DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2062453-0,33%

Hükümetler değişiyor, sorunlar aynı kalıyor

ABONE OL
28 Ekim 2017 07:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ülke çiftçisi de hayvancısı da  erken seçimden umutlu değil. Ülke siyasetindeki istikrarsızlığın kendini her alanda hissettirdiğine vurgu yapan hayvancı ve üretici temsilcileri, başa her gelenin kendi çıkarları çerçevesinde hareket ederek günü kurtarma derdinde olduğunu savundu

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları,  üretici, hayvancı  ve vatandaşının sürekli yeni bir yönetim ile karşı karşıya bırakıldığını dile getirerek, bunun da var olan sorunların çözülmesinden çok öte sürekli ötelenmesine neden olduğunu ifade etti

Ülkede var olan istikrarsız siyaset nedeniyle hem çiftçinin hem hayvancının sürekli mağdur olduğunu dile getiren KKTC Seracılar Birliği Başkanı Mahmut Doğan da, “Siyasetçiler de bakanlar da, vekiller de herkes kendi gününü geçirmek için başa geliyor. Kimsenin istikrarlı bir yapı ve toplum adına bir kaygısı yok” dedi

 

Özlem ÇİMENDAL

Ülke çiftçisi de hayvancısı da gerçekleşecek erken seçimden umutlu değil. Ülke siyasetindeki istikrarsızlığın kendini her alanda hissettirdiğine vurgu yapan hayvancı ve üretici temsilcileri, başa her gelenin kendi çıkarları çerçevesinde hareket ederek günü kurtarma derdinde olduğunu savundu.

Mustafa Naimoğulları:

“Sürekli yapılan seçimler ülkeyi olumsuz etkiliyor”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, normal ülkelerde seçimlerin her 5 yılda bir yapıldığını ancak KKTC’de 5 yılda birçok hükümet kurulup dağıldığını bunun da ülkedeki birçok sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı.

“Yine istikrarlı bir siyaset olmayacak”

KKTC siyasetinde istikrarsızlığın en büyük problem olduğuna dikkat çeken Naimoğulları, “Son dönemde sürekli hükümet değişimi oldu. Özellikle koalisyon hükümetlerinde iki ayrı görüşe sahip olan bakanların ortak noktada buluşamamalarına çok şahit olduk. Önemli olan bu seçimlerde istikrarlı bir hükümet oluşacak mı önemli olan budur. Hayır, yine oluşmayacak” dedi.

“Tek başına bir iktidar yine gözükmüyor”

Önümüzdeki süreçte yine tek başına iktidar olacak bir hükümet görülmediğine de dikkat çeken Naimoğulları, “Siyasette sağlam temelli bir yapılama olmadığı için sürekli erken seçimli değişimlerle karşı karşıya geliyoruz” şeklinde konuştu.

“Sorunlar sürekli öteleniyor”

Naimoğulları, hem ülke üreticisi, hayvancısı hem de vatandaşının sürekli yeni bir yönetim ile karşı karşıya bırakıldığını dile getirerek, bunun da var olan sorunların çözülmesinden çok öte sürekli ötelenmesine neden olduğunu ifade etti. Naimoğulları, “Sorunların sürekli ertelenmesinden dolayı problemler yaşıyoruz. Birçok açılımın acilen yapılması gereken bir dönemde olmamıza rağmen, yeni seçimlerle birlikte birçok proje aksayacak” ifadelerini kullandı.

“2017 bütçesi bitti”

Üreticinin ödemelerinin de düzenli olmadığını dile getiren Naimoğulları, 2017 yılının bütçesinin bittiğini vurguladı. Yeni bütçenin geçip geçmeyeceğinin de şaibeli olduğuna değinen Naimoğulları, yeni bütçenin de ne zaman çıkacağının belli olmadığı bir ortamda üreticinin kan ağlayacağını söyledi.

“Birçok ödeme yapılmayacak, projeler yarım kalacak”

Seçimeler bitene kadar ülkede kaos ortamının hüküm süreceğini de sözlerine ekleyen Naimoğulları, “Birçok ödeme gecikecek, yapılması gereken açılımlar, projeler yapılmayacak. Ülkede hem pazarlama hem üretim hem de girdi maliyetlerinin yükselmesi noktasında açılım yapılmayacak. Sürekli döviz yükselecek, girdi maliyetleri yükselecek ama herhangi bir önlem alınmayacak” dedi.

“Muhatap bulamıyoruz”

Sürekli yapılan seçimler nedeniyle problemler noktasında muhatap bulunamamasından da şikayetçi olan Naimoğulları, “Muhatabınız olmadığı için, sıkıntıları insanlar kendi başlarına çözmek zorunda kalacak demektir. Bu da ne demektir üretimde küçülme, hayvancılıktaki sıkıntıların ve kaosun daha da büyümesi demektir. Bu sistem böyle olmaz ve devam edemez” şeklinde konuştu.

“14 yılda 14 Tarım Bakanlığı’yla çalıştık”

Hayvancılar birliği olarak 14 yılda 14 Tarım Bakanlığı ile çalışmak zorunda kaldıklarına da dikkat çeken Naimoğulları, “Her yıl başka bir Tarım Bakanı ile çalıştık, hiçbir şey iyiye gitmedi, her zaman var olan sorunlar katlanmaya ve ötelenmeye devam etti” dedi.  

Mahmut Doğan:

“İstikrasız siyaset hem hayvancıyı hem üreticiyi vuruyor”

Ülkede var olan istikrarsız siyaset nedeniyle hem çiftçinin hem hayvancının sürekli mağdur olduğunu dile getiren KKTC Seracılar Birliği Başkanı Mahmut Doğan da, “Siyasetçiler de bakanlar da, vekiller de herkes kendi gününü geçirmek için başa geliyor. Kimsenin istikrarlı bir yapı ve toplum adına bir kaygısı yok” dedi.

“Altı ayda bir bakan değişiyor”

42 yılda 38 hükümet değiştiğine de vurgu yapan Doğan, “Ne bekliyoruz ki bu istikrarsız yapıdan. Hep aynı düzen aynı söylemler yıllardır devam ediyor. Biz sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Çalışmalar yapıyoruz girişimlerde bulunuyoruz ama hiçbir ilerleme kaydedemiyoruz. 6 ayda bir bakan değişiyor. Her gelen silbaştan alıyor her şeyi” şeklinde konuştu.

“Her gelen kendi kafa yapısına göre yol çiziyor”

Bir önceki bakanın kabul ettiğini bir sonrakinin reddettiğini ve devam ettirmediğini söyleyen Doğan, “Her gelen kendi kafa yapısına göre yol çiziyor. Sürekliliği olan bir devlet politikası yok maalesef” ifadelerini kullandı.

“Seçimlerden umutlu değiliz”

Bu seçimlerden de üretici olarak umutlu olmadıklarına dikkat çeken Doğan, “Bunca yıl sayısız seçim oldu hiçbir şey değişmedi bundan sonrada bir şeylerin değişeceğine dair umudumuz kalmadı. Hiçbir beklentimiz olmadığı gibi umutsuzluk da her yanımızı sarmış durumda” diye konuştu. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam