DOLAR 32,5971 0.34%
EURO 34,8341 0.22%
GBP 40,4266 -0.48%
ALTIN 2.512,431,14
BITCOIN 21036152,22%

Bu işin arkasında başka kimler var?

ABONE OL
11 Aralık 2018 04:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Devlet Laboratuvarı Dairesi’nde 2016 yılında satın alma sorumlusu olarak görev yapan zanlı Nazife Türel’in olmayan bir Bakanlar Kurulu kararıyla eniştesi olan zanlı Ali Özören ile birlikte hesaplarına  178 binTL yatmasını sağlayarak sahtekarlıkla para temin etmelerinin ardından dün çıkarıldıkları mahkemede 5’er bin lira teminatla serbest kaldı.

Soruşturmanın 11 Haziran 2018 tarihinde Sağlık Bakanlığı’nın talebiyle başlatıldığı, söz konusu şahısların geçtiğimiz gün tutuklanmalarının ardından tahkikatın 3 günde tamamlanması akıllarda soru işareti yaratırken, olayın perde arkasında farklı konuların olup olmaması merak ediliyor.

Sahtekarlıkla devleti soydukları iddia edilen olayda Bakanlar Kurulu kararı varmış gibi işlem yaparak 178 binTL temin ettikleri iddia edilen söz konusu kişilerin, 5’er bin lira teminatla serbest kalmaları konunun üzerine yeterince düşülmediğini izlenimi vererek soru işaretini arttırıyor.

Devlet Laboratuvarı’na 13 Aralık 2016 tarihinde bazı kutuların geldiğinin tespit edildiği, 8 gün sonra 21 Aralık 2016 tarihinde devlet laboratuvarında çıkan yangınla dairenin tamamının kullanılmaz hale geldiği de bilinirken bu işin arkasında başka kimlerin olup olmadığının araştırılıp araştırılmadığı merak konusu.

Yeni Bakış’a konuşan Dorhan Medikal Direktörü Dr. Hasan Can Pehlivanoğluları, konuyla ilgili polise gerekli bilgileri verdiklerini belirterek, görüşmeye gelen zanlı Nazife Türel’in satın alma sorumlusu olduğu için şüphe duymadıklarını söyledi. Pehlivanoğluları, Sağlık ve Tarım Bakanlığı gibi bakanlıklarla ve bütün laboratuvarlarla çalıştıklarını ifade ederek, 178 bin lira mağdur olduklarını kaydetti.

Polisin gerekli verileri elde ettiğini, zanlıların bu nedenle teminatla serbest kaldıklarını düşündüğünü belirten Pehlivanoğluları, “Mağduruz, mahkeme sonucunu bekleyeceğiz. Daha sonra değerlendirip gerekeni yapacağız” diye konuştu.

 

Yeni Bakış

Devlet Laboratuvarı Dairesi’nde 2016 yılında satın alma sorumlusu olarak görev yapan zanlı Nazife Türel’in olmayan bir Bakanlar Kurulu kararıyla eniştesi olan zanlı Ali Özören’in direktörü olduğu Narcisse Ltd’in GCMS/MS ve 8040 Headspace GC isimli cihazları Devlet Labaratuvarı için ithal edeceğini belirterek, KKTC’de faaliyet gösteren Dr. Hasan Can Pehlivanoğluları ve Biyolog Ümit Ağören’e ait olan Dorhan Medikal Ltd’e imzalattıktan sonra bahse konu cihazların ithali için Dorhan Medikal Ltd. den zanlı Ali Özören’in hesabına 178 binTL yatmasını sağlayarak sahtekarlıkla para temin etti. Sağlık Bakanlığı’nın talebiyle başlatılan soruşturma sonucu tutuklanan iki zanlının dün çıkarıldıkları mahkemede tahkikatın tamamlandığı gerekçesiyle 5’er bin lira teminatla serbest kalmaları kamuoyunda bir takım soru işaretlerine yola açtı.

 

Tahkikat 3 günde nasıl tamamlandı?

Nazife Türel ve Ali Özören’in hazırladıkları bir belge ile hiçbir gümrük giriş ve resmi talebi olmayan cihazlar ile ilgili Sağlık Bakanlığı fonundan 860 bin TL, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Ofisi’nden 1 milyon 500 bin TL para temin etmeye çalıştıkları iddiası da ortadayken ve  haklarında  aydınlaması gereken birçok konu varken Polis tahkikatının 3 günde nasıl tamamlandığı merak ediliyor.

 

Devleti soymak bu kadar ucuz mu?

Soruşturmanın 11 Haziran 2018 tarihinde Sağlık Bakanlığı’nın talebiyle başlatıldığı, söz konusu şahısların geçtiğimiz gün tutuklanmalarının ardından tahkikatın 3 günde tamamlanmasının perde gerisinde ne var? Sahtekarlıkla devleti soydukları iddia edilen olayda Bakanlar Kurulu kararı varmış gibi işlem yaparak 178 binTL temin ettikleri iddia edilen söz konusu kişilerin, 5’er bin lira teminatla serbest kalmaları düşündürücü değil mi?

 

Bu işin arkasında başka kimler var?

Devlet Laboratuvarı’na 13 Aralık 2016 tarihinde bazı kutuların geldiğinin tespit edildiği, 21 Aralık 2016 tarihinde devlet laboratuvarında çıkan yangınla dairenin tamamının kullanılmaz hale geldiği de bilinirken tüm bunların tahkikatının kısa sürede nasıl tamamlandığı, polisin bu işin arkasında başka kimlerin olup olmadığını araştırıp araştırmadığı merak konusu. Polisin bu kadar önemli bir meselede soruşturmayı 3 günde tamamlayarak olayı teminat aşamasına getirmesi kuşku yarattı.

 

Dorhan Medikal Direktörü Dr. Pehlivanoğluları:

Mağduruz, mahkeme sonucunu bekleyeceğiz

Yeni Bakış’a konuşan Dorhan Medikal Direktörü Dr. Hasan Can Pehlivanoğluları, konuyla ilgili polise gerekli bilgileri verdiklerini belirterek, görüşmeye gelen zanlı Nazife Türel’in satın alma sorumlusu olduğu için şüphe duymadıklarını söyledi. Pehlivanoğluları, Sağlık ve Tarım Bakanlığı gibi bakanlıklarla ve bütün laboratuvarlarla çalıştıklarını ifade ederek, 178 bin lira mağdur olduklarını kaydetti. Polisin gerekli verileri elde ettiğini, zanlıların bu nedenle teminatla serbest kaldıklarını düşündüğünü belirten Pehlivanoğluları, “Mağduruz, mahkeme sonucunu bekleyeceğiz. Daha sonra değerlendirip gerekeni yapacağız” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam