DOLAR 32,5745 0.06%
EURO 34,9066 0.07%
GBP 40,6128 0.19%
ALTIN 2.436,900,29
BITCOIN 21691980,11%

Büyükhan’ın el emekçileri

ABONE OL
11 Şubat 2018 09:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Özlem ÇİMENDAL

Büyük Han’ın tarihi dokusundan ilham alan ve el emeği göz nuru sanatsal el işi üretiminde bulunan Mehmet Çoban’ın on parmağında on marifet var dersek yanlış olmaz. Hem yerli hem yabancı turistlerin ziyaret ederek kişiye özel tasarımlar elde etme şansı bulduğu Çobi’s Leather Workshop, Büyük Han’da ziyaretçilerini ağırlıyor.

Gerçek deriden ürünler

Gerçek deriden diktiği cüzdan, çanta, tütünlükleriyle el yapımı üretim yapan Çoban, hem yerli hem yabancı turistleri Büyük Handaki dükkanında karşılıyor. El yapımı ürünlerinin beğeniyle karşılanmasının yanında, takı ve rengarenk şalvar çeşitleriyle de kapılarını açıyor müşterilerine.


Kişiye özel tasarım

Kişiye özel tasarımlarla daha da anlamlanan el işi ürünler hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kimi zaman bir simge kimi zaman kişiye has yazıların yansıtıldığı el işi eserler, farklılığıyla da dikkat çekiyor.


Maddi kaygı 

güdülmeyen, 

yaratıcı sonuçlar

Büyük Han’daki dükkanında kendi elleriyle insanlara özel tasarımlar yapan Mehmet Çoban’ın başarısındaki en büyük etken, hayat felsefesi olan “ihtiyacı kadar kazanmak” olduğu için, tasarımlarında maddi kaygı gütmeden yaratıcı sonuçlar yakalaması. 

Ürünler otantik 

yansımalar içeriyor

El işi ürünlerinin yanında sanatsal yönü de olan Mehmet Çoban, vurmalı ve telli müzik aletleriyle de oldukça içli dışlı. Birçok festivalde Kıbrıs’ı temsil etme başarısı da gösteren Çoban, gezip gördüğü yerlerin otantik yanlarını da yansıtıyor el işi ürünlerine. Kimi zaman eline gitarını almış çalarken kimi zaman dikiş makinesinin başında kişiye özel tasarımlar yaparken bulabileceğiniz Mehmet Çoban, renkli kişiliğiyle de Büyük Han ve Lefkoşa’nın sevilen simalarından. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam