DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2065106-2,12%

DP 4’lü koalisyon dedi…

ABONE OL
29 Ocak 2018 19:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Parti Meclisi toplantısının ardından alkışlar ve marşlar eşliğinde koalisyon çalışmalarıyla ilgili alınan kararı açıkladı. DP PM kararına göre CTP-DP-HP-TDP 4’lü koalisyonuna onay çıktı.

Denktaş şunları söyledi:

 

“4’LÜ KOALİSYON HAYIRLI OLSUN”

“Dün itibariyle bir taraftan da önerileri almış durumdaydık. PM, seçenekleri değerlendirerek bir sonuca varmış oldu. Bu akşam gerçekten hem ülkemiz hem halkımız için çok önemli bir karar alındı. Bu kararı alırken bu ülkede siyasal kutuplaşmadan değil toplumsal birlik ve beraberlikten yana taraf olduk. Ayrımcılıktan yana değil herkes için daha iyi bir ülke yaratabilmekten yana taraf olduk. Önümüzdeki seçenekleri değerlendirdiğimizde bir tarafta bize vaat edilen mevki, daha fazla bakanlık ve imkan vardı. Ama partimiz bunu seçmedi. DP, özgürlükçü, eşitlikçi ve demokratik duruşunu, bu devletin itibarının yeniden yükseltilmesini, halkın gelecğeini ve refahını seçti. Daha fazla özgürlük ve insan hakları için çalışmaya devam edeceğiz. 4 partili koalisyonun ülkemize ve halkımıza hayırlı olmasını dileriz.

Eğer Sn. Özgürgün’e hiç hükümet kurma şansı verilmeseydi, sivil darbeden söz edilebilirdi. Ama böyle olmadı. Ciddi olarak söyleyeyim, mümkün olduğunca PM’de yönlendirme yapmamaya çalıştım. Hangi karar çıksa buna uymak durumundaydık. Ümit ederim yürür.

Özel mesaj kutuma, sosyal medyadaki hesabıma çok tepkiler geldi. Ama bir avantajı var cep telefonlarının; bu mesajı atan kimdir diye araştırabiliyorsunuz. Büyük bir çoğunluğu da partimize oy verenlerden değil, partimize çalışmayanlardan gelmiş. Belli ki üzerimizde bir algı operasyonu idi.

 

MALİYE VE TURİZM BAKANLIĞI DP’DE…

İki bakanlık olursa altı dolu dolu, YAGA, AB Koordinasyon, Vakıflar İdaresi gibi ek kurumlar vardı… 3 bakanlık istersek Maliye ve Turizm’in şimdiki hali dışında ya Milli Eğitim ya Dışişleri Bakanlığı teklifi vardı. Şu anda oluşacak olan; Maliye Bakanlığı ve bunun altında Gümrük, Hazine ve Para Kambiyolar… Bununla birlikte Turizm Bakanlığı ve altında Orman Dairesi ve Şehir Planlama Dairesi… Biri Tarım, diğeri İçişleri Bakanlığı’na gidecek şekildedir.

 

“KAMPLAŞMANIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

Herhangi bir hükümetin 4’lü, 3’lü, 7’li de olsa ülkenin şu anda geçmekte olduğu ayrıştırma yerine kucaklama görevi olmalı. Kamplaşmanın önüne geçmek, halkın bütününe sahip çıkacak bir yaklaşım sergilemek durumundadır.

 

“HER SÖYLENENE EVET DEMEK TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİ DEĞİLDİR”

Ekonomik protokolün yürütülmesinde Maliye Bakanlığı sorumlu olacak. Gerekli tadilatlar yapılabilir ama o yönde uğraşacağız.

Türkiye ile burada oluşacak her hükümet iyi ilişki içinde olmak durumunda. İyi ilişki nedir? Her söylenene evet demek iyi ilişki değildir bana göre. Ortaya konanı oturup anlamak, olmayacak bir şeyse nasıl veya neden yapılamayacağını anlatmak, samimi olmak ve hakikaten Türkiye ile birlikte yürümeyi hedeflemek her hükümetin görevi olmalı. Türkiye’nin bizden istediği nedir? Mali katkıların program çerçevesinde doğru kullanılması… Bunun için bize, halka, sendikalara ve Türkiye’ye düşen görevler var. Orta-ortanın sağı-orta-ortanın solu 4 parti bir koalisyon kuruyor. Oy kullananların yüzde 54’ünü temsil ediyoruz.

 

“BU HÜKÜMET KIBRIS SORUNUYLA İLGİLİ DEĞİL, İÇ KONULARLA İLGİLİ…”

Kıbrıs sorunu konusunda her parti ayrı ayrı görüşlerini savunmaya devam edecek. Bu hükümet Kıbrıs sorunuyla ilgili değil, iç konularla ilgili bir hükümet olacak. İcraat hükümetidir. Her iki opsiyon da; 3’lü de 4’lü de; icraat hükümeti oluşsun diye konuşuldu. Hepimiz biliyoruz ki koalisyonlar 5 yılı dolduramıyor. Daha erken ya hükümet değişikliğine gidiliyor ya erken seçime gidiliyor. Uyum içinde çalışmayı başarırsak gidebildiği yere kadar gidecek”.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam