DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20927811,57%

Sanayi bölgeleri Protokole giriyor

ABONE OL
12 Mart 2016 10:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Sanayi Bölgeleri’nin yeniden düzenlenmesi ve başka sanayi bölgeleri oluşması  için bütçenin son derece önemli olduğuna işaret ederek, önümüzdeki günlerde Türkiye’yle imzalananak Ekonoomik İşbirliği Protokolünde  Sanayi bölgelerinin de yeralacağının müjdesini verdi.  

Çıralı, çok önceden taslak haline getirilen Organize Sanayi Bölgesi Yasası’nın  da ivedilikle hayata geçmesi gerektiğine de dikkat çekerek, taslağı Bakan Atun’un inceleyip Meclis’e sevk etme kararı aldığını kaydetti.

 

 

Deniz ABİDİN

 

Kıbrıs Türk Sanayi Odası başkanı Ali Çıralı,Yeni Bakış’a yatığı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı ile yapılan toplantı sonucunda yeni organize sanayi bölgesinin oluşması için çalışma kararı alındığını belirtti. Çıralı, Sanayi Odası olarak yeni bir organize sanayi bölgesi yasası ile bu bölgelerin yönetiminin özel sektöre verilmesini doğru bulduklarını kaydetti. Çıralı, sanayi bölgelerinin özele devredilmesinden kastının bölgedeki iş yerleri sahipleri olduğunu kaydetti. Çıralı, bu yönde bir yasa çalışmasının önceden yapıldığını ifade ederek,   Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun’un taslağı inceleyip son şeklini vererek  meclis’e sevk etme kararı aldığını söyledi.

 

“Arzumuz özele devredilmesi”

 Çıralı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sanayi bölgelerinin denetimini  Ekonomi Bakanlığı adı altında Sanayi Dairesi yapıyor. Bizim oda olarak talebimiz oluşacak organize sanayi bölgesi yasası ile birlikte özele devredilmesidir. Yasa ile birlikte Sanayi Bölgesi’nin denetiminin nasıl oluşacağı, dağıtımın hangi kurallara göre yapılacağı belli olacak. Yasa geniş kapsamlı birçok kritere sahiptir”

 

 “Güzelyurt sanayi bölgesi arazisi mevcut, proje gerekiyor”

Ülkenin çok acil yeni sanayi bölgelerine ihtiyacı olduğunu dile getiren Çıralı, Güzelyurt Bölgesi’nin bugün bir sanayi bölgesi olmadığını kaydetti. Çıralı, bölge toplantılarında da bu konunun her zaman gündeme geldiğini söyleyerek, “arazisi mevcuttur. Güzelyurt ile Lefkoşa yolu arasında Serhatköy civarındadır. Bunun için proje çalışması yapılması gerekiyor”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Çıralı, Çatalköy Sanayi Bölgesi diye adlandırılan küçük bir sanayi bölgesinin mevcut olduğunu, önceki gün Ekonomi Bakanlığı ile  yapılan toplantıda, buranın geliştirilmesinin de görüşüldüğünü kaydetti.

Çıralı, Lefkoşa – Alayköy Sanayi Bölgesi bitişiğinde yer alan 2.nci etap Alayköy Sanayi Bölgesi’nin altyapı çalışmalarının devam etmekte olduğunu vurguladı.

 

“Sanayi Bölgeleri için bütçe gerekir”

Çıralı, tüm bunlar yanında Büyük Organize Sanayi Bölgesi ve Mağusa Bölgesi için de çalışma talep ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Sanayi Bölgelerinin yenilenmesi ve başka sanayi bölgelerinin oluşması için geç kalındı. Bugün ihtiyacı olan birçok kişi yatırım yapmak istiyor, yerini genişletmek isteyenler oluyor. Bu kişiler için yeni bir alternatif yok. Çünkü bu en başta bir bütçe meselesidir”

Çıralı, Sanayi Bölgeleri’nin yeniden düzenlenmesi ve başka sanayi bölgeleri oluşması  için bütçe gerektiğini vurgulayarak, bu konunun 2016 bütçesine alınması gerektiğini kaydetti. Çıralı, sanayi bölgeleriyle ilgili konunun Türkiye ile imzalanacak olan Ekonomik İşbirliği Protokolde yeralacağını ifade ederek, bunun Bakan Atun tarafından kendisine iletildiğini söyledi. Çıralı, “Bakan Atun, sanayi bölgeleriyle ilgili söz konusu bütçe ekonomik protokole girecek” dedi.

Çıralı, ülkede sanayi bölgelerine şiddetle ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, var olanın da özel sektöre devredilmesinin önemli olduğunu söyledi. Çıralı, “Sanayi bölgelerinin durumu ortadadır. Yağmur yağsa da yağmasa da görüntü kötüdür. Organize Sanayi Bölgesi Yasası ivedilikle hayata geçmelidir”diye konuştu.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam