DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2074648-2,72%

GIFA Holding yargıya başvuruyor

ABONE OL
28 Mayıs 2018 08:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

GIFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, Avukat Ünver Bedevi ve Hülya Sönmez aracılığıyla şahsına ait hisse takasının neden yapılmadığına ilişkin Gelir ve Vergi Dairesi’nden yazılı yanıt istedi. Yazılı dilekçede cevapsızlık veya kararın olumsuz yönde olması durumunda yargıya başvurulacağı ifade edildi  

 

Vergi Dairesi’nin oluşturduğu heyet, GIFA Holding Yönetim Kurulu’nu iki kez toplantıya davet etti, ancak yine bir karara varamadı. Toplantılarda, GIFA Holding için önem arz eden şirket hisse devrini kısa sürede görüşerek yanıt vereceklerini ifade eden heyet, günlerdir bir takım bahanelerle süreci uzatarak GIFA Holding’i oyalıyor 

 

Devlet kurumlarının işletmeleri ve şirketleri bilgilendirmeden zorluk çıkarması, akıllara bir takım soru işaretlerinin gelmesine neden oluyor. GIFA Holding’in işini zorlaştıran ve daha önce söz konusu olmayan taleplerle süreci oyalama durumuna getiren Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı ve daire yetkilileri kendi yasasını mı uyguluyor, yoksa arkalarında talimat aldıkları başka birileri mi var?

 

Yeni Bakış 

Bir süre önce GIFA Holding Yönetim Kurulu’nun iki şirket arasındaki hisse devri için Vergi Dairesi’ne verdiği dilekçeye henüz olumlu veya olumsuz herhangi bir yanıt çıkmadı. Değerlendirme yapmak için oluşturulan heyet GIFA Holding Yönetim Kurulu’nu iki kez toplantıya davet etti, ancak yine bir karara varamadı. Toplantılarda, GIFA Holding için önem arz eden şirket hisse devrini kısa sürede görüşerek yanıt vereceklerini ifade eden heyet, günlerdir bir takım bahanelerle süreci uzatıp, oyalıyor. 

 

Bahanelerle oyalıyorlar

İki şirket arasındaki takas işlemini henüz yapamayan Gelir ve Vergi Dairesi yetkililerinden değerlendirme yapmak için oluşturulan 5 kişilik heyet, her gün bir bahane ile GIFA Holding yönetim kurulunu oyalarken, son olarak belirlenemeyen hisse değeri üzerinden teminat talep etti. 

 

Önce teminat sonra taahhüt istediler

Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı ise GIFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa’ya ait olan iki şirket arasındaki hisse takasının neden yapılmadığına ilişkin net bilgi vermekten kaçınırken, yine dairenin belirleyemediği hisse değeri üzerinden nasıl vergi talep edildiği de açıklanamadı.  

Daire, ayrıca istediği taahhütün yerine getirilmesini yeterli görmeyerek teminat istemekte ısrarcı olurken, istenilen teminatın miktarını ise belirtmiyor.

 

111 milyon TL re-sen vergi konusunda da açıklama yok

GIFA Holding Yönetim Kurulu’nun, basit bir hisse devri için Vergi Dairesi’ne verdiği dilekçe sonrasında 111 milyon TL re-sen vergi borcu olduğunu öğrenmesinin ardından gelişen süreçte, Yeni Bakış gazetesinin yayınları sonucu hedef seçilen GIFA Holding’e yönelik çıkarılan re-sen verginin, hangi kriter ve kıstaslara göre belirlendiği konusunda da açıklama yapılmıyor. 

 

Vergi Dairesi kimden talimat alıyor?

Devlet kurumlarının işletmeleri ve şirketleri bilgilendirmeden zorluk çıkarması akıllara bir takım soru işaretlerini getiriyor. GIFA Holding’in işini zorlaştıran ve daha önce söz konusu olmayan taleplerle süreci oyalama durumuna getiren Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı ve daire yetkilileri, hisse takası için kendi yasasını mı uyguluyor, yoksa arkalarında talimat aldıkları başka birileri mi var?

 

GIFA Holding yazılı talepte bulundu 

Şirket hisse devrinin hangi çerçevede yapılmadığının açıklanmasını defalarca muhasipler aracılığıyla talep eden GIFA Holding Yönetim Kurulu, yanıt gelmemesi nedeniyle bu kez avukatları aracılığıyla yazılı talepte bulundu. GIFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, Avukat Ünver Bedevi ve Hülya Sönmez aracılığıyla şahsına ait hisse takasının neden yapılmadığına ilişkin Gelir ve Vergi Dairesi’nden yazılı yanıt istedi. Yazılı dilekçede cevapsızlık veya kararın olumsuz yönde olması durumunda yargıya başvurulacağı ifade edildi. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam