DOLAR 32,5929 0.35%
EURO 34,8289 0.26%
GBP 40,6718 0.17%
ALTIN 2.495,330,45
BITCOIN 21047925,30%
“SAHTEKARLIK ARTACAK”

“SAHTEKARLIK ARTACAK”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, hükümetin kuzu etinin kilosunda tavan fiyatı 550 TL olarak belirlemesinin doğru bir hareket olduğunu belirterek, hükümetin bundan sonra olabilecek sahtekarlıklara karşı denetimi artırması gerektiğini söyledi

ABONE OL
5 Nisan 2024 08:28
“SAHTEKARLIK ARTACAK”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, buradaki amacın ülkedeki et fiyatlarında tüketici mağduriyetini ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, bunun doğru bir davranış olduğunu söyledi. Naimoğulları, kasaplarda bugün 800 liraya et satılmakta olunduğuna dikkati çekerek, kasapların bu karara uymayacağını belirtti

 

Naimoğulları, kasapların serbest piyasayı bahane ederek, tüketiciyi ve üreticiyi mağdur etmeye alıştıklarını kaydetti. Mustafa Naimoğulları, kasapların “biz bu fiyata vermeyiz” diyerek kavga etmeye başlayacaklarını, “dükkanları kapatacağız” demeye başlayacaklarını ifade ederek, “bu bizi bağlamaz” dedi

 

Fiyatları artıranın hayvancı olmadığını halkın da gördüğünü söyleyen Naimoğulları, “kasaplar birbirine girecek. Devletin koymuş olduğu narh uygulamasına uyulmayacak ya da sahtecilik yapmaya başlayacaklar. Kuzu eti yerine oğlak eti, koyun eti vermeye başlayacaklar” dedi. Naimoğulları, devletin denetimle bunu yapan olursa tespit edip cezalandırması gerektiğini belirterek, halkın da bunun arkasında durması gerektiğini söyledi

 

 

Mustafa Naimoğulları, güney ile kuzey arasında et fiyatında çok az fark olduğunu belirterek, devletin koyduğu bu fiyata uyulduğu sürece güneyden et almaya gerek olmayacağını kaydetti

 

 

Yeni Bakış

 

Bakanlar Kurulu, kuzu etinde tavan fiyatı 550 TL olarak belirledi. Bir yaşını geçmemesi şartıyla kuzu başına 800 TL teşvik verilecek. Kasaplarda ise denetim mekanizması çalışacak.

 

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları:

Kasaplar tüketiciyi ve üreticiyi mağdur etmeye alıştı

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, kuzu eti fiyatında canlı kuzu olarak 250 liradan anlaştıklarını belirterek, oğlak fiyatının ise 230 lira olarak anlaşıldığını söyledi. Naimoğulları, buradaki amacın ülkedeki et fiyatlarında tüketici mağduriyetini ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, bunun doğru bir davranış olduğunu söyledi. Naimoğulları, kasaplarda bugün 800 liraya et satılmakta olunduğuna dikkati çekerek, kasapların bu karara uymayacağını belirtti. Naimoğulları, kasapların serbest piyasayı bahane ederek, tüketiciyi ve üreticiyi mağdur etmeye alıştıklarını kaydetti. Mustafa Naimoğulları, kasapların “biz bu fiyata vermeyiz” diyerek kavga etmeye başlayacaklarını, “dükkanları kapatacağız” demeye başlayacaklarını ifade ederek, “bu bizi bağlamaz” dedi. Naimoğulları, maliyet yükseldiği zaman hayvancının ayakta duramayacağını belirterek, devletin bu andan itibaren denetimi artırması gerektiğini söyledi. Fiyatları artıranın hayvancı olmadığını halkın da gördüğünü söyleyen Naimoğulları, “kasaplar birbirine girecek. Devletin koymuş olduğu narh uygulamasına uyulmayacak ya da sahtecilik yapmaya başlayacaklar. Kuzu eti yerine oğlak eti koyun eti vermeye başlayacaklar” dedi.

 

“Devletin bu konuda nasıl bir denetim yaptığını göreceğiz”

Naimoğulları, devletin denetimle bunu yapan olursa tespit edip cezalandırması gerektiğini belirterek, halkın da bunun arkasında durması gerektiğini söyledi. Mustafa Naimoğulları, güney ile kuzey arasında et fiyatında çok az fark olduğunu belirterek, devletin koyduğu bu fiyata uyulduğu sürece güneyden et almaya gerek olmayacağını söyledi. Naimoğulları, şöyle devam etti, “Devlet yapacağı denetimle karara uymayanları cezalandırmalıdır. Cezalandırılanlar da kamuoyuna açıklanmalıdır. Devletin bu konuda nasıl bir denetim yaptığını göreceğiz.”

 

Başbakan Üstel:

Halkımızı, pahalılık canavarına yutturmayacağız

Başbakan Ünal Üstel, kuzu etinde narh uygulamasında dengeleri gözettiklerini ifade ederek, daha farklı yöntemlerle de ette fiyat indirimi uygulanabileceğini, ancak bu yöntemi tercih etmelerinin en önemli nedenlerinden birinin hayvancıların desteklenmesi olduğunu vurguladı. “Pahalılık, dünyanın meselesidir. Ancak, dünyanın her yerinde pahalılık olması, bizim ülkemizde de pahalılığı çaresizce kabullenmemize neden olamaz.” diyen Başbakan Ünal Üstel, başbakan olarak bu konuda gerekli adımların atılmasının şart olduğunu hem hükümette, hem de Ulusal Birlik Partisi (UBP) çatısı altında devamlı gündeme getirdiğini belirtti. Başbakan Üstel, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile Kasaplar Birliği arasında imzalanan Küçükbaş Hayvancılıkta Tavan Fiyat Belirleme Protokolüyle, kuzu başına 800 TL teşvik verilip, kuzu etinin kilosunda tavan fiyatının 550 TL olarak belirlenmesinin bu duyarlılığın ürünü olduğunu kaydetti. Başbakan Ünal Üstel yaptığı yazılı açıklamada, Küçükbaş Hayvancılıkta Tavan Fiyat Belirleme Protokolünü değerlendirdi.

Üstel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kuzey Kıbrıs’ta tüm toplum kesiminden bireylerin ve sektörlerin sorunlarından haberdarız.  Hükümet etmek, haberdar olduğunuz sorunlara çare üretmektir.

Halkımızın ciddi bir kesiminin genelde et fiyatlarının yüksekliğinde şikayetçi olduğunu biliyoruz. Bayrama sayılı günler kala, kuzu eti fiyatında önemli bir indirim sağladığımıza inanıyoruz. Halkımız, kasabın önünde geçmekten korkmamalıdır.

Bizim insanımız, hassastır. Komşusu mangal yakamıyorsa, kendi de mangal yakmaktan çekinir. Tıpkı komşusu açken, tok yatmaktan rahatsız olduğu gibi…”

Hayat Pahalılığı ödeneğinin yılda üç defaya çıkarıldığını anımsatan Başbakan Üstel, “Ancak hayat pahalılığı ödemek, pahalılığını çaresizce kabul etmek değildir. Öncelikle mutfağımızın temel girdilerinde fiyat indirimi ve denetimi hedefimizdir.

Kuzu etinde attığımız adımın, uygulamasını takip ederken, hangi yeni adımları atacağımızı da konuşacağız. Halkımızı, pahalılık canavarına yutturmayacağız.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam