DOLAR 32,4895 -0.18%
EURO 34,9673 0.34%
GBP 40,6899 0.25%
ALTIN 2.436,090,54
BITCOIN 21088691,31%

ABD’den KKTC’ye ilginç bir tat

ABONE OL
22 Mayıs 2018 08:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cemal BİNİCİOĞLU

1986 yılında Los Angeles’ta ilk şubesini açan Johnny Rockets, şu an da dünya çapında 32 ülkede 350’den fazla bayilik ve kurumsal lokasyona sahip bir marka. Johnny Rockets’i diğerlerinden farklı kılan en büyük özellik, hamburgerin sipariş verildiği anda hazırlanması. Johnny Rockets’te şube sorumlusu olarak görev yapan Gökçen İyikalp, firma olarak verdikleri hizmetleri Yeni Bakış’a anlattı, soruları yanıtladı.

Y.B: Şube sorumlusu olarak biraz kendinizden bahseder misiniz?

G.İ: Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunuyum. Johnny Rockets bünyesinde üç sene önce çalışmaya başladım. İlk olarak eğitimlerimiz için Mağusa şubesinde çalıştım. Sonra Lefkoşa şubesinde hazırlık mutfağında bir buçuk sene çalıştım. Daha sonra da Erülkü şubesinin açılmasıyla şube sorumlusu olarak görev almaya başladım.

Y.B: Johnny Rockets hakkında bilgi verir misiniz?

G.İ: 1986 yılında Los Angeles’ta ilk şubesini açan Johnny Rockets, şu anda dünya çapında 32 ülkede 350’den fazla bayilik ve kurumsal lokasyona sahiptir. Günümüzde merkezi Lake Forest, Kaliforniya’da olan şirket, her yıl dünya çapında misafirlerine 17 milyon hamburger sunmaktadır. Johnny Rockets markası Kuzey Kıbrıs’ta ülkemizin köklü şirketlerinden biri olan Başpınar Co. Ltd.’e bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Johnny Rockets sipariş verildiği anda hazırlanan hamburger, patates ve shakeler dahil olmak üzere yüksek kaliteli ve yenilikçi menü öğeleri sunan uluslararası bir restoran zinciridir.

Y.B: Toplamda kaç şubeniz var?

G.İ: Şu anda Gazimağusa, Lefkoşa ve Demirhan (Erülkü) şubelerimiz ile 3 bölgede hizmet vermekteyiz.

Y.B: Yeni şube açma düşünceniz var mı?

G.İ: Yakın zamanda Lefkoşa’da açılacak olan yeni şubemizin hazırlıkları devam etmektedir. Hemen arkasına Girne bölgesi için çalışmalarımız başlayacaktır.

Y.B: Franchise olmanın ülkemizde zorlukları var mıdır?

G.İ: Uluslararası bir şirketin bayiliğini başarılı bir şekilde yürütebilmek için, o şirketin tüm standartlarına, hizmet anlayışına ve servis kalitesine uyum sağlamanız gerekmektedir. Ülkemizde yaşanan sıkıntılardan dolayı zaman zaman bu standartları ve kaliteyi yakalayacak ürün ve personel sıkıntısı yaşamaktayız.

Y.B : İnsanlar fast food akımını ülkemizde nasıl karşılıyor, hamburger dışında başka ürünleriniz var mı? normal fast food restoranlarına göre ürünleriniz daha geç hazırlanıyor (servis süresi daha uzun) bunun sebebi nedir?

G.İ: Öncelikle Johnny Rockets kendini bir fast food restoranı olarak tanımlamıyor. Fast food kültüründen farklı olarak daha önceden de belirttiğim gibi ürünlerimiz sipariş verildiği anda misafirlerimizin isteklerine göre hazırlanıp servis ediliyor. Ürünlerimizi önceden hazırlayıp bekletmediğimizden dolayı ürünlerimizin hazırlanma süresi fast food restoranlarına göre daha uzun sürmektedir. Menülerimizde hamburgerlerimizin yanında, başlangıç, wrap, salata, yerel lezetler ve tavuk ürünlerimiz ile de misafirlerimize hizmet vermekteyiz.

Y.B  Shakeleriniz çok rağbet görüyor, diğer shake satan yerlerden bunu ayıran nedir?

G.İ: Shakelerimiz bilinen milkshakelerden farklı olarak % 100 premium vanilyalı dondurma ile içerisine gerçek aromalar katılarak (çilek, muz, oreo, vs) ve özel bir karıştırma makinesi kullanılarak yine sipariş verildiği an hazırlanmaktadır.

Y.B: Ürünleriniz yurt dışından mı geliyor yoksa kendiniz mi imalatını yapıyorsunuz?

 G.İ: Et ve dondurma ürünlerimizi yurt dışından ithal ediyoruz. Johnny Rockets’e özel soslarımız ise kendi bünyemizde Johnny Rockets tarafından eğitilmiş şeflerimiz tarafından hazırlanmaktadır.

Y.B: Johnny Rocktes’te en çok beğenilen yemeğiniz ve içeceğiniz nelerdir veya sizin bize tavsiye edebileceğiniz bir ürününüz var mı?

G.İ: Şu anda menümüzde Johnny Rockets’e özel Smokehouse BBQ sos ile hazırlanan Smokehouse Single ve gerçek Oreo parçacıkları ile hazırlanan Oreo Cookies & Cream shakelerimiz en çok tercih edilen ürünlerimiz arasındadırlar.

Y.B: Fiyat aralıklarınız nasıl?

 G.İ: Mevcut standartlarımızı korumak adına bazı ürünlerimizi yurt dışından ithal etmek durumundayız. Yaşadığımız coğrafyada dövizin yüksekliği ister istemez fiyatlarımıza yansıyor. Misafirlerimize en iyi kaliteyi sunabileceğimiz en iyi fiyata sunmaya çalışıyoruz.

Y.B: menünüzde yerel lezzetler dediğiniz bir bölümünüz var bu tarz lezzetleri eklemeye nasıl karar verdiniz ve nasıl tepkiler alıyorsunuz?

 G.İ: Johnny Rockets diğer franchise zincirlerinde olduğu gibi hizmet verdiği ülkelerde o ülkeye ait lezzetlerin de menüye dahil edilmesine olanak veriyor. Biz de misafirlerimize klasik Amerikan lezzetlerinin yanında seçenek sunma amacı ile menülerimize tavuk dolma gibi ürünler ve kendi yarattığımız hamburger menülerini ekledik. Bizi ziyaret eden misafirlerimize yine standartlarımızdan ve kalitemizden ödün vermeden bu tarz lezzetleri sunuyor olmamızdan dolayı olumlu geri dönüşler aldık.

Y.B :menünüze baktığımızda baconlı ürünleriniz var. biz şubelerinizde herhangi bir domuz ürünü satmadığınızı biliyoruz ama insanlar bacon yazısını okuduğunda nasıl tepki veriyor?

G.İ: Sizin de belirttiğiniz gibi ürünlerimizin hiçbiri domuz ve domuz ürünü içermiyor. Baconın genel olarak domuzdan üretildiği bilinse de, biz ürünlerimizi hazırlarken hindi (turkey) bacon kullanıyoruz ve bunu tüm menülerimizde belirtiyoruz. Yine de aklında soru işareti kalan ve bizden bilgi talep eden misafirlerimize personellerimiz tarafından gerekli bilgilendirme yapılıyor.

Y.B: 7/24 açık bir restoran açmayı düşündünüz mü?

G.İ: Adamızda yaşayan gerek yerli gerekse yabancı uyruklu insanların tüketim alışkanlıklarını göz önünde bulundurduğumuzda 7/24 açık bir restoran açmayı şimdilik düşünmüyoruz.

Y.B: neden insanlar johnny rockets’e gelsin?

G.İ: Johnny Rockets olarak misafirlerimize klasik amerikan lezzetlerini sunarken aynı zamanda onları ikonik Amerikan pop kültürü ile ağırlıyoruz. Menülerimizde yer alan ürünlerin birçoğu Johnny Rockets’in özel sosları ve tarifleri ile hazırlanmaktadır. Bu bizi diğer hamburger restoranlarından en çok ayıran özelliklerimizden biridir. Güler yüzlü personellerimizin bir yansıması olan gülen yüzlü ketçap tabaklarımız, pop müziklerimiz ve samimi atmosferimiz ile misafirlerimize hem arkadaşları hem de aileleri ile birlikte yemek yerken eğlenceli vakit geçirebilecekleri bir ortam sunuyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam