DOLAR 32,5796 0.28%
EURO 34,7532 -0.05%
GBP 40,5913 -0.1%
ALTIN 2.490,900,27
BITCOIN 20682083,93%

Ekipler göz açtırmadı

ABONE OL
15 Nisan 2018 08:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ahmet İKİDERELİ

Kaçak yaşamla mücadele kapsamında, Polis Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Çalışma Dairesi, Sosyal Sigortalar Kurumu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına bağlı Trafik Dairesi ekiplerince ülke genelinde başlatılan denetimler sürüyor.

Evrak ve yük kontrolleri yapıldı

Dentimler kapsamında polis tarafından durdurulan otobüs/minibüs vb yolcu taşımacılığı yapan araçlar ile kamyon/kamyonet vb iş araçlarıına ait evrak ve yük kontrollerinin yanı sıra, sürücülerin/çalışanların muhaceret, çalışma, ikamet izinleri paydaş gruplarca kontrol edilmektedir. 

Polisin yanında ilgili daireler de denetlemelere katıldı

 Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, İskele ve Güzelyurt bölgelerinde farklı saatlerde gerçekleştirilen denetimlerde trafik ve muhaceret polislerinin yanı sıra, Çalışma Dairesi, Sosyal Sigortalar Kurumu, Trafik Dairesi personelleri de görev yaptı.

Ülke genelinde 235 araç kontrol edildi, 26 araç sürücüsü rapor

Ülke genelinde, beş ilçede gerçekleştirilen denetimler sonucu toplam 235 araç kontrol edilirken, suç işlediği tespit edilen 26 araç sürücüsü polis tarafından rapor edilmiştir. 

Çalışma izinleri ve ikametgah ve muhaceret izinlşeri de kontrol edildi

Denetimlerde ayrıca, diğer kurum yetkileri tarafından, polis tarafından durdurulan araç sürücüleri ve yolcuların; çalışma, ikamet ve muhaceret izinleri, sosyal sigorta yatırımları, işletme izinleri vb konulardaki yükümlülüklerini yerine getirip getirmediklerine bakılmıştır. 

Denetimler sürüyor

Önceden belirlenen program çerçevesinde, denetimlere ileriki günlerde hafta içi ve hafta sonları olmak üzere devam edilecektir.

Polis tarafından rapor edilen suçların dağılımı ise şöyle:Mesleki sürüş ehliyetsiz araç kullanmak 11, seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak 1, süratli araç kullanmak 3, “B” özel işletme izinsiz araç kullanmak 2, “A” yol kullanma izinsiz araç kullanmak 3, yıpranmış lastikle araç kullanmak 1, fazla yolcu taşımak 1, plaka kurallarına aykırı plaka bulundurmak 3 ve takside yolcu taşıdığı sırada taksimetreyi çalıştırmamak 1.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam