DOLAR 32,5695 0.16%
EURO 34,8774 0.6%
GBP 40,5579 0.98%
ALTIN 2.430,24-0,09
BITCOIN 21654580,83%

Fransız Büyükelçiden açıklama

ABONE OL
18 Haziran 2018 10:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Fransa’nın Kıbrıs Büyükelçisi René Troccaz, ülkesinin Kıbrıs sorununa iki toplumlu, iki bölgeli federal bir çözüm bulunmasını desteklediğini teyit etti.

Büyükelçi cuma günü DİSİ Başkanı Averof Neofitou ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulunarak, DİSİ Başkanı ile Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler, enerji konuları ve ikili ilişkilerin ele alındığını söyledi.

İkili görüşme sırasında DİSİ Başkanı’nın 19-21 Haziran tarihleri arasında Paris’e yapacağı ziyaret konusu da ele alındı.

Büyükelçi, Neofitou ile yaptığı görüşmenin yararlı olduğunu ifade ederek “görüşme sırasında Fransa’nın Kıbrıs sorunundaki uzun yıllar süren ve ilkeler temelindeki politikasını teyit ettim” dedi ve ülkesinin Kıbrıs sorununa iki toplumlu, iki bölgeli federal bir çözüm bulunmasını desteklediğini belirtti.

Güney Kıbrıs ve Fransa arasındaki ilişkilere değinen Büyükelçi, iki ülkenin hem siyasi, hem ekonomik, hem kültürel hem de savunma alanlarında yakın işbirliğinde bulunduklarını ve Neofitou’nun Paris’e yapacağı ziyaretin önemine işaret etti.

Büyükelçi, “tüm Güney Kıbrıs siyasi partilerinin Fransa’da temaslarda bulunmaları önemlidir” dedi.

DİSİ Başkanı ise, Fransa’nın Kıbrıs halkının verdiği mücadeleye gösterdiği daimi destek için teşekkürlerini ifade etti.  

 Neofitou, Kıbrıs ve Fransa arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin önemli olduğunu ve özellikle enerji konusuna atıfta bulundu ve “enerji alanında ünlü Fransız TOTAL şirketinin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde çıkarları var ve Güney Kıbrıs’ın şirkete verdiği haklarla sondaj çalışmalarında bulundu” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam