DOLAR 32,3682 0.15%
EURO 34,9783 -0.3%
GBP 40,9649 0.18%
ALTIN 2.324,290,22
BITCOIN 22779251,15%

‘Hukuk bilinçli olarak çalıştırılmıyor’

ABONE OL
17 Haziran 2017 11:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Avukat Boysan Boyra, ülkede son dönemde yaşanan peşkeş, yolsuzluklar ve Anayasa’ya aykırı alınan kararlara sert tepki gösterdi. Yeni Bakış’a konuşan Boyra, ülkenin bir hukuk devleti olmadığını ileri sürerek,  hukuk devleti olduğu iddiası olduğunu söyledi.

                     

Boyra, “KKTC hukuk devleti olmuş olsaydı, hukuka uygun hareket edilirdi” diyerek, “herkes ayağını denk alırdı” dedi. Boyra, ülkedeki hukuk sisteminin çalışmadığını söyleyerek, bilinçli olarak hukukun çalıştırılmadığını iddia etti.

 

Boyra, hukukun kendi başına çalışmasının mümkün olmadığını ifade ederek, yargının ayağa kalkıp, kimseye seni yargılayacağım diyemeyeceğini söyledi. Hukuk sistemini çalıştıracak birilerine ihtiyaç olduğunu belirten Boyra, bu merciinin sadece polis olmadığını, Başbakanı, Bakanları, siyasi partileri bu sürecin dışında tutmanın mümkün olmadığını kaydetti.

 

 

 

 

Deniz ABİDİN

 

Avukat Boysan Boyra, ülkede son dönemde yaşanan peşkeş, yolsuzluklar ve Anayasa’ya aykırı alınan kararlara sert tepki gösterdi. Boyra, bugüne kadar hükümete gelen veya gelmek isteyen bütün iktidarların hesap soracağından, defterleri açacağından, hırsızları yakalayacağından bahsettiğini belirterek, bugün gelinen duruma bakıldığında bunu çok komik ve yersiz bulduğunu söyledi. Boyra, bu tarz konuşmaların toplumu usandırdığını ifade ederek, fındık çalan bir çocuğu polisin yakaladığını, ancak devletten menfaat sağlayan kişiyi neden yakalamadığını sordu. “Bu polisin işidir” diyen Boyra, yasalarda kesinlikle bir sıkıntının olmadığını söyledi. Boyra, ülkede yasaların var olduğunu ifade ederek, çalıştırılması durumunda dokunulmazlıklar dahil, her şeyi düzeltmenin mümkün olduğunu kaydetti. Boyra, “Polis devleti çalanı yakalamıyor” diye konuştu.

 

“Neden dokunulmazlıkların kaldırılması için harekete geçilmiyor?”

Boyra, “Polis devleti çalanı ya da devletten menfaat sağlayan kişiyi neden yakalamıyor? Neden dokunulmazlıkların kaldırılması için harekete geçilmiyor?” diye sorarak bunun gerçek nedenini bilemediğini belirtti. Boyra, hesap sorulması gereken birileri varsa ve sorulmuyorsa bu sorunun yanıtını polise, polisten sorumlu olan Güvenlik Kuvvetlerine sormak gerektiğini kaydetti.

 

“Yapanın yanına kalıyor”

“Bir yerde bir arıza, bir rahatsızlık var” diyen Boyra, şunları söyledi, “Bir çekingenlik bir korku var. Tüm bunlar içinde herkes yapacağını yapıyor. Yapanın da yanına kalıyor. Yapanın yanına kalacağını yapan bildiğinden yapmaya da devam ediyor. Aksi takdirde hesap sorulacağını bilse yapmayacaktır. Biri çıksa ve yargılansa bir daha kimse yolsuzluk, peşkeş gibi meselelere tenezzül etmeyecek. Ancak bugüne kadar bunu başaramadık, böyle bir süreci başlatamadık. ‘Ben geleceğim ve yolsuzlukları ortaya çıkaracağım, ben geleceğim ve defterleri açacağım, ben gelirsem hırsızı yakalayacağım’ lafları hep nutuklarda kalıyor. Biri yargılansa bunu başarsak arkası gelecek ve bir daha yolsuzluk yapan olmayacak. Televizyonlara çıkıp da gözümüzün içine baka baka ben de yaptım diyemeyecekler”

 

“Hukuk devleti değiliz, öyle bir iddia var”

Avukat Boysan Boyra, “KKTC bir hukuk devleti ise neden peşkeş ve yolsuzluklara çare bulunmuyor?” sorusuna karşılık ise, ülkenin bir hukuk devleti olmadığını belirterek, hukuk devleti olduğu iddiası olduğunu söyledi. Boyra, “KKTC hukuk devleti olmuş olsaydı, hukuka uygun hareket edilirdi” diyerek, “herkes ayağını denk alırdı” dedi. Boyra, ülkedeki hukuk sisteminin çalışmadığını söyleyerek, bilinçli olarak hukukun çalıştırılmadığını iddia etti. Boyra, hukukun kendi başına çalışmasının mümkün olmadığını ifade ederek, yargının ayağa kalkıp, kimseye seni yargılayacağım diyemeyeceğini söyledi. Hukuk sistemini çalıştıracak birilerine ihtiyaç olduğunu belirten Boyra, bu merciinin sadece polis olmadığını, Başbakanı, Bakanları, siyasi partileri bu sürecin dışında tutmanın mümkün olmadığını kaydetti.

 

“Hukuksuzluk sistem oldu”

Boyra, şöyle devam etti, “İlgili polis hırsızı yakalamıyor, ancak yönetimde bulunan kişi de buna sesini çıkartmıyor. Hükümetteyseniz ve bu hükümeti yönetiyorsanız ve yönettiğiniz hükümetin altında bir şeyler oluyorsa siz neredesiniz? Başbakan ya da sorumlu bir Bakan olarak neredesiniz? Ülkede yaşayan herkes sinip kalıyor”

 

“Polis sorgulamıyor, polise hesap soran da yok”

Ülkede sistem bu şekilde kurulmuş. Hukuksuzluk üzerine sistem kurulmuş, kimse ses çıkartmıyor. Polis yakalamıyor, polise hesap soran da yok. Bu şekilde yaratılan hukuksuzluk sistemi devam ediyor”

Boyra, “Bu ülkenin başına hukuksuzluğun hesabını soran ve oy hesabı yapmayan bir hükümet gelirse, hukuksuzluk sistemi ancak bu şekilde bozulabilir” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam