DOLAR 32,4826 -0.03%
EURO 34,7637 -0.64%
GBP 40,5470 -0.66%
ALTIN 2.438,540,11
BITCOIN 2065143-1,03%

Lefkoşa ağlıyor!

ABONE OL
8 Aralık 2015 09:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Özlem ÇİMENDAL

Başkent Lefkoşa özellikle de Surlariçi bakımsızlık ve sorumsuz kişilerin etrafa attıkları çöpler nedeniyle  ateta dökülüyor.  Hemen hemen hergün yüzlerce turistin ziyaret ettiği bölgedeki görüntüler ülkenin imajını da etkiliyor.

 

Birçok uygarlığa ev sahibi yaptı ama uygarlık görmüyor

Lefkoşa’nın Kıbrıs Tarihi açısından büyük önem taşıyan; Bizans, Lüzinyan, Venedik, Osmanlı ve İngiliz tarih ve kültürünü içinde barındıran yapısıyla adanın merkezini oluştururken, aynı zamanda da Kıbrıs’a damgasını vuran medeniyetler için önemli bir yeri olan başkent Lefkoşa, binlerce yılın acılarını, hüzünlerini, sevinçlerini taşıyor. Lefkoşa şanlı mazisine karşın, son zamanlarda sorumsuzluğun yarattığı tahribat karşısında gün geçtikçe boynunu büküyor.

 

Başıboşluk hüküm sürüyor

Asfalt yollara yapılan yamaların gözle görülür tehlike arz ettiği Surlariçi sokakları kazalara da davetiye çıkarıyor. Merkezde bulunan Kuğulu Park içerisine gelişi güzel park edilen arabalar da ayrı bir sorumsuzluk  örneğini teşkil ediyor. Turistler için çizilen mavi çizgilerin geçtiği güzergahlardaki kaldırım taşlarının içler acısı hali ise, başkent Lefkoşa’ya yakışmayacak derecede dikkat çekiyor. 

 

Başkente yakışmayan görüntüler…

Lefkoşa’nın tarihini yansıtan eski binaların ise  yıkılmaya yüz tutmuş görüntüsünün yanı sıra çöplüğe dönüşmüş halleri  tam anlamıyla içler acısı.  Çöplerin artık pencerelerden taştığı eski binalar a ise hiçbir makamın müdahale etmemesi düşündürücü bir durum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam