DOLAR 32,3791 0.17%
EURO 35,0149 -0.22%
GBP 40,9692 0.16%
ALTIN 2.324,460,23
BITCOIN 2264305-0,79%

Yüksek tansiyona ne iyi gelir?

ABONE OL
21 Haziran 2018 10:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Tansiyon rahatsızlığının bu denli yaygınlaşmış olması insanlarda birtakım boş vermişliklere neden olmuştur. İnsanlar tansiyonu rahatsızlık kategorisine dâhil etmiyor ve tedavi programlarına sadık kalmıyorlar. Bu konudaki savunma tezleri de tansiyonun genelde yiyecek ve içeceklerine yahut sinir ve streslerine bağlı olarak değişen bir ölçüye sahip olması oluyor.

Ancak bu kesinlikle yanlış bir yaklaşımdır. Çünkü sadece beslenme şeklinin değiştirilmesi ve günümüzde pek mümkün olmayan stresten uzak durmayı başarma konusu tansiyonun ortadan kalkmasına yetecek önlemler değildir.

Tansiyon rahatsızlığı gereken önlemler alınmadığında ve tedavi yöntemleri uygulanmadığı takdirde önemli beyin hasarlarına neden olmaktadır.

Ne iyi gelir?

Limon: Kan damarlarını koruyan limon yüksek kan basıncı azaltarak tansiyonun dengelenmesini sağlar. Bunun yanında C vitamini açısından zengin olduğundan dolayı limon kalp sağlığı için faydalıdır.

Sabahları bir bardak suyun yarısı limon suyu olacak şekilde limon suyu tüketmeniz yüksek tansiyon tedavisine yardımcı olabilir.

Karpuz Çekirdekleri: Karpuz çekirdekleri kan damarlarını genişleten ‘‘cucurbocitrin’’ adlı bir bileşik içerir. 

Aynı zamanda böbrek işleyişini geliştirmeye yardımcı olur. Bu da kan basıncı seviyelerini azaltır.

Sarımsak: Yapılan birçok araştırma sarımsağın yüksek tansiyonu düşürdüğünü ortaya koymaktadır. Hem çiğnemek hem de pişirerek yemek yüksek tansiyonu sağlıklı seviyelerde tutmayı sağlar.

Günde bir veya iki diş sarımsak tüketmek yüksek tansiyona iyi gelir, bunun yanında akşamları sarımsaklı yoğurt veya cacık yardımcı olabilir.

Muz: Yüksek tansiyonu kontrol etmenin diğer bir yöntemi muzdur. Muz aynı zamanda sodyum etkisini azaltır ve potasyumu teşvik eder.

Düzenli olarak günde 1-2 tane muz yemek yüksek tansiyona iyi gelebilir.

Kereviz: Kerevizde bulunan fitokimyasal yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olmanın yanında düzenli tüketildiğinde yüksek tansiyon hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Güne bir bardak kereviz sapı yemek yüksek tansiyon tedavisi yanında, kan damarları sağlığını ciddi anlamda korumaya yardımcı olabilir.

Hindistan Cevizi Suyu: Yüksek tansiyon sorunu olan kişiler sürekli sulu besin ve içecekler tüketmelidirler. Günde 8 ila 10 bardak tüketmeleri önerilir ki bu rakam sağlıklı insanlar için de geçerlidir.

Acı Biber: Özellikle hafif hipertansiyon hastaları için acı biber faydalı olabilir. Bu arada kanda biriken trombositlerin oluşumunu engelleyerek pürüzsüz kan akışını sağlar.

Soğan Suyu: Soğan ‘‘quercetin’’ adı verilen bir antioksidan flavonol varlığı yüksek tansiyona iyi gelmesini sağlamaktadır.

Yüksek tansiyon hastasıysanız günde bir orta boy çiğ soğan yemeye çalışın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam