DOLAR 32,5238 0.13%
EURO 34,8157 0.05%
GBP 40,7161 0.05%
ALTIN 2.486,140,09
BITCOIN 20739723,50%

Düşünceleriyle hep yaşayacak

ABONE OL
7 Temmuz 2018 11:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yenidüzen gazetesi yazarlarında Kutlu Adalı katledilişinin 22’nci yılında anıldı. Bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen yürüyüşle Kutlu Adalı Parkı’nın da açılışı yapıldı 


Etkinlikte yapılan konuşmalarda Kutlu Adalı’nın faillerinin bilinmekte olunduğuna dikkat çekilerek, bunu konuşmanın zamanının artık geldiği vurgusu yapıldı 

Deniz ABİDİN

Yenidüzen gazetesi yazarlarından Kutlu Adalı katledilişinin 22’nci yılında anıldı. Adalı’nın katledilişinin üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen hala faillerinin bulunmamasına dikkat çekmek amacıyla bazı sivil toplum örgütü temsilcileri Kutlu Adalı’nın hayatını kaybettiği evinin önüne yürüdü. Lefkoşa Türk Belediyesi, Kıbrıs Edebiyat Derneği, Kutlu Adalı Vakfı, Basın Emekçileri Sendikası (BASIN-SEN) ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin destek verdiği yürüyüşe LTB Başkanı Mehmet Harmancı da katıldı. Yürüyüş, yenilenen Kutlu Adalı Parkı’nda son buldu. 

Kutlu Adalı Parkı’nda gerçekleşen anma etkinliğinde konuşmalar yapıldı. 

İlkay Adalı: Düşünceleri hep yaşayacak

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Kutlu Adalı’nın eşi İlkay Adalı, Kutlu Adalı’nın tam bir adalı gibi yaşadığını ve adalı gibi de öldüğünü ifade ederek, düşüncelerinin her zaman yaşayacağını belirtti. 

LTB Başkanı Harmancı: Faillerini çok iyi biliyoruz

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, hukuka karşı hukuksuzluğun egemen kılınmak istendiğini, bugünün kurallı yaşama karşı kuralsız yaşamı savunanların  can aldığı bir gün olduğunu belirtti. Harmancı, Kutlu Adalı’nın hiç kimsenin konuşamadığını konuşan, sadece yazdığı ve konuştuğu için de canı ile bunu ödediğini kaydetti. Harmancı, Kıbrıs’ta bazı şeylerin hala konuşulmadığına dikkat çekerek, “faillerini çok iyi bildiğimiz ancak o failleri konuşamadığımız bir dönemdeyiz” dedi. Harmancı, demokrasiye inanan herkesin artık açıkça konuşma zamanının geldiğini belirtti.

BASIN-SEN Başkanı Kişmir: Balistik rapor  hala Türkiye’de

BASIN-SEN Başkanı Ali Kişmir ise, failleri belli olan birçok olayın ülkede yaşanmakta olduğuna vurgu yaparak, bunların siyasiler tarafından araştırılamadığını belirtti. Kişmir, ucunun bir yerlere dokunduğu sürece bu konularda adım atılamadığını belirterek, “Kutlu Adalının failleri bellidir. Bu konu hakkında kitaplar yazıldı. Azmettiricisinden tutun da işin içinde kimlerin olduğuna kadar hepsi yazıldı. Bugüne kadar gelmiş geçmiş hiçbir hükümet ise bu konuda hiçbir adım atmazken, balistik raporu da hala Türkiye’dedir” dedi.

Kişmir, şöyle devam etti,  “Başbakan Erhürman dün Adalı’nın kabri başında basına seslenerek “onun gibi olun, onun gibi yazın” dedi.  “Evet bizleri onun gibi olmamız, onun gibi yazmamız için bizi buna hazırlayacak olan ülke siyasetidir. Bunu da yerine getirecek olan kendileridir” diye konuştu. 

Gazeteciler Birliği Başkanı Özuslu: Bize aydın olmayı öğütleyen yazılar bıraktı

Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu, Kutlu Adalı’nın bizlere Kıbrıslı olmayı, bunun öncesinde demokrat ve aydın olmayı öğütleyen yazılar bıraktığını belirterek, son yayınlanan “Sopa ve Sıpa” yazısının tarihe düşmüş bir not olduğunu kaydetti. 

Kıbrıs Edebiyat Derneği Başkanı Taşçı: Fikirler kurşuna dizilemez

Kıbrıs Edebiyat Derneği Başkanı Yıltan Taşçı ise, fikirlerin kurşuna dizilemeyeceğini belirterek, “Fikirler Kurşuna Dizilemez” atasözünün burada ne kadar anlamlı olduğunu belirtti. Taşçı, Kıbrıs Türk köy edebiyatının Kutlu Adalı ile başladığını ifade etti. 

Etkinlik, Kutlu Adalı Parkı’na fidan dikilmesiyle  son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam