
Yeni Bakış Özel
Ülkemizde ‘yok artık’ diyebileceğimiz haberler artık rutin hale geldi. Görevi vatandaşlara hizmet olan, vatandaşların sorunlarına çözüm bulma olan bazı kamu çalışanlarının, kendilerini ödeyen vatandaşları aşağılayıp hakaret etmeleri artık sıradan hale geldi.
Dün Vergi Dairesine bilgi almak için giden bir vatandaşımız hem fırça yedi hem de aşağılandı. Konu ile ilgili bilgi aktaran vatandaşımız;
“Bugün vergi dairesinde şahıslar bölümünde yeni olmayan, çok da eski bir çalışan olmayan, bayan bir personelin agresif konuşmalarına maruz kaldım. Kendi amirlerini ve üstlerini baz alarak bunamışlık da yedim yüzüme karşı. Sorum çok basitti, yazmam gerekirdi, hızlı hızlı ve sınırlı bir şekilde konuştu ve muhasip olduğumu da bilirdi. Sanki her gün ordaymışım gibi bir de bilgisizlikle suçladı. “Yüz defadır sana söylerim” dedi. Halbuki 2 defa ancak söyledi sonra “bunamışlar temizlensin bu daireden” dedi. Ben de, “bunamışların içinde benim yaş grubum da var dedim”. Bu sefer ben anneme de söylerim dedi. Özür dileyeceğine, kaba bir şekilde konuşmaya devam etti. Bu konuşmalar olurken orada başka vatandaşlar da vardı, çok canım sıkıldı. Sen dedim “vatandaşa bu şekilde konuşamazsın, senin görevin vatandaşa hizmettir. Yapamıyorsan başka bölüme git” dedim ve amirlerine şikayet ettim.
YORUMLAR