DOLAR 32,4705 0.17%
EURO 34,5324 0.09%
GBP 40,4417 0.18%
ALTIN 2.472,63-0,41
BITCOIN 2058213-4,21%

Yargılanmayı cezaevinde bekleyecek

ABONE OL
19 Ekim 2017 07:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

 

Mağusa’da Bedi’s Piknik Alanında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından zulalanmış vaziyette ele geçirilen yaklaşık 30 gram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Ahmet Yüksel almış olduğu 1 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılırken, zanlı Yüksel ile birlikte tutuklanan Erhan Gür ise mesele ile bağlantısı olmadığının tespit edilmesi üzerine serbest bırakıldı. “Kanunsız uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Yüksel, davaları görüşülünceye değin 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

 

“Zanlı Denetimli Serbestlik Yasasını hiçe saydı”

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 10 Ekim tarihinde alınan bir bilgide Mağusa’da Bedi’s Piknik alanı içerisinde toprak yol kenarında ağaçlık bölge içerisinde uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Ayni gün alınan bilgi doğrultusunda Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince söz konusu bölgenin ziyaret edildiğini belirten Kavaz, toprak yolun kenarında bulunan kırık dallar arasında zulalanmış bir şekilde poşet içerisinde 10 adet ayrı ayrı küçük şeffaf naylon poşetlerde yaklaşık 30 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edildiğini açıkladı. Kavaz, uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin bulunması üzerine konu bölgede pusu görevine başlandığını söyleyerek, ayni gün Narkotik ekiplerinin pusuda olduğu bir esnada zanlı Ahmet Yüksel ile Erhan Gür’ün söz konusu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri almak üzere konu bölgeye geldiklerini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kavaz, zanlı Yüksel’in 2014 yılında uyuşturucu suçundan dolayı 2 ay hapis cezasına mahkum edildiğini, 2017 yılı Ağustos ayında ise yine uyuşturucu suçundan dolayı mahkeme tarafından kendisine 2 yıl süre ile Denetimli Serbestlik Yasasından yararlanma fırsatı verildiğini ancak zanlının yasayı hiçe sayarak yasadan yararlanmadığını ve kaçtığını açıkladı. Kavaz, zanlının serbest kalması halinde ayni suçu işleyebileceğini belirterek zanlının davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

 

Tutuklu yargılanacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Ahmet Yüksel’in kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan methalder olduğunu ve tahkikat yapıldığını söyleyerek kanunsuz uyuşturucu maddenin miktarının 30 gram olduğunu anımsattı. Zanlı aleyhindeki ithamın ciddi ve ağır olduğu kanaatinde olduğunu belirten Asafoğulları, zanlının daha önceden bezeri suçlardan dolayı 2 sabıkası olduğunu ve en son 2017 yılı Ağustos ayı içerisinde Denetimli Serbestlik Yasasından faydalanmasına rağmen yükümlülüklerini yerine getirmediğini açıkladı. Asafoğulları, zanlı Yüksel’in davaları görüşülünceye değin 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam