DOLAR 32,3169 0.2%
EURO 35,1436 0.03%
GBP 41,0275 0.02%
ALTIN 2.294,230,75
BITCOIN 22900762,40%

Soyuluyoruz!

ABONE OL
27 Haziran 2018 09:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

 Mayıs-haziran ayları içerisinde gerçekleşen ve mahkeme kayıtlarına yansıyan olay sayısı  30. İki ayda 30 hırsızlık olayının gerçekleştiği ülkede suçlarda ilk sırayı uyuşturucu çekerken onu hırsızlık izliyor


 Hırsızlık suçlarının büyük bir bölümü tanıdıklar üzerinden ve evden eşya, değerli takı çalma şeklinde görülürken, inşaatlardan malzeme çalma ve son olarak da enerji hırsızlığına kadar varan olaylar da mahkeme kayıtlarına geçti


 2018 Mayıs ayı içerisinde toplam 20 hırsızlık olayı gerçekleşirken bunların 12’si Lefkoşa, 2’si Girne, 6’sı da Mağusa’da meydana geldi


 Haziran ayı içerisinde ise toplamda 10 hırsızlığın 6’sı Lefkoşa, 3’ü Mağusa, 1’i de Girne’de işlendi. Hırsızlık olaylarında ilk sırada olan Lefkoşa’yı Mağusa takip etti


Özlem ÇİMENDAL

Son günlerde mahkeme kayıtlarına da yansıyan hırsızlık suçlarındaki artış, tedirginlik yaratmaya devam ediyor. 

İki ayda 30 hırsızlık 

Mayıs-haziran ayı içerisinde gerçekleşen ve mahkeme kayıtlarına yansıyan olay sayısı  30. İki ayda 30 hırsızlık olayının gerçekleştiği ülkede suçlarda ilk sırayı uyuşturucu çekerken onu hırsızlık izliyor. 

Tanıdıklar ve evden değerli eşyalar soyuluyor 

Hırsızlık suçlarının büyük bir bölümü tanıdıklar üzerinden ve evden eşya, değerli takı çalma şeklinde görülürken, inşaatlardan malzeme çalma ve son olarak da enerji hırsızlığına kadar varan olaylar da mahkeme kayıtlarına geçti. 

Uzmanlara göre ekonomi battıkça hırsızlık artıyor 

Ekonominin her geçen gün kötüye gittiği KKTC’de uzmanlar, hırsızlık olaylarının da paralel ilerlediğine vurgu yaparak, tehlikenin boyutuna dikkat çekiyor. 

Suçlar işlenmeden önce engellenemiyor 

Ülkede ilk sırada gelen uyuşturucu suçlarını, hırsızlık takip ederken onun hemen ardından cinsel suçların gelmesi toplumsal yapının da gün geçtikçe bozulma yolunda ilerlediğini gözler önüne seriyor. Suçların önlenmesinden ziyade, işlendikten sonra polis ve mahkemelerce verilen caydırıcılık cezalarının yeterli olmadığına işaret eden uzman çevrelerin ise sesine kulak veren yok. Her geçen gün katlanmaya devam eden cinsel suçlar da toplumdaki tedirginlik hızla artıyor. 

1 ayda 20 olay 

2018 Mayıs ayı içerisinde toplam 20 hırsızlık olayı gerçekleşirken bunların 12’si Lefkoşa, 2’si Girne, 6’sı da Mağusa’da meydana geldi. Lefkoşa’nın yine başı çekmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Hırsızlıkta da Lefkoşa ilk sırada 

Yine 2018 yılı Haziran ayı içerisinde toplamda 10 hırsızlığın 6’sı Lefkoşa, 3’ü Mağusa, 1’i de Girne’de işlendi. İşlenen hırsızlık olaylarında ilk sırada olan Lefkoşa’yı Mağusa takip etti. 

Mayıs ayında neler oldu?

*Alayköy Sanayi bölgesinde şahsa ait arsa içerisindeki muhtelif dolaplara zarar verip üzerinden parça çalan zanlılar, tutuklanmalarının ardından teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

* Lefkoşa’da faaliyet gösteren kafeye girerek kasada muhafaza edilen paraları çalan zanlı yakalanmasının ardından mahkeme huzuruna çıkarıldı.

* Lefkoşa’da Merkez Postanesi’nde ayrım bölümünde kamu görevlisi olarak çalışmakta olan zanlı, yurt dışından gelen paketleri sirkat ettiği gerekçesiyle tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

* Taşkent’te nisan ayı içerisinde kendisine emanet edilen 2 adet çeki ciro edip parayı zimmetine geçiren zanlı tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

*Lefkoşa’da faaliyet gösteren, işyerinde çalışan ve işyerine ait araç ve boyaları satarak sahtekârlıkla para temin eden zanlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

*Boğazköy’de yarım inşaatta 2 bin 500 kilo demir çaldığı öne sürülen zanlı tutuklama talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

* Mağusa’da zanlı, eski eşinin evin girerek cep telefonu sirkat ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

* Lefkoşa’da bir marketten hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan zanlı, teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

* Lefkoşa’da depo sorumlusu olarak çalıştığı şirkete ait hurda aracı ve bazı malları kendisininmiş gibi satan zanlı, hakkındaki soruşturma tamamlandı. 

* Arkadaşının evinde kaldığı sırada kıyafet, para ve takı sirkat eden zanlı Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

* Yarım inşaatları mesken tutarak Boğazköy ve Çatalköy’de üç inşaattan yüklü miktarda demir çaldığı tespit edilen zanlı teminat talebiyle yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

* Lefkoşa’da birlikte yaşadığı iş arkadaşının parasını çaldığı belirlenen zanlı Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

*Lefkoşa’da Gazeteci Kemal Âşık Caddesi üzerinde faaliyet gösteren işyerinden hırsızlık yapan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

*Kendisini terk eden eski kız arkadaşını mart ayından bu yana telefonla taciz eden zanlı genç kızın televizyon antenini kırıp uydu alıcısını çaldı. Tutuklanan zanlı Girne’de mahkeme huzuruna çıkarıldı.

* KKTC’ye çalışmak için gelen ve çalışma izni işlemleri yapılırken çalıştığı yerde iş arkadaşı ile bir ev tutan zanlı ilk fırsatta arkadaşının parasını çaldı. Tutuklanan teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

* İskele’de 2017 yılı Şubat ayı içerisinde suç ortakları olan zanlılara hırsızlık yapmalarında yardımcı olan sanık da suçlu bulundu. 

* Haspolat’ta Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ait Arıtma Tesisleri havuzunun üzerinde bulunan 14 adet 800 kilogram ağırlığındaki alüminyum levhaları çalan zanlılar tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

* Ercan Havaalanı içerisinde faaliyet gösteren KIB-HAS isimli iş yerinin batıya bakan penceresini açarak içeriye girerek hırsızlık yaptığı tespit edilen zanlı tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

*Mağusa’da faaliyet gösteren Önder AVM’deki kasap reyonunda çalışan kasap “Müstahdem tarafından sirkat”, restoran sahibi zanlı “Hırsızlık mal kabulü” suçlamasıyla tutuklandı.

* Tuzla’da belediyeye ait ambar içerisinde muhafaza edilen 70 adet aküyü sirkat edip bir kısmını sattığı iddia edilen zanlı Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.


Haziran ayında neler oldu?

* Mağusa’da bir zanlı temizliğe gittiği evden 5 parça ziynet eşyası ile 1 bayan parfümü sirkat ettiği iddiasıyla şikayet üzerine tutuklandı.

* Mağusa’da bir hurda deposundan çeşitli iş aletleri sirkat eden zanlı yeniden mahkemeye çıkarıldı.

* Lefkoşa’da kaldırım üzerinde bulduğu telefonu satmaya çalışırken yakalanan zanlı teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

* Girne’de bahis oyunu oynamak için girdiği bet salonundan başkasına ait cep telefonunu sirkat eden zanlı hakkındaki soruşturma tamamlandı.

* Lefkoşa’da 3 mağazadan toplamda bin TL değerinde kıyafet ile ayakkabı sirkat eden zanlılar tutuklanarak  Lefkoşa’da mahkemeye huzuruna çıkarıldı.

*Lefkoşa’da alacaklı oldukları şahıstan bıçak zoruyla eşyalarını çaldıkları öne sürülen zanlılar, Silahlı soygun, korkutmak amacıyla silah taşıma, darp” suçlarından tutuklanarak Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

* Lefkoşa’da 84 yaşındaki şahsa yalan söyleyerek parasını alan zanlı şikayet üzerine tutuklanarak Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

* Mağusa’da 3 iş yerinden ve 1 arabadan hırsızlık yaptığı tespit edilen zanlı mahkemeye çıkarıldı.

* Demirhan’da işyerine ve evine kaçak elektrik bağlatarak 133 bin TL tutarında akım hırsızlığı yapan zanlı gözaltına alındı.

* Çayıroava’da bir kişinin evine girerek hırsızlık yaptığı iddiasıyla tutuklanan zanlı İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam