DOLAR 32,3321 0.24%
EURO 35,0965 -0.1%
GBP 41,0547 0.08%
ALTIN 2.294,290,75
BITCOIN 22767490,66%

Polisleri de tehdit etti

ABONE OL
19 Ekim 2017 08:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Evrim KAMALI

Telefonla konuştuğu bir bankanın müdürünü, bankanın tüm şubelerine silahlı saldırı düzenlemekle tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı Veysi Çelik, sorgu için gittiği Girne Polis Müdürlüğü’nde ortalığı birbirine kattı. Polislere, ailelerine hakaretler yağdırıp, tehditler savuran ve polisin bilgisayarlarına kafa atan zanlı Çelik’in şiddet suçlarından 19 meselesi olduğu belirtildi.

Karar bugüne ertelendi

Zanlı Çelik dün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarılırken, mesai bitimine yakın başlayan ve akşam saatlerine sarkan duruşma nedeni ile teminat kararı bugüne ertelendi.

İlk defası değil

Teminat duruşmasında zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, 17 Ekim saat 17.00 sıralarında telefonda taciz suçlaması ile Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube sorgu odasında bulunan zanlının, sırtına dokunduğu gerekçesiyle polis memuru H.G’yi evine gidip ailesini taciz etmekle tehdit edip, hakaretler yağdırdığını söyledi. Polis memurunun ailesine cinsel içerikli hakaretler yağdıran zanlının, aynı söylemleri üç kez tekrarladığını ve bu nedenle cinsel taciz suçunu işlediğini aktaran polis, zanlının yine H.G’ye hitaben, “yarın adamlarını göndereceğim, seni mermi manyağı yapacağım ”sözleriyle şiddet tehdidinde bulunduğunu ifade etti. Zanlının daha sonra yüksek sesle bağırarak kendisini telefonla taciz suçundan dolayı şikâyet eden şahıslara da hakaretler yağdırıp, şiddet tehdidinde bulunduğunu kaydeden polis, ayrıca sorgu odasındaki bilgisayarlara da kafa attığını açıkladı. Polis, yaptığı araştırmada zanlının sanık konumunda olduğu 19 meselesi olduğunu, bu meseleler içerisinde kundaklama, ağır yaralama, şiddet tehdidi, meskûn mahalde ateş açma gibi suçlar olduğunu belirtti.

KKTC’ye  5 kez kanunsuz giriş çıkış yaptı

Zanlının ilk etapta polise çağrılmasına neden olan telefonda taciz suçunun içeriğini de açıklayan polis, zanlının bir bankanın müdürünü, “Tüm şubelerinize silahlı adam gönderip, kurşunlatacağım” şeklinde tehdit ettiğini ifade etti. Zanlının suç işleme potansiyelinin olduğu, KKTC’ye 5 kez kanunsuz giriş çıkış yaptığını açıklayan polis, zanlının şuanda ülkede turist statüsünde bulunduğunu kaydetti. Soruşturmayı yapan polis, tüm olgular ışığında zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

2 kefil çıktı

Mahkemede söz hakkı verilen zanlı Çelik ise sadece tek bir sabıkası olduğunu, kanunsuz silah tasarrufu suçundan 10 ay hapis cezası aldığını ancak polisin aktardığı diğer suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. Zanlı daha sonra kendisine kefil olacak iki kişiyi mahkemede tanık olarak dinletmeyi talep etti. Zanlının talebi üzerine iki kişi tanık kürsüsüne çıkarak zanlıya kefil olabileceklerini beyan etti. Kefillerin ardından tanık kürsüsüne çıkan zanlı, tutuksuz yargılanması halinde kaçmayacağını, eşi, çocuğu ve ailesinin KKTC’de olduğunu, suçsuz olduğuna inandığını ifade ederek, tutuksuz yargılanmayı talep etti. Polisin aktardıkları, zanlının beyanları ve kefillerin ifadelerini dinleyen mahkeme, zanlının tutuklu yargılanması veya tutuksuz yargılanması hakkındaki kararını bugün saat 12.00’da açıklayacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam