DOLAR 32,5536 0.01%
EURO 34,9405 0.28%
GBP 40,8194 0.39%
ALTIN 2.421,12-0,04
BITCOIN 2093207-3,04%

Servetine bir günde 12 milyar dolar ekledi

ABONE OL
28 Nisan 2018 13:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, bir günde servetine 12 milyar dolar ekledi. Geçtiğimiz aylarda Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in tahtını elinden alarak dünyanın en zengin insanı olan Amazon’un kurucusu JeffBezos, servetine servet katmaya devam ediyor.

Bezos, şirketin beklentilerin üzerinde gelen satışları sayesinde bir gün içerisinde 12 milyar dolar daha zenginleşti.

Online alışveriş devi Amazon’un arkasındaki isim olan Bezos servetinin büyük bir bölümünü de online alışveriş devine borçlu.

Forbes zenginler listesi 2018

Peki Bezos’un ticarete internetten kitap satarak başladığını biliyor muydunuz? İşte dünyanın en zengin ismi hakkında bilmeniz gerekenler… 


Jeff Bezos kimdir?

ABD’nin New Mexico eyaletinin Albuquerqueşehirinde dünyaya gelen Jeff Bezos 1986 ABD’nin en prestijli eğitim kurumlarından birisi olan Princeton Üniversitesi’nden mezun oldu. 

Princeton’u derece ile bitirdi

Princeton Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi’nden sınıf birincisi olarak mezun olduktan sonra ilk işine Fitel firmasında başladı. Şubat 1987’de teknoloji ve iş geliştirme müdür yardımcılığına terfi etti. 

Wall Street yılları

Buradaki kariyerine New York ve Londra ofislerinde çalışarak devam eden Bezos daha sonra başkan yardımcısı asistanı olarak Wall Street‘de bir yatırım bankası olan BankersTrustCompany’e geçti. 

Asistanı ile evlendi

Aralık 1990’da D.E Shaw Hedge Fon şirketinde başkan yardımcısı olarak işe alındı. Bu şirkette tanıştığı asistanı ile 1993 yılında dünya evine girdi. 

Amazon fikri beğenilmeyince istifa etti

Amazon’un fikrini şirkete sunan Bezos bu projesi kabul edilmeyince istifa etti ve milyarderliğe giden yolda ilk adımını attı. 


İnternetten kitap satmak için kurdu

16 Temmuz 1995 tarihinde kurulan “Amazon”un kurucusu ve sahibi olan Bezos siteyi internet üzerinden kitap satmak amacı için kurdu. 

Amazon adını sözlükten buldu

Sitenin adını sözlükten bulduğunu daha önce açıklayan Bezos aynı zamanda Amazon Ormanları nedeniyle ismin akılda kalacağı fikrine de güvendiğini sıklıkla dile getirmişti. 

JeffBezos daha sonra Amazon’u sadece kitap satan bir platform olmaktan kurtarıp küresel bir alışveriş platformuna çevirdi. 

Parasını uzaya yatırıyor

Son yıllarda yatırımlarını uzay turizmine yapan Bezos Blue Origin isimli bir uzay turizmi şirketinin de sahibi. 

JeffBezos kendi kurduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin’e ciddi miktarda bütçe ayırmış durumda. 

Bezos geçtiğimiz dönemde, her yıl 1 milyar dolarlık Amazon hissesi satarak, bu miktarı Blue Origin’e aktaracağını belirterek bu şirkete ne kadar önem verdiğin gözler önüne sermişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam