DOLAR 32,3904 0.21%
EURO 35,0719 -0.02%
GBP 41,0598 0.36%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2275147-0,40%

“Solunum alabiliyor”

ABONE OL
21 Ekim 2017 11:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Deniz Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan AÜ Rektörü İbiş, ‘makine desteği olmadan da solunum olduğunu ancak Baykal’ın yorulmaması için desteğin devam ettiği’ bilgisini verdi. Ödemin de çözülme sürecinde olduğunu söyleyen İbiş, iyileşmenin ise kısa sürede olmayacağının altını çizdi.

Pazartesi günü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın yoğun bakımdaki tedavisi 5’inci günde devam ediyor.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, tomografi sonuçlarını doktorlarla degerlendirdikten sonra açıklamalarda bulundu.

Baykal’ın sağlık durumunda düne göre kötüye gidiş olmadığını söyleyen İbiş, “Bizim için çok önemli unsur bu şu aşamada” dedi.

Önemli bulgulardan birini de kamuoyuyla paylaşan İbiş, “Ekiplerimiz sürekli muayenelerini yapıyorlar. Ama şu anda önemli bulgulardan birisi makine desteği çıkarıldığı zaman da solunum fonksiyonu mevcut ama yorulmaması için devam ediyor” diye konuştu.

 

“İyileşme kısa sürede olmayacak”

Beyindeki ödemin de çözülme sürecinde olduğu bilgisini veren İbiş, şöyle devam etti:

“Çok kısa zamanda çözülmesini bekleyemeyiz. Bu günler alacaktır. Çok ciddi bir beyin hasarı var. Buna bağlı komplikasyonlar oluştur. Kanama şu anda ortadan kalkmış durumda, ödem çözülme sürecinde. Deniz Bey’in tedaviye vereceği cevap belirleyici olacak ama kısa süreli olmayacağını vurgulamak istiyorum. Şu anki bulgular stabil ama her an ani bir şey olabilir, bunu bütün hastalar için söylüyorum. Ama şu anda öyle bir durum yok.”

 

Kılıçdaroğlu’dan ziyaret

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğu da tedavisi süren Deniz Baykal’ı ziyaret etti. Doktorlardan bilgi alan Kılıçdaroğlu, çıkışta açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Bizi sevindiren, kötüye gidiş yok. Umutluyuz inşallah hastalığa direnir ve bir süre sonra görevine geri gelir, milletvekilliğini sürdürür. Bütün dualarımız Sayın Baykal’la. İnşallah kısa süre içerisinde şifa bulur, hastaneden ayrılır” dedi.

 

“Kötüleşme yok, ciddiyetini koruyor”

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Baykal’ın durumuyla ilgili olarak son açıklamasında şunları kaydetti: “Sürekli takip ediyoruz. Bize Rektörün son gönderdiği mesaj, şu anda ciddiyetini koruyor. Kötüleşme yok. İnşallah daha olumlu istikamette gelişecek. Uyutma devam ediyor. Beyin dinlendiriliyor. Bu, tedavi amaçlı, beynin yorulmaması, ödemin gerilemesi için. Sayın Baykal’ın tedavisi Türkiye’nin en yetkili hekimleri tarafından takip ediliyor. Biz de takip ediyoruz.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam