DOLAR 32,5673 0.25%
EURO 34,7644 -0.03%
GBP 40,5788 -0.14%
ALTIN 2.488,840,19
BITCOIN 20475172,35%

Nerede o eski günler?

ABONE OL
13 Temmuz 2018 08:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

Lefkoşa’nın en eski çarşısı Bandabulya, eski günlerini arıyor. Esnaf, geçmişte çarşının insan kalabalığından dolup taştığını ifade ederek, şimdilerde ise çarşıya uğrayan müşteri sayısının çok az olduğunu belirtti. Esnaf, eskiden köylerden gelen insanların alışverişi sadece Bandabulya’dan yaptığını dile getirdi. Zamanla büyük marketlerin açıldığını anımsatan esnaf, bunun çarşıya insan gelmemesinde en büyük etken olduğunu vurguladı. Çarşı esnafı, bunun yanı sıra bölgede yapılan yayalaştırmanın ve park yeri sorununun da müşteriyi uzaklaştırdığını savundu. Esnaf, “Eski bolluk yok. Nerde o eski günler?” diyerek, geçmişi mumla aradığını söyledi.


Esnaf ne dedi?Baki Manav

“Ben 1993 yılından beridir Bandabulya’da esnaflık yapıyorum. O dönemlerde çarşı, insan kalabalığından dolup taşardı. Şimdilerde ise çarşı tenhadır. Buraya insan gelmemesinin en büyük nedeni, çoğalan süpermarketlerdir. Eskiden köyden gelenler alışverişini buradan yapardı. Zamanla büyük marketler açıldı, burada yayalaştırma oldu ve park yeri sorunu ortaya çıktı. Bunlar da vatandaşın çarşıya gelmemesindeki diğer sebeplerdir. O zamanlar işler çok iyiydi. Allah’a şükür şimdi de fena değil ama eski bolluk yok.”

Ali Dağdelen

“Ben 25 yıldan beridir Bandabulya’dayım. Çarşıdaki kalabalık ve satışlar önceden çok iyiydi. Şimdi ise işler oldukça düşük. Bunun sebebi ise zamanla açılan büyük marketler ve her sokakta bir market olmasıdır. Eskiden halk buradan alışveriş yapardı. Sözde bölgeyi yayalaştırdılar. Restoran ve kafeler kaldırımları işgal etti. Bölgedeki park sorunu baş problem. Çarşıya uğrayan insan sayısı yıllar geçtikçe azaldı. Şimdilerde günde yaklaşık 5-10 kişi geliyor. Bandabulya’ya müşteri gelmesi için çalışma yapılmalı diye düşünüyorum.”


Hürmüs Yarkın

“Yaklaşık 16 yıldan beridir çarşıda esnaflık yapıyorum. Bandabulya sadece turistler geldiği zaman kalabalık oluyor. Onlar da zaten alışveriş yapmıyor. Yerli halk çok nadir uğruyor çünkü herkes pazardan ve marketten alışveriş yapıyor. Eskiden insanlar köylerden, kentlerden büyük arabalarla gelirdi. Artık halk buraya gelmeye gerek duymuyor çünkü şimdi hizmet veren büyük marketlerde her şey mevcut. Çarşının canlandırılması için bir şeyler yapılmasını istiyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam