DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20883600,98%

“Zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu düzen yıkılacak”

ABONE OL
17 Aralık 2017 09:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KKTC’nin görünen ve görünmeyen halktan gizlenmeye çalışılan birçok sorunu olduğuna vurgu yapan Lord, “Genel olarak bakacak olursak; birinci sırada çözüm. Ekonomi ve kanayan yaramız eğitim ile sağlık” dedi  


Var olan somut sorunların yanı sıra rüşvet, peşkeş ve kötü kamu yönetimi ile siyasi atamaların devlet dairelerine verdiği deformasyonun da altını çizen Lord, çoğu alanda kendini gösteren partizanlık ve şaibeli adımların halkı ileriye değil her geçen gün biraz daha geriye götürdüğüne de vurgu yaptı  


Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik koşulların günden günde ağırlaştığını ifade eden Lord, “Faizin ana parayı geçmemesi ile de görüşümüzü her zaman ortaya koyup savunduk. Savunmaya da devam edeceğiz” diye konuştu

Özlem ÇİMENDAL

Mevcut siyasi düzenin çürümüşlüğünün ve adaletsizliğinin günden güne arttığı bir ortamda aday olma kararının daha da perçinleştiğini dile getiren TKP-Yeni Güçler Mağusa adayı Bakiye Lord, “Bugün milletvekili adayıysam, siyasete olan ilgim değil aslında. Siyasette olan siyasilerin kötü icraatları ve akabinde gelen toplum için değil de kişiye özel düzenin, zengini zengin, fakiri fakir eden bir dönemi, halk olarak yaşıyoruz. Bu yönetimde olan eşitsizliğe artık dur demek için aday oldum” dedi. 

“Sosyal demokrat 

olarak büyüdüm”

Kendisini sosyal demokrat olarak tanımlayan Lord, “Ben sosyal demokrat ilkelerine sahibim ve TKP’li bir birey olarak büyüdüm” şeklinde konuşarak, bugüne kadarki demokrat duruşunu içerisinde büyüdüğü sosyal demokrat yapısının da temelini oluşturduğunu ifade etti. 

“Ekonomi, sağlık, eğitim konuları kangrenleşti”

KKTC’nin görünen ve görünmeyen halktan gizlenmeye çalışılan birçok sorunu olduğuna vurgu yapan Lord, “Genel olarak bakacak olursak; birinci sırada çözüm. Ekonomi ve kanayan yaramız eğitim ile sağlık. Tabii, bunlar gözümüzle gördüğümüz somut sorunlar” diyerek, birçok alanda kangrenleşen sorunların varlığına dikkat çekti.  

“Rüşvet, peşkeş ve 

kötü kamu yönetimi 

söz konusu”

Var olan somut sorunların yanı sıra rüşvet, peşkeş ve kötü kamu yönetimi ile siyasi atamaların devlet dairelerine verdiği deformasyon gibi icraatların da var olduğunun altını çizen Lord, çoğu alanda kendini gösteren partizanlık ve şaibeli adımların halkı ileriye değil her geçen gün biraz daha geriye götürdüğüne de vurgu yaptı.  

“Toplum için değil de zengin için çalışan bir düzen siyasete 

güvensizliği getridi”

Son dönemlerde vatandaşların siyasete ve siyasilere karşı büyük bir güvensizlik duyması konusunda da açıklamalarda bulunan Lord, “Bugüne kadar hükümet yapan partilerin, yapmış olduğu yanlış icraatlardan ve az önce de saydığım toplum için değil de zengin için çalışan bir düzenden. Hükümette yıllardır olan partililere verilen araziler, izinler, istihdamlar, vatandaşlıklar ve devam eden yolsuzluklar ile partizanca, kişiye özel tutumlardan dolayı halkta bir güvensizlik ve tepki oluşmuş durumda” ifadelerini kullandı. 

“Meclis’e nitelikli 

vekiller girmeli”

Mevcut durumu ile birçok eleştirinin odak noktasını oluşturan KKTC Meclisi’nin halkın beklentilerine cevap verebilir nitelikte olup olmadığı ya da silbaştan yenilenmesi çerçevesindeki tartışmalar eksenindeki görüşlere de değinen Lord, “Meclis’in yenilenmesinden ziyade meclise nitelikli kişilerin meclise girmesidir, önemli olan. Bugün parlamentoda elli kişilik milletvekili olduğunu biliyoruz. Ancak kürsüye çıkıp da bir kelam etmemiş vekillerin de olduğunu görüyorum. Halk vekil istiyor. Sözcü istiyor. Bugün vekil olarak seçmişse, orada nitelikli biri değilseler de, emanet gibi durduklarını bilmeleri gerekir” diye konuştu. 

“Kadın vekil sayısının 

azlığı üzücü”

Meclis’teki kadın vekil sayısının istenilen düzeyde olmadığını da dile getiren Lord, “Evet bu gerçekten üzücü. Ancak kadın olsun da, vekillerin çoğu kadın olsun dedirtmeyelim. Toplumun ihtiyacı olan kadın vekillerin, en azından belirli bir kitleye hitap etmesi ve nitelikli olması ile mecliste kadın erkek eşitliğinin bugüne kadar yaşatılmasına da son verilmesi en büyük temennimdir” şeklinde konuştu. 

“İki bölgeli siyasi 

eşitliğe dayalı 

federasyonu 

destekliyorum”

Kıbrıs konusunun geldiği aşama ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Lord, “Rum tarafı ile çözüm görüşmelerinin devam etmesi tarafındayım. Sayın Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’nın yapmış olduğu görüşmelere de desteğim tamdır. Aynı zamanda iki bölgeli siyasi eşitliğe dayalı federasyonu destekliyorum. Bunun dışında ayrılıkçı ve uluslararası hukukta kabul görmeyen çözüm önerilerine de karşıyım” diyerek, ayrılıkçı ve uluslararası hukukta kabul görmeyen bir anlaşma modeline de katılmadığını kaydetti. 

“Meclis’e kısmi 

müdahalenin 

olduğuna inanıyorum”

KKTC Meclisi’nin tam bağımsız olmadığına işaret eden Lord, “Her ne kadar müdahale yoktur dense de, kısmi müdahalenin olduğuna inanıyorum” diyerek,  “Meclis’in bütün bir irade gösterdiğine inanmıyorum. Belli konular ve şekillerde müdahale vardır. Direk müdahale olmasa bile siyasi bir müdahale vardır” şeklinde konuştu. 

“Milletvekilliği bir 

zırh olmamalıdır”

Zaman zaman milletvekillerinin de adının karıştığı şaibeli olaylarda dokunulmazlık zırhı adı altında ortaya çıkan milletvekilliği dokunulmazlıklar konusunda da açıklamalarda bulunan Lord, “Milletvekilliği bir zırh olmamalıdır. Bence de kaldırılmasında bir sakınca yoktur” dedi. 

“Faizin ana parayı 

geçmemesi lazım”

Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik koşulların günden günde ağırlaştığını ifade eden Lord, “Biz parti olarak geçmişte faiz yasasını geçtik ve faizin ana parayı geçmemesi ile de görüşümüzü her zaman ortaya koyup savunduk. Savunmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. 

“Alkol ve uyuşturucu merkezleri bir an 

evvel açılmalı”

Ülkede son zamanlarda kullanımı ilkokul yaşlarına kadar düşen alkol ve uyuşturucu konusunun oldukça önemli ve acilen üzerine eğilinilmesi gereken bir konu olduğuna vurgu yapan Lord şöyle konuştu: “Maalesef en çok üzüldüğüm durumlardan biri. Sayın Mehmet Çakıcı bu konuda denetimli serbestliği hayata geçirmişti. Bundan 800’e yakın genç faydalanmıştı. Özellikle uyuşturucu ve alkol üzerine parti olarak birçok projelerimiz mevcuttur. Hükümette olmamız durumunda ilk olarak, alkol ve uyuşturucu merkezinin bir an evvel açılmasını sağlayıp uyuşturucu ve alkolü minimum seviyeye indirecek projelerimizi de hayata geçirebileceğiz.”

“Özel sektördeki işçilerin haklarını savunacak yasa çıkarılmalı”

Meclis’te yer almaları halinde en öncelikli konularının özel sektör çalışanlarının içerisinde bulunduğu zorlu şartları ve mevcut durumlarının iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yürüteceklerini söyleyen Lord, “Özel sektördeki işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin haklarını savunacak bir yasayı mecliste onaylatmak isterim. Tüm özel sektör çalışanlarının sendikalaşması ve işverenlerin sendikasız işçi çalıştırmasının yasaklanmasını hayata geçirirdim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam