DOLAR 32,6042 0.39%
EURO 34,7756 0.11%
GBP 40,6755 0.12%
ALTIN 2.503,060,76
BITCOIN 21056845,71%

“Söz çok icraat yok”

ABONE OL
1 Eylül 2017 11:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, gelmiş geçmiş hükümetlerin ortak sorununun  “söz çok icraat yok” olduğunu ifade ederek, “bölge halkı olarak görmek istediğimiz bundan sonrası için icraattır” dedi.

 

Karlıtaş, “Siyasete ve siyasetçiye güven kalmadı. Bu sorunun aşılması gerekiyor. Artık bu noktadan sonra top halktadır. Değişim halkın elindedir. Sadece Lefke değil her bölge kendi özelliklerine göre planlanıp düşünülüp geleceğe taşınması gerekiyor. Kağıt üzerinde kalan planlamalarda halk sıkılmış durumdadır. Hayata geçecek vizyonlara ihtiyaç vardır”

 

Karlıtaş, Lefke bölgesinde konaklama anlamında insanların fazla bir seçeneğinin olmadığını belirterek, temennisinin sakin şehir olan Lefke’ye bir turizm gelişim planı hazırlanması ve hazırlanan bu planlamaların kağıt üzerinde kalmaması olduğunu kaydetti.

 

 

Deniz ABİDİN

 

Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, ülkedeki turist yatak sayısının 20 bin dolaylarında olduğunu, Lefke İlçesi’nde ise bu rakamın 200 civarında kaldığını söyledi. Karlıtaş, bu rakamın ülke turizmi içinde  yüzde 1 anlamına geldiğini, turizmden en az payı alan bölgenin Lefke Bölgesi ve Güzelyurt olduğunu belirtti. Karlıtaş, 1974 yılından sonra turizm ve yatırım anlamında en fazla ihmal edilen ilçenin Güzelyurt ve Lefke olduğuna dikkat çekti. Karlıtaş, bölgenin turizm anlamında büyük bir potansiyelinin olduğunu ve tarihi, kültürel anlamında önemli bir değeri barındırdığını söyledi.

 

“Turizm gelişim planı hazırlanmalı”

Karlıtaş, bölgede konaklama anlamında insanların fazla bir seçeneğinin olmadığına vurgu yaparak, temennilerinin sakin şehir olan Lefke’ye bir turizm gelişim planı hazırlanması ve hazırlanan bu planlamaların kağıt üzerinde kalmaması olduğunu kaydetti. Karlıtaş, hayata geçecek ve insanlara güven verecek turizm tarım ilişkisini koruyan genel değerlere saygılı sürdürülebilir özel ilgi turizmini önemseyen bir modele ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

“Görmek istediğimiz icraattır”

Yüzde bir oranındaki yatak sayısının kabul edilebilir olmadığını belirten Karlıtaş, bölgenin çok özel bir yer olduğunu, bölgeye yapılan ziyaretlerin genellikle günü birlik yapıldığını kaydetti.

Karlıtaş, gelmiş geçmiş hükümetlerin ortak sorununun  “söz çok icraat yok” olduğunu ifade ederek, “bölge halkı olarak görmek istediğimiz bundan sonrası için icraattır” diye konuştu.

Karlıtaş, bölge insanının tarım başta olmak üzere birçok alanda icraat görmeyi beklediğini belirterek, üniversite ve sivil toplumun planlama sürecine dahil edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

 

“Bölgede yeni bir vizyon şart”

Karlıtaş, tarım alanındaki üretim açısından genel ortalamanın yüzde 35’in üzerinde olduğunu anlatarak, üretici ile yakın temaslar kurularak fikirlerinin alınması gerektiğini kaydetti.

Karlıtaş, tarımın ayrıca turizm için de kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, yerel üretimi teşvikin çok önemli olduğunu söyledi. Karlıtaş, tarım, turizm ve doğal yapısı bakımından Lefke’nin artık güzellikleriyle anılması gerektiğini kaydetti. Lefke’nin yıllarca CMC ile özdeştirildiğini ve bölgesel sorunların hep ön planda olduğunu belirterek, bölgede yeni bir vizyonun şart olduğunu söyledi.

 

“Top halktadır”

Karlıtaş, sözlerini şöyle tamamladı:  “İmar planı, turizm planlaması yoktur. Tarım vizyonu yoktur. Bunların da bütünlükçü olarak ele alınıp yürütülmesi gerekiyor. Ülkenin genel durumuna ise bütünlüklü olarak bakmak gerekir. 1974 yılından bugüne dek birçok konu hükümet programlarında olmasına rağmen nedense uygulanmıyor. Bu da halk üzerinde güvensizlik yaratıyor. Siyasete ve siyasetçiye güven kalmadı. Bu sorunun aşılması gerekiyor. Artık bu noktadan sonra top halktadır. Halkımız geçmiş 43 yılda neler yapılıp yapılmadığına bakıp ona göre karar vermelidir. Değişim halkın elindedir. İnsanımız bütün güzellikleri hak ediyor. Sadece Lefke değil her bölge kendi özelliklerine göre planlanıp düşünülüp geleceğe taşınması gerekiyor. Kağıt üzerinde kalan planlamalarda halk sıkılmış durumdadır. Hayata geçecek vizyonlara ihtiyaç vardır”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam