DOLAR 32,3675 0.14%
EURO 34,9887 -0.27%
GBP 40,9882 0.22%
ALTIN 2.324,340,22
BITCOIN 22943262,30%

“Geri adım atmayacağız”

ABONE OL
2 Şubat 2017 10:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) özerkliğin kırmızı çizgileri olduğunu, geri adım atmayacaklarını vurguladı.
DAÜ –SEN tarafından yapılan yazılı açıklamada, özerk üniversite kavramının ne kadar önemli olduğunu anlamak için çok uzaklara gitmeye gerek olmadığı kaydedildi ve “Kuzey komşumuzda olanları biraz dikkatli bir gözle okuyabilmek yeterli olacaktır” denildi.
Açıklamada, “merkezileşmenin ve iktidara bağlı bir üniversitenin ne olduğunu görebilmek için seçilmişlerin değil atanmışların, bilimin değil güç seviciliğinin, evrensel değerlerin değil milli ve dini unsurların yükseldiği bir ortamda gerçek bir üniversiteden bahsedebilmenin mümkün olmadığı” ifade edildi.
Açıklamada, “Kuzeyimizde bunlar yaşanırken ve DAÜ-SEN olarak onlarca yıldır özerk ve demokratik bir DAÜ için mücadele ederken, DAÜ kuruluş yasasının görüşüleceği gün başka bir yasanın da ilgili meclis komitesinin gündemine geleceğini öğrenmiş bulunuyoruz” denildi.

“Ne demek istediklerini çok daha iyi anlıyoruz”

YÖDAK’ın Milli Eğitim Bakanlığı’na dolayısıyla iktidara bağlanacağı, YÖDAK başkanının görevden alınmasının güçleştirildiği bir yasadan bahsedildiği kaydedilen açıklamada, şunlar ifade edildi.
“Üstelik bir önceki şaibeli başkan titiz incelemeler sonunda çok haklı nedenlerle Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından görevinden alındıktan hemen sonra ‘Türkiye’de ne varsa Kıbrıs’ta da o olacak’ diyenlerin ne demek istediklerini çok daha iyi anlıyoruz. Kendine bağlı okullarda basit tamirat işlerini bile yapamayan bir bakanlığa üniversitelerin teslim edilemeyeceğini vurguluyor ve diyoruz ki yalnızca DAÜ’de değil Kıbrıs’ın kuzeyindeki tüm kurumlarda özerklik kırmızı çizgimizdir. Geri adım atmayacağız”.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam