DOLAR 32,5790 0.28%
EURO 34,9959 0.06%
GBP 40,7947 -0.02%
ALTIN 2.456,140,83
BITCOIN 20955280,51%

Performans 0

ABONE OL
27 Temmuz 2018 11:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

YKP Genel Sekreteri Kanatlı: Hükümet bir şey yapıyoruz telaşı içine girdi. Yapısal işleri yapmayıp, sadece makyaj yapan bir hükümet görüyoruz. Açıkladıkları gibi interneti ucuzlatmayacaklar. Telefon Dairesi’nin Türk Telekom’a ciddi miktarda borcu var. Bu kadar borcunuz var ama biz size internet indirimi yapalım mı dediler? Burada bir şey var. Türk Telekom ile bir anlaşmaya varıldı. Yani Türk Telekom’a telefon dairesi’ni sattılar


BKP Genel Sekreteri Sonüstün: Kim isterse gelsin. Değişmeyen tek şey Türkiye’nin dış politikasıdır. Bu da bize yansımaktadır. Uluslararası hukukun dışında olduğumuz için isteyen istediğini yapar pozisyonundadır. O nedenle tek çare Birleşik Federal Kıbrıs’ın hayata geçirilmesidir


TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Çakıcı: Ölü gözünden yaş bekliyoruz. Hükümet hem icraat yapmıyor hem vatandaşa tepeden bakıyor hem de eleştiri kabul etmiyor. Hükümetin dar gelirlileri etkileyecek zamlara devam edeceği görülüyor. Hani siz milletin vekiliydiniz? 

Deniz ABİDİN

Bazı muhalefet parti temsilcileri, hükümetin icraat yerine makyaj yaptığına dikkat çekerek, beklenilenin çok altında kaldığını, kendilerini eleştirenlere ise kızdığını söyledi. Parti temsilcileri, yakın bir zamanda yeni bir elektrik zammı ile karşı karşıya kalınacağının sinyalini de vererek, hükümette yer alan dört partinin her birinin farklı telden çaldığını belirtti.

YKP Genel Sekreteri Kanatlı: Bütün bunlar tesadüf olamaz

YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı, ülkenin çok ciddi bir sürecin içinden geçmekte olduğunu belirterek, yaşanan bazı şeylerin tesadüf olmadığını söyledi. Kanatlı, Guterres’in bir teknik personel gönderdiğini, tam bu esnada TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun da adaya geldiğini kaydetti. Kanatlı, ikinci bir garantör olan İngiltere’ye ise Dışişleri Bakanının gittiğini ifade ederek, bütün bunların tesadüf olduğunun söylenemeyeceğini belirtti. Kanatlı, “Erdoğan bile buradayken, Özersay’ın İngiltere ziyareti pek konuşulmadı” diyerek, iki garantör arasında bir şeylerin dönmekte olduğuna dikkat çekti. 

“İstikrar fonuyla dev bir kriz idare edilmeye çalışılıyor”

“Biz sessizliğe büründük. Sanki tüm bunlar başka bir coğrafyada yaşanılıyor gibi” diyen Kanatlı, bunun iç politikada da böyle olduğunu, döviz krizinin üstümüze gelmekte olduğuna vurgu yaptı. Kanatlı, korkunç bir dalganın gelmekte olduğunu, hükümetin ise sadece fonlarla çözebilir miyiz çözemez miyiz tartışması yaptığını kaydetti. Murat Kanatlı, birçok teşvikin olduğunu, ancak hiçbirinin çalışmadığını söyleyerek, bu konuların konuşulması yerine, istikrar fonuyla dev bir krizin idare edilmeye çalışılmakta olduğunu belirtti. 

“Şu kadar yasa yaptık demek için çalışıyorlar”

Kanatlı, şöyle devam etti, “Devlet Planlama Örgütü geçim endeksini açıklamıyor. Fiyatları belirleyen sepet çağdışıdır. Aslında basit işler konusunda da hükümetten bir icraat göremiyoruz. Yasa çıkarmışlar, kanseri kayıt altına alacaklarmış. Bununla ilgili yasa çıkarmaya gerek var mı? Bu işin yapılması yasa olmadan da olur. Hastanelerin yapması gereken iş değil mi bu? Hükümet iş yapıyormuş gibi, şu kadar yasa yaptık demek için çalışıyor. Birçok konuyu ise bu şekilde geçiştirmeye çalışıyorlar.”

“Bir şey yapıyoruz telaşı içine girdiler”

Kanatlı, “Hükümet bir şey yapıyoruz telaşı içine girdi. Aslında bir şey yapamadıklarına en iyi örnek cezaevidir. Oradaki sorun artıyor. Soruna dokunmadan sorunu çözemeyiz. Uyuşturucu en büyük sorun. İki tane köpeği sınıra koyup insan yakalıyoruz. Giriş çıkış fazla, o halde sorun var, başka bir şey yapılmalıdır” diye konuştu. 

“Makyaj yapan bir hükümet var”

“Yapısal işleri yapmayıp, sadece makyaj yapan bir hükümet görüyoruz” diyen Kanatlı, eylül ayında okulların açılmasıyla krizin kapıya dayanacağı sinyalini verdi. “1 Ocak 2019 tarihinde hepimizi kriz bekliyor” diyen Kanatlı, Türkiye’nin yen bir ekonomik paket dayatmakta olduğunu belirterek şunları söyledi, “Bize söyledikleri gibi interneti ucuzlatmayacaklar. Telefon Dairesi’nin Türk Telekom’a ciddi miktarda borcu var. Türk Telekom bize aniden iyilik yapmaya mı karar verdi? Bu konular neden tartışılmıyor? Bu kadar borcunuz var ama biz size internet indirimi yapalım mı dediler? Bu şaka dahi olamaz. Burada bir şey var. Türk Telekom ile bir anlaşmaya varıldı. Yani Türk Telekom’a telefon dairesi’ni sattılar.” 

“Eleştirene kızıyorlar”

Murat Kanatlı, hükümetin  yaptığı bir icraatın olmadığını, birisinin kendilerini eleştirmesi durumunda ise kızmaya başladıklarını belirterek, “sadece seçim öncesi verdikleri sözlerin urubunu yapmış olsalardı eleştiriler biraz dinecekti” dedi. 

“Bu ülkede hala Serdar Denktaş’ın ailesine arazi verilmeye devam ediliyor” diyen Kanatlı, “şeffaflık, ihale ve bunların değerlendirilmesi nerede?” diye sordu. 

BKP Genel Sekreteri Sonüstün: Hani siz milletin vekiliydiniz?

BKP Genel Sekreteri Salih Sonüstün ise, ülkede bir hükümetin olmadığını, Maliye Bakanının başka, İçişleri Bakanının başka söylediğini belirterek, hükümette yer alanların hükümet ortağı olduklarını iddia ettiklerini söyledi. 

Sonüstün, hükümetin büyük bir yılgınlık içinde olduğunu, temel tüketim maddelerine yapılan kabul edilemez zamlarla halkı perişan ettiklerini kaydetti. Sonüstün, elektriğe bugüne kadar toplamda yüzde 48 zam yapıldığını ifade ederek, “halk bunu nasıl ödeyecek?” diye sordu. Sonüstün, hükümetin yüzde 12 civarı hayat pahalılığı artışından bahsettiğini, milletvekillerinin ne kadar bir artış alacağını konuşmadığını kaydetti. 

“Hani siz milletin vekiliydiniz?” diye soran Sonüstün,  vatandaşın büyük bir çıkmaz içine girdiğini belirtti. 

Sonüstün, o nedenle her konuşmada Kıbrıs sorununun federal bir yapı altında çözülmesini gündeme getirdiklerini ifade etti. 

“Tek çare birleşik federal Kıbrıs’tadır”

Salih Sonüstün, “Kim isterse gelsin. Değişmeyen tek şey Türkiye’nin dış politikasıdır. Bu da bize yansımaktır. Uluslararası hukukun dışında olduğumuz için isteyen istediği gibi bu toplum başında istediğini yapar pozisyondadır. O nedenle tek çare birleşik federal Kıbrıs’ın hayata geçirilmesidir. Bununla birlikte stabil ekonomi, stabil para birimine geçildiği zaman bu toplum önünü daha iyi görebilecektir. Şu anda ne bir plan ne de ekonomi vardır. Bu nedenle hiçbir işadamı, sanayici ve ticaret adamı hiç bir iş yapamaz” diye konuştu. 

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Çakıcı: Hükümet zam yapmaya devam edecek 

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da, ülkede vergi ve tarım reformu yapılmadığı sürece hükümetin zam yapmaya devam edeceğini belirtti. Çakıcı, yakın bir zamanda yeni bir elektrik zammı ile karşı karşıya kalınacağını ifade ederek, hükümette yer alan dört partinin  her birinin farklı telden çaldığını söyledi. Çakıcı, kumarhanelere vatandaşların serbest bırakılması önerisi yapan hükümeti eleştirerek, vatandaşa tepeden bakan açıklamalarla yanıt verdiklerini kaydetti.

“Ölü gözünden yaş bekliyoruz”

Çakıcı, CAS çalışanlarının eylemine yönelik bakanların yaptığı açıklamaların kabul edilebilir olmadığını belirterek, kendi vatandaşını suçlu gören bir Dışişleri Bakanı olduğunu söyledi. “Ölü gözünden yaş bekliyoruz” diyen Çakıcı, “hükümet hem icraat yapmıyor hem vatandaşa tepeden bakıyor hem de eleştiri kabul etmiyor” diye konuştu. Çakıcı, hükümetin dar gelirlileri etkileyecek zamlara devam edeceğinin görülmekte olduğunu belirterek, halkın da ilginç olduğunu söyledi.  “Oy verip sonrasında da ağlayan bir halk var” diyen Çakıcı, icraat olduğu söylenerek yapılanların aslında yüksek gelirlileri koruduğunu kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam