DOLAR 32,3782 0.17%
EURO 35,0016 -0.21%
GBP 40,9940 0.23%
ALTIN 2.324,830,25
BITCOIN 2262862-0,61%

Nevruz’da 6 gözaltı

ABONE OL
19 Mart 2018 06:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

İskele Piknik Alanında büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruz Bayramı dün gergin geçti. Polis gölgesi altında geçen Nevruz Bayramı kutlamalarında zaman zaman tansiyon yükseldi, arbede yaşandı ve aralarında kadınların da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Dün düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamasına binlerce kişi katılırken, katılımcıların üstü ve çantaları piknik alanı girişinde polis tarafından didik didik arandı. 

Slogan attılar

Katılımcılar ara ara “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Her yer Afrin, her yer direniş” şeklinde slogan attılar. Katılımcılar gün boyu halay çekti ve yakılan ateşin üzerinden atlayarak bayramı kutladı.

Güvenlik üst seviyede tutuldu

Nevruz Bayramı kutlamalarında yüzlerce polis görev yaparken sabahın erken saatlerinden etkinlik sonuna kadar güvenlik üst düzeyde tutuldu. Etkinlik boyunca sıkı güvenlik önlemi alan polis, propaganda nitelikli şarkıların çalınmasını ve söylenmesini yasaklarken, yine polis emri ile kısa süreliğine piknik alanının elektrikleri kesildi. İskele Polis Müdürü Ahmet Beşerler ile Polis Genel Müdürü İkinci Yardımcısı Hüseyin Yeşildağlı da etkinlik boyunca görevliydi. Yaşanan ilk gerginlik üzerine katılımcıların Nevruz Bayramını kutlayan İskele Polis Müdürü Ahmet Beşerler, elektriklerin geri geleceğini söyleyerek katılımcılardan propaganda içerikli şarkıların çalınmamasını ve propaganda içerikli sloganların atılmamasını isteyerek gerginliği giderdi. 

Polisten müdahale

İskele Piknik alanına “Newroz Piroz Be” yazılı pankart ve sloganlar eşliğinde Lefke Avrupa Üniversitesi’nden gelen bir grup katılımcıya polis müdahale etti. Polis, katılımcılara bu şekilde piknik alanına giremeyeceklerini söyleyerek, ellerindeki pankartı bırakmalarını istedi. Polis engeliyle karşılaşan katılımcılar pankartı bırakarak “Baskılar bizi yıldıramaz” şeklinde slogan atıp piknik alanına girdi.

6 kişi yaka paça gözaltına alındı

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği etkinlikte aralarında kadınların da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.  Dün sabah ilk gerginlik ve arbede polisin görevine engel olan 2 kişinin gözaltına alınmasıyla yaşandı. Etkinlikte çıkan ikinci gerginlik ve arbedenin ise, bir katılımcının “Tayyib’in köpekleri” diye slogan atmasıyla başladığı öğrenildi. Slogan atan katılımcı, polis tarafından engellenmek istenirken polise direndi ve arbede yaşandı. Polise direnen ve polis tarafından yere yatırılan katılımcı “Burada işkence var” diye bağırdı. Polis tarafından etkisiz hale getirilen katılımcı polis arabasına yerleştirilmek istenirken, birkaç katılımcı da polise müdahale etmeye çalıştı. Polise müdahale etmeye çalışan kişiler de gözaltına alınarak İskele Polis Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınan kişiler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam