DOLAR 32,5366 0.25%
EURO 34,7818 0.1%
GBP 40,5995 0.3%
ALTIN 2.494,131,31
BITCOIN 20564863,97%

Yunanistan’a yardım kampanyası

ABONE OL
26 Temmuz 2018 14:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yardım etmek isteyenlere yiyecek, Yunan yetkililerin iş birliğinde tıbbi malzeme ve diğer gerekli malzemenin getirilmesi söyleniyor. Yardım için toplananlar Yunanistan’a gönderilecek ve ihtiyaçlı olanlara dağıtılacak.

Rum Gönüllülük Komiseri Ofisi’nden salı günü yapılan açıklamada, Rum Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı’nın Yunan yetkilileriyle yakın koordinasyon ve işbirliği içinde oldukları duyuruldu.

Atina’daki Kıbrıs Rum Büyükelçisi Kyriakos Kenevezos, ölenler ve yaralananlar arasında Kıbrıslı bulunmadığını, ancak Mati bölgesinde genellikle yaşlıların büyükelçilikle temasta olup yardım istediklerini bildirdi.

Yangından en fazla etkilenen Pikermi-Rafina 4 Belediyesi tarafından verilen banka hesabına vatandaşlar para yardımı yapabiliyorlar. İhtiyaç listesinde, buzdolabı dışında korunabilecek yiyecekler, uzun ömürlü süt, çarşaf ve battaniye, konserve yiyecek, bebek bezi ve Fucidin krem, Bedadin ve gazlı bez gibi tıbbi yardım malzemeleri bulunuyor. Kıbrıs Rum İtfaiye Dairesi, Orman Dairesi’nden bir grubu, ayrıca Sivil Savunma Dairesi ve Ambulans Hizmetleri’nden ilgilileri Yunanistan’a gönderdi.

Hükümet, siyasi partiler, kuruluşlar, belediyeler ve yerel yönetimler, Yunan halkına üzüntülerini ilettiler, ölenlerin yakınlarına taziye dilediler ve yangından etkilenenlere yardım edenlerin çabalarına katkıda bulunacaklarını bildirdiler.

Yetkililer, gerekmesi halinde daha fazla yardım yapılabileceğini belirttiler. Yunanistan’a diğer ülkelerden de yardım gönderildi. Avrupa Birliği İnsani Yardım ve Kriz Yönetimi Komiseri Christos Stylianides, Yunan yetkililerinin çabalarını yerinde incelemek üzere Atina’ya gitti. Yunanistan’daki yangında en az 76 kişinin hayatını kaybettiği, 190’ı aşkın kişinin de yaralandığı duyuruldu.Başbakan Alexis Tsipras, yangın felaketi nedeniyle üç günlük yas ilan etti. Ölü sayısının artması beklenirken kayıp kişilerin sayısı tam olarak bilinmiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam