DOLAR 32,3727 0.16%
EURO 34,9643 -0.32%
GBP 40,9934 0.2%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 22796201,41%

“Sıkıntı yaratabilir”

ABONE OL
31 Temmuz 2018 09:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Kıbrıs konusundaki tutumunun sürece olumsuz etki yapacağı yönünden ziyade, Kıbrıs konusunun çözümünün bir ihtiyaç ve zorunluluk olduğunu göz ardı eden bir yaklaşımı söz konusuysa bunu doğru bulmadığını kaydetti


Talat, Özersay’ın Kıbrıs konusundaki genel açıklamalarını kendi kişisel açıklamaları olarak gördüğünü belirterek, “Bu konu hükümet içinde bir sıkıntı yaratabilir, ancak buna hükümetin kendisi bakacak” diye konuştu


Talat, “Bazı CTP’li milletvekillerinin Özersay’ın tutumundan rahatsız olduğunu gördük. Haklılar. Sonuçta hükümet ortağıdırlar, rahatsız olabilirler. Ancak rahatsız olunurken de unutulmamalıdır ki, Kıbrıs konusunda herhangi bir ortak görüş hükümet programında belirtilmemiştir. Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da koalisyonun bir ortağıdır” diye konuştu


Deniz ABİDİN

2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Kıbrıs konusundaki tutumunu ve bazı CTP’li milletvekillerinin verdiği tepkiyi Yeni Bakış’a değerlendirdi.

Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorunu çözülmediği sürece sorun olarak hep karşımızda duracağını belirterek, sorun olarak kaldığı sürece de çözümü için ortaya çaba konması gerektiğinin altını çizdi. Talat, Kıbrıs konusunun zaman zaman boyutunun, yönünün ve yoğunluğunun değişebileceğine dikkat çekerek, her zaman gündemin birinci konusu olmayabilir. Bugünlerde bu böyledir. Birleşmiş Milletlerden bir girişim olacağında biraz konuşuluyor, sonrasında gündemden yeniden düşer” diye konuştu. 

“Kıbrıs konusundaki konjonktürü Dışişleri Bakanı değiştiremez”

Talat, Kıbrıs konusunda meselenin konjonktüre bağlı olduğunu ifade ederek, konjonktürün uygun olduğunu daha ileri noktaya gideceğini, olmadığında ise geri kalacağını söyledi. 

“Bu konu kaçınılmazdır” diyen Talat, bu konuyu Dışişleri Bakanı, hükümet ya da herhangi bir başkası değiştiremez” dedi. 

“Hükümet içinde bir sıkıntı olabilir, buna hükümetin kendisi bakacak”

Mehmet Ali Talat, Kıbrıs konusunun en kısa sürede çözülmesi gereken bir konu olduğuna vurgu yaparak, nasıl ve hangi şartlarda çözüleceğinin ayrı bir tartışılması gereken konu olduğunu belirtti. Talat, olaya bu şekliyle baktığını, hükümetin kendi içinde bu yönde sıkıntı olmasının normal olduğunu, ancak buna hükümetin kendisinin bakacağını söyledi. 

Talat, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Kıbrıs konusundaki tutumunun sürece olumsuz etki yapacağı yönünden ziyade, Kıbrıs konusunun çözümünün bir ihtiyaç ve zorunluluk olduğunu göz ardı eden bir yaklaşımı söz konusuysa bunu doğru bulmadığını kaydetti.

“Özersay’ın açıklamaları kişiseldir, katılma zorunluluğum yok”

Talat, Özersay’ın Kıbrıs konusundaki genel açıklamalarını kendi kişisel açıklamaları olarak gördüğünü, ancak kendisinin katılma gibi bir zorunluluğu olmadığını söyledi. 

Talat, “4’lü koalisyon, Kıbrıs konusunda bir görüş hükümet programına zaten koymadı. Koymadıkları için de bu tarz farklı görüşlerin hükümeti olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Ancak bazı CTP’li milletvekillerinin Özersay’ın tutumundan rahatsız olduğunu gördük. Haklılar. Sonuçta hükümet ortağıdırlar, rahatsız olabilirler. Ancak rahatsız olunurken de unutulmamalıdır ki, Kıbrıs konusunda herhangi bir ortak görüş hükümet programında belirtilmemiştir. Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da koalisyonun bir ortağıdır” diye konuştu. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam