DOLAR 32,4867 -0.19%
EURO 34,9823 0.36%
GBP 40,6691 0.2%
ALTIN 2.435,710,53
BITCOIN 20975010,93%

Özersay, eni ceo’su ile görüştü

ABONE OL
21 Şubat 2018 18:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Lefkoşa, 21 Şubat 18 (Kaynak:T.A.K.): Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk tarafının ve Türkiye’nin izni olmadan doğal kaynaklar konusunda kimsenin tek başına bir şey yapamayacağını söyledi.

Özersay, Ada’da Rumlar adına araştırma yapmak için bulunan enerji şirketi ENİ’nin CEO’su Claudio Descalzi ve yetkilileriyle İtalya’da gerçekleştirdikleri görüşmeyi BRT’ye değerlendirdi.

Özersay, Dışişleri Bakanlığı olarak İtalya’nın yanı sıra ve bazı ülkelerde daha temaslarda  bulunduklarını belirtti, ancak konuyla ilgili olarak çok fazla detay veremeyeceğini ifade etti.

Kıbrıs Türk toplumunun bundan sonra dış politikada aktör konumunda olacağını söyleyen Özersay, kimsenin Kıbrıs Türk halkını ve Türkiye’yi doğal kaynaklar konusunda kandıramayacağını, Kıbrıs Türk tarafının ve Türkiye’nin izni olmadan kimsenin tek başına bir şey yapamayacağını herkesin bir kez daha gördüğünü kaydetti.

Özersay, Rum yönetiminin doğal kaynaklar konusunda bundan sonra tek başına inisiyatif alamayacağını ancak bu konuda işbirliği yapılmak istendiği takdirde şartların da belli olduğunu söyledi.

Bu soruna ideal bir çözümün Kıbrıs sorununda varılacak bir anlaşmanın ardından ulaşılabileceğini kaydeden Özersay, “Ancak samimiyet varsa, çözüm öncesi de doğal kaynaklardan ortaklaşa bir şekilde faydalanılabilir” dedi.

MÜZAKERELER

Müzakerelerin başlayıp başlamayacağı konusunda ise Özersay, “Bu konuda önemli olan ortak bir hedefe sahip miyiz ? Rum Yönetimi buna henüz hazır değil” dedi.

Müzakerelerin başlayabilmesi için Rum tarafının yönetim, güç ve doğal zenginlikleri paylaşmaya hazır olduğunu göstermek zorunda olduğunu söyleyen Özersay, “Müzakerelerin başlayıp başlayamayacağını ancak ortak hedefe sahip olduğumuzu gördükten sonra konuşabiliriz” dedi

Dışişleri Bakanı Özersay, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın hükümet ve muhalefet partileriyle, müzakerelere bu şartlarda tekrar girmenin bir anlamı olmadığı konusunda hem fikir olduğunu da söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam