DOLAR 32,5825 0.29%
EURO 35,0176 0.11%
GBP 40,8017 0%
ALTIN 2.460,941,03
BITCOIN 21011851,20%

“Para alıyorsanız talimat da alırsınız”

ABONE OL
9 Ağustos 2018 08:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

TKP-Yeni Güçler Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, ekonomik krizden Türkiye’den para alarak çıkılamayacağını, tersine, bağımlılığın daha da artacağı düşüncesinde olduklarını belirterek, “para alıyorsanız talimat da alırsınız” diye konuştu 


“Hükümete çağrımız, TC’den para istemek ve daha da bağımlı hale gelmek yerine kendi yerel imkanlarımızı kullanarak krizden çıkısın yolunu izlemeleridir. Ayıp değildir, TKP-YG 2018 seçim bildirgesini açıp okusunlar”


Deniz ABİDİN

Hükümetin Türkiye’den ek bütçe beklentisini eleştiren TKP-Yeni Güçler Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, Türkiye’den para istemeyi doğru bulmadığını ve desteklemediğini belirtti. “Bugün yaşanan sorunun ana nedeninin sürekli Türkiye’den para alınması” olduğunu belirten Davulcu, “Para alıyorsanız talimat da alırsınız. Talimatla uzaktan kumandayla yönetilen ekonomi yerel olamaz. Yaşanan krizin, TC’den para ve talimat alınması ve buna bağlı TL’nin değer yitirmesinden kaynaklandığı tespitindeyiz” diye konuştu.

Davulcu, bu krizden Türkiye’den para alarak çıkılamayacağını, tersine, bağımlılığın daha da artacağı düşüncesinde olduklarını belirterek, krizlerin beraberinde fırsatları da getireceğini söyledi.

“TKP-YG 2018 seçim bildirgesini açıp okusunlar”

Davulcu, şöyle devam etti, “Bağlılığımızı hafifletmek için önümüzdeki fırsatı değerlendirmeliyiz. Krizden çıkışın yolu yerel kaynakları doğru kullanarak ekonomik hareketliliği korumak, hatta artırmaktan geçer. Şimdi yapılması gereken, sınırsız vergi muafiyetlerini kaldırıp çok kazandığı apaçık ortada olan kesimlerden vergi toplamaktır. Biz TKP- YG olarak Ocak 2018 seçim bildirgemizde bu hedefleri ortaya koymuştuk. O günün koşullarında bu hedeflerimizi halkımıza anlatma olanağı bulamadık. Bu nedenle yurttaşlar bize yeterli desteği vermedi. Ancak yaşananlar TKP-YG programının ne kadar doğru ve gerçekçi olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Hükümete çağrımız, TC’den para istemek ve daha da bağımlı hale gelmek yerine kendi yerel imkanlarımızı kullanarak krizden çıkışın yolunu izlemeleridir. Ayıp değildir, 

TKP-YG 2018 seçim bildirgesini açıp okusunlar.” 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam