DOLAR 32,3249 0.22%
EURO 35,1187 -0.05%
GBP 41,0548 0.08%
ALTIN 2.302,091,09
BITCOIN 23041753,05%

“Kıbrıs sorunu ana menü”

ABONE OL
16 Mart 2018 09:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, Roma’da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile gerçekleştireceği görüşmede, “Rum kesiminin müzakerelerin yeniden başlamasına hazır olduğunu” kendisine ileteceği haber verildi.

Roma’da gerçekleştirilecek olan görüşmenin gündeminde, Kıbrıs sorunu ve Türkiye’nin sözde Rum MEB’indeki faaliyetleri dolayısıyla şekillenen durumun olacağını yazan Fileleftheros gazetesi, devamla Hristodulidis’in dünkü Rum Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalara yer verdi.

Gazeteye göre, “Esas görüşme konusunun Kıbrıs sorunu olacağını, fakat görüşme yapılmadan önce Genel Sekreter’e ne iletecek olduklarını söylemenin doğru olmadığını ve bu şekilde görüşmenin yapılması için sebep de olmayacağını” dile getiren Hristodulidis, görüşmede mevcut durum, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in buna olan yaklaşımının ve olayları nasıl yorumladıklarının ele alınacağını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un görevinden alınması konusunda ise Hristodulidis, bunun önemli bir değişiklik olduğunu ve ABD’nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı A. Wess Mitchell’in Güney Kıbrıs’a yapacağı ziyarette, bu konunun da ele alınacağını belirtti.

Kıbrıs sorunuyla ilgili danışman atanması konusunda ise Hristodulidis, bunun şu an Genel Sekreteri meşgul eden bir konu olmadığını söyleyerek, Genel Sekreter’in ilk elden kendilerini bilgilendirmesini beklediklerini kaydetti.

Genel Sekreter’le görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasındaki olası görüşmenin de ele alınıp alınmayacağının kendisine sorulması üzerine Hristodulidis, bunun da bir konu olduğunu, ancak Genel Sekreter’e duyulan saygıdan ötürü, görüşmede ne ele alınacağını kamuoyuna anlatmanın doğru olmayacağını yineledi.

Hristodulidis’in, BM’nin Roma’da gerçekleştirilecek olan iki toplantısına katılacağını anımsatan gazete, Hristodulidis’in buradaki temasları sırasında, İtalya, Mısır, Lübnan, Ürdün ve Malta Dışişleri Bakanları, aynı zamanda İtalyan ENI şirketi Başkan Yardımcısı Lapo Pistelli’yle bir araya geleceğini ifade etti.

Gazete Hristodulidis’in adaya yarın döneceğini ekledi

Alithia gazetesinin haberine göre, Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu da, Guterres-Hristodulidis görüşmesiyle ilgili açıklamasında, “Rum kesiminin, Türk tarafının müzakere sürecini belirsizlikte bırakarak, durgunluğu muhafaza ederek ve çeşitli yöntemlerle, BM tarafından öngörülen çözüm mantığının tamamen dışında unsurlar ortaya koyarak, inisiyatif almasına izin veremeyeceğini düşündüğünü” söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam