DOLAR 32,5924 0.28%
EURO 34,7963 -0.02%
GBP 40,5398 -0.21%
ALTIN 2.496,140,48
BITCOIN 20721964,25%

Laik ve Diyaloğa açık

ABONE OL
28 Ekim 2017 06:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, eğitimde en büyük talihsizliğin Berova’nın Eğitim Bakan olması olduğunu vurguladı.

KTOEÖS Başkanı  Eylem de, Eğitimdeki sorunlar devam edeceğini ve seçimin bu çözümsüzlüğü uzatacağını vurguladı.

Eniz ORAKCIOĞLU

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ve  KTOEÖS Başkanı Selma Eylem Yeni Bakış’a eğitimdeki sorunları ve buna bağlı olarak seçim süresince eğitimde yaşanacak sıkıntıları değerlendirdi. Eğitimdeki sorunlar devam edeceğini ve seçimin bu çözümsüzlüğü uzatacağını ama yine de erken seçimin şart olduğuna vurgu yapan Eğitim Sendikaları Laik ve diyaloğa açık bir eğitim bakanı istiyor.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil,

“Bu insanların siyasetten temizlenmesi gerekiyor”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Erken seçimin gerekliliğine vurgu yaparak, “Seçim olmadan da bu mantık ve anlayış eğitimdeki sorunları çözemiyor. Özetle en büyük talihsizliğimiz Özdemir Berova gibi eğitimden anlamayan, siyasette ilkesi olmayan ve siyasi ahlakı olmayan bir kişinin Eğitim Bakanı olmasıdır. Bana göre bu ülke adına en büyük şansızlık budur. Şu anda Girne’de 83 öğrenci okula gidememektedir. Bu bile Eğitimle ilgili gelinen noktanın ne olduğunu göstermek için yeterlidir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen bakan çıkıp her şey yolundandır diye açıklama yapabiliyor. Bu gibi insanların siyasetten temizlenmesi lazımdır. Dolayısıyla seçim bu kişileri götürecek bir süreç olacak, ama sorunlarda yerinde durmaya devam edecek. Biz bu seçime dönemine yönelik olarak eğitimle ilgili yaşanan sıkıntıları ön plana çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.

“Daha laik biri Eğitim Bakanı olmalıdır”

Seçim süresince mücadeleye devam edeceklerini ve yanlışları ortaya koyacaklarını belirten Elcil, “Hükümete ve bakanlığa kim gelirse gelsin de sorunları çözdürmek için elimizden gelen her türlü çabayı ortaya koyacağız. Şu anda mevcut yönetim ve başta Eğitim Bakanlığını yöneten Özdemir Berova sorunları çözmekten acizdir ve sorunları büyütmeye yönelik girişimleri vardır. Bu yapıyla bir yere gidemeyiz ve bu kişilerin biran önce işgal ettikleri koltuklardan gitmeleri gerekmektedir. Bize göre artık Eğitim Bakanlığına sorunları bilen ve çözüm yolları üretebilecek, diyaloğa açık birinin gelmesi gerekir. Şu anda en büyük sorunumuz diyalogsuzluktur ve ben yaparım olur mantığı ile hareket edilmektedir. Beklentimiz daha laik birinin orda olmasıdır. Bakanlığın başında gericiliğe açık birinin olması eğitim gibi önemli bir konuda çok ciddi sıkıntılar yaratmaktadır” diye konuştu.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem,

“Siyasi partiler ziyaret ediliyor ve sorunlar anlatılıyor”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem de, Seçim öncesi bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Bütün siyasi partileri ziyaret ederek ve okul sıkıntıları, öğretmenlerle ilgili ve eğitim sistemiyle ilgili sıkıntılarını gündemlerine koymaları için istişare ediyoruz. Bilindiği üzere her partideki her aday potansiyel iktidar veya iktidar ortağıdır ve bizde eğitimde yaşanan sıkıntıları ziyaretlerimizde dile getiriyoruz. Türkiye ile pareler götürülen bir eğitim sistemimiz var ve orda yaşanan dini ideoloji ve milli değerlerin eğitim sistemi aracılığı ile sisteme entegre edilmesi ve bunun müfredatlara yansıtılması, bu anlamda da oluşturulan kitapların da ülkemizde okullarda okutulmaya başlanması doğru değildir. Türkiye’deki eğitimin bize yansımaları, bunlara nasıl çözüm üretilmesi gerektiği, şura kararlarının gündeme ve hayata geçirilmesi, tüm eğitim sisteminin buna göre de YÖK’le görüşüp Türkiye’deki üniversitelerde olan yerleştirme sisteminde çözüm üretilmesi gibi önerilerimiz olmaktadır” dedi.

“Siyasi İrade gösterebilecek bir yönetim istiyoruz”

Eğitimdeki sorunlar devam edeceğini ve seçimin bu çözümsüzlüğü uzatacağını vurgulayan Eylem, “Bu noktada bizde çözümü potansiyel iktidar ve iktidar ortaklarına sorunlarımızı anlatıp gündemlerine almaları yönünde bulduk. Siyasi Partileri ziyaret ederek gündemlerine bir kez daha bunu getirerek seçimlerden sonra da bu konuya çözüm üretmeleri yönünde talepte bulunarak bunu yaptık. Seçimden sonra seçileceklerin Siyasi irade gösterilebilesi umudum vardır. çünkü eğitim sisteminin pareler götürülmesi ile ilgili bugüne kadar böyle bir duruş sergilenmemiştir. Bundan sonra bunu yapılabilecek, yani Türkiye’nin müfredat çerçevesinde hazırlanan kitapları değil kendi yerel müfredatını ve kitaplarını uygulayacak, şura kararlarını uygulayacak, eğitimde köklü bir değişim ve bu yönde bir girişim yapabilecek olan bir siyasi irade beklentim vardır” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam