DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1079 -0.07%
GBP 41,0457 0.06%
ALTIN 2.295,100,79
BITCOIN 23066912,41%

Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın!

ABONE OL
31 Ekim 2016 09:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Eniz ORAKCIOĞLU

 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Dr. Suphi Hüdaoğlu, KKTC’de toz bulutunun insanlar üzerindeki etkilerini anlatarak dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

Hüdaoğlu, değişen havalarda çocukların özellikle kıyafetlerine daha fazla dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekerek, sabah korunaklı giyinmeleri uyarısını yaptı.

 

“En çok larenjit vakalarına rastlıyoruz”

Hüdaoğlu, ülkemizdeki toz bulutu sebebi ile çocuklar üzerinde en çok görünen hastalığın larenjit atakları olduğunu söyleyerek, “Ses tellerinde olan şişkinlik ve ödeme bağlı öksürük şeklinde yaygın vakalarla karşılaşmaktayız ki halk arasında bu öksürüğe horoz öksürüğü denemektedir. Toz bulutunun yoğun olduğu havalara dikkat edilmeli ve bu gibi durumlarda çocukların çok fazla açık havada kalmamaları önemlidir. Bunun yanında toz bulutu şeklinde bir hava varsa yine çocukların bu gibi havalarda spor etkinlikleri yapmaması doğru olur” dedi.

 

“Giyime dikkat”

Dr. Hüdaoğlu, değişen havalarında dikkate alınarak çocukların giyim kuşamına özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Sabahleyin okula giderken çocuklar korunaklı giydirilmeli ve okulda teneffüs saatlerinde oyun oynarken montlarını çıkarmaları önemlidir. Çocukların soğuk ve sıcak ortamda kıyafetlerinin belirlenmesi ve ona göre giydirilmesi gerekir. Yine de son zamanlarda hava değişiminden çok çocukların rahatsızlıklarının havadaki toz zerrecikleri ile gündeme geldiğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

 

“Toz bulutu etkiliyor”

Birkaç haftadır ülkemizde bir toz bulutunun etkin olduğunu söyleyen Hüdaoğlu, “Daha çok çocuklarda, ama büyüklerde de bu toz bulutunun yarattığı sorunlarla karşılaşıyoruz.  Bu bağlamda ne yazık ki ağaçlarımızın yetersizliği ve yağmurun yağmaması toz bulutunun uzun süre ülkemizde kalmasına neden oluyor” diye konuştu.

 

“Çok sıcak ortam öksürüğü artırır”

Ses tellerinde sorun ve yoğun öksürük durumunda herkesin doktoruna danışması gerektiğini belirten Hüdaoğlu, “Gerekli reçete ve doğru tedavi doktorları vasıtasıyla kendilerine önerilecektir. Birde aşırı sıcak ortamlar da horoz öksürüğünü artırabilir bu sebeple gereksiz yere ortamı fazla ısıtmasınlar”açıklamalarında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam