DOLAR 32,3249 0.22%
EURO 35,1187 -0.05%
GBP 41,0548 0.08%
ALTIN 2.302,091,09
BITCOIN 23041753,05%

Sendikal Platform bugün eylem ve grev yapacak

ABONE OL
8 Aralık 2015 11:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

SENDİKALAR 11.00’DE MECLİS ÖNÜNDE TOPLANACAK

Saat 11.00’de ise, Meclis önünde eylem gerçekleştirilecek. Eyleme katılacaklar, sendikalarından yürüyüşe geçerek Meclis önünde buluşacak.

Sendikal Platform kararıyla Lefkoşa bölgesinde, KTAMS, KTÖS, GÜÇ-SEN, EL-SEN, HAVA-SEN, BES, TIP-İŞ, TÜRK-SEN üyeleri grevde olacak.

Sendikal Platform içerisinde yer alan diğer sendikalar da grev yaparak eylemi destekleyecek.

HANGİ OKULLARDA GREV VAR…

KTOEÖS Lefkoşa Merkez ve çevre bölgesi okullardan LTL, SSEML, DO, LAGSL, 20TFL, TMK, ŞHRO, ASO, HTL, AML, BO, BEAL, BTMK, AÖA, DL, HSİK, HML’de öğretmenlerle ve ülke genelindeki yönetim, disiplin, denetleme ve temsilciler kurulu üyeleriyle grev uygulayacak.

KTÖS, 09.20-12.40 saatleri arasında Lefkoşa merkez ilkokul ve anaokulları (Arabahmet İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu, Gelibolu İlkokulu, Necati Taşkın İlkokulu, 9 Eylül İlkokulu, Şht. Doğan Ahmet İlkokulu, Şht. Ertuğrul İlkokulu, Şht Tuncer İlkokulu, Şht. Yalçın İlkokulu, Fazıl Plümer Anaokulu, Gülenyüzler Anaokulu, Lefkoşa Vakıf Anaokulu, Yeniyüzyıl Anaokulu, Yenicami Anaokulu) Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu ve Alayköy İlkokulunda grev uygulayacak.

LEFKOŞA’DA GÜMRÜK DE GREVDE OLACAK

GÜÇ-SEN de Lefkoşa Sanayi Bölgesi ve Lefkoşa Gümrük Müdürlüğü’nde 09.00-13.00 saatleri arasındaki greve gidecek.

LEFKOŞA’DA ACİL VE YATAN HASTALAR DIŞINDA HİZMET VERİLMEYECEK

TIP-İŞ 09.00 – 13.00 saatleri arasında Lefkoşa bölgesindeki hastane ve sağlık merkezlerinde grev gerçekleştirecek, ancak acil servislerde ve yatan hastaların bakım ile tedavilerinde nöbetçi hekimler görevlerini sürdürecekler.

Grevler ve eylem; “hakların sürekli budanmasına, eşel mobilin kaldırılmasına, hayat pahalılığının hiçleştirilmesine, asgari ücretin sefalet ücretine dönüştürülmesine, işsizliğe, güvencesiz çalıştırılmaya, özelleştirmeye, taşeronlaşmaya, kamu kurumlarının ve belediyelerin batırılmasına, kamusal hizmetlerin niteliksizleştirilmesine, paralı hale getirilmesine, göç yasasıyla yaratılan eşitsizlik ve adaletsizliğe, toplu sözleşme düzeninin bitirilmesine, özel sektörde sendikasız ve toplu sözleşmesiz köle gibi çalıştırılmaya son verilmesi” için yapılacak.

POSTA DAİRESİ’NİN LEFKOŞA’DAKİ ŞUBELERİNDE GREV İKİNCİ GÜNÜNDE

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)’ın Posta Dairesi’nin Lefkoşa’daki şubelerinde dün başlattığı grev sürüyor.

Sendikalar, Posta Dairesi’nde personel eksikliği ile hizmet verilen binaların fiziki durumunun kötü olduğu gerekçesiyle Posta Dairesi’nin Lefkoşa’daki şubelerinde iki günlük grev ilan etmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam