DOLAR 32,6018 0.38%
EURO 34,8028 0.18%
GBP 40,6440 0.1%
ALTIN 2.498,400,58
BITCOIN 21099905,95%

“Sel baskınına karşı önlem istiyoruz”

ABONE OL
7 Aralık 2018 07:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

Kırıkkale Köyü Muhtarı Gürsel Osmanoğlu, altyapının bölgedeki en büyük sorun olduğunu söyledi. Yağan yağmurdan sonra köy içinde su biriktiğini ifade eden Muhtar Osmanoğlu, sel baskınlarına karşı önlem alınmasını istedi. Belediye başkanı ile bu konuyu görüştüğünü belirten Osmanoğlu, çalışmaların önümüzdeki yıl yapılabileceğini söyledi.

“Köy içinde altyapıya ihtiyaç var”

“Bölgemizdeki en büyük sorun yağmurlardan sonra köy içinde biriken sulardır. Bu sel baskınlarına karşı bazı önlemler alınmasını istiyoruz. Altyapı sorunumuz var. Belediye başkanı ilgileniyor ama altyapılara henüz geçilmedi. Önümüzdeki yıl çalışma yapılacak diye konuşmuştuk. Köy içinde kaldırıma da ihtiyacımız var ama önce altyapı istedik.”

“Köy fazla büyümedi”

“Bölgede kırsal kesim arsası dağıtılmadı. Hali arazi var ama köyden uzak olduğu için gençlerden fazla talep gelmedi. Şimdilik kendi arazileri ile idare ettiler ama önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulacağını düşünüyorum. Köyden göç eden gençler de var. Lefkoşa’dan ev alabilen, yapabilen gitti. Sınır köy olduğumuz için eskilerden göç oldu ve köy fazla büyümedi.”

“Kahve yok kulüp binası var”

“Köyümüz 1974’ten önce de Türk köyü olduğu için camimiz hep vardı. Ara sıra tamirini yapıyoruz ve bugüne kadar ayakta tuttuk. Kapalı duran sahipli binalar var. Burada devletin de bazı suçları var. Mesela adam günde 10 tane kahve yapacak, ondan KDV ve vergi ister. Bu da yetmezmiş gibi KDV formunu doldur, Lefkoşa’ya getir diyor. Bu sefer de adam kahvecilikten vazgeçiyor. Kahvehane açılırsa hemen vergi levhası vs. ister. Bin bir zorluk çıkartıyorlar. Bu yüzden vazgeçildi. Kulüp binası var o da akşamdan akşama açılır.”

“Hayvanlarda ölüm ve hastalıklar çoğaldı”

“Muhtarlık binası yok ama başkan yapılacağını söyledi. Köy kadın kursu binası istiyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah başkanımız onu da yaptıracak. Çocuk parkı var ama bakım ister. Bölgenin ihtiyaçlarından biri de hayvan ölülerinin atılacağı bir yerdir. Kuyu ya da havuz gibi belediyenin devamlı ilaçlayıp yakacağı bir yer olması lazım. Gömüyorlar ama nereye kadar. Sadece bizim köy için değil bölgeye hitap edecek şekilde yer belirlenip, havuz gibi bir şey yapılması uygun olacak. Hayvanlarda ölüm ve hastalıklar çoğaldı.”

“Lefkoşa’ya daha kısa bir ulaşım yolu yapılmasını istiyoruz”

“Önümüzdeki yıl köy için daha çok işler yapılacağına inanıyorum. Sağ olsun belediye başkanımız mandıra yollarını stabilize yaptırdı. Sel bazı yerleri aldı götürdü ama tekrar yapıldı. Lefkoşa’ya daha kısa bir ulaşım yolu yapılmasını istiyoruz. Kaymakamlığa gerekli dilekçe ve haritaları da verdim.”

“Lefkoşa’ya yol 45 dakikadır”

“Mesela Kırıkkale’den Kırklar’a çıkan bir toprak yol var. Onun yapılmasını talep ettim ki Lefkoşa’ya olan yolumuz kısalsın. 1974 öncesi bizim yolumuz Lefkoşa’ya 15 dakikaydı şimdi 45 dakikadır. Mazot pahalı olduğundan biraz olsun tasarruf etmek için bu kısa yolu yaptırabilirsek iyi olacak diye düşünüyorum. Yapılması için de çalışacağım.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam