu taşımayla sorunsuz ulaşacağını belirten Ekşi, İstanbul’dan havalimanına gelecek yolculara ilişkin analiz yaptıklarını ve hangi bölgeden, ne kadar yolcu geleceğini belirlediklerini, belediyenin de toplu taşıma araç seferlerini buna göre koyacağını söyledi.

“Sektörün çıtasını gençlerle yükseltelim”

THY’nin, yeni havalimanındaki özel yolcu salonlarının yapımına başladığını ifade eden Ekşi, mimari dizayn için uluslararası bir firmanın çalıştığını bildirdi. Ekşi, yeni terminalde bunların yerlerinin teslimini beklediklerine işaret ederek, inşaatı yapacak firmayı belirlediklerini ve 29 Ekim’de ana salonların hazır olacağını dile getirdi.

Yeni havalimanıyla havacılık sektörünün daha da büyüyeceğine dikkati çeken Ekşi, bu nedenle hem THY’nin hem de kendilerinden hizmet alan şirketlerin personel alımı yapacağını vurguladı. Ekşi, gençlere THY’nin web sayfasını sürekli kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunarak, şöyle devam etti:

“İstanbul Yeni Havalimanı’nda alanın büyümesi ve operasyonların artmasına bağlı olarak yer hizmeti veren Turkish Ground Services şirketi bin 600’e yakın eleman alacak. THY olarak biz de normal büyümemize paralel her yıl 3 bine yakın personel alıyoruz. Özellikle genç arkadaşlarımız, hem bizim hem de iştiraklerimizin web sitelerini takip edip, kendilerine uyan iş ilanlarına müracaatta bulunsun. Havacılık sektörünün çıtasını gençlerle yükseltelim.”

Yeni havalimanında yeni ortaklıklarının olduğunu anımsatan Ekşi, burasının cazibe merkezi olarak görüldüğünü, yerli ve yabancı birçok firmanın THY ile iş birliği yaparak, havalimanında yer almak istediğini, bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam